SYARAT KEMASUKAN UNTUK PROGRAM MASTER

Calon untuk program ijazah Sarjana mesti mempunyai perkara berikut: 1. Kredit peringkat 'O' dalam mata pelajaran yang berkaitan termasuk Bahasa Inggeris dan Matematik di tidak lebih daripada dua penyertaan.

 1. Ijazah pertama dalam bidang kognitif dari Universiti Joseph Ayo Babalola atau mana-mana Universiti yang diiktiraf dengan sekurang-kurangnya Kepujian Kelas Kedua, atau Diploma Pascasiswazah di kawasan kognitif dari mana-mana Institusi yang diiktiraf dengan PNGK tidak kurang daripada 4.0 pada skala 5 mata.
 2. Calon untuk masuk ke M.Sc. Sains Makanan dan Teknologi, yang mesti memperoleh sekurang-kurangnya Divisyen Rendah Kelas Kedua dalam Biokimia, Mikrobiologi, Pertanian, Kejuruteraan atau mana-mana disiplin lain yang berkaitan, boleh dipertimbangkan tetapi Calon tersebut diperlukan untuk membuat kekurangan, sebagaimana wajar.
 3. ACA, ACCA, ACIB, ACII, CAN dll. Juga boleh dipertimbangkan untuk masuk ke Perakaunan PGD 5. Untuk M.Sc. Pentadbiran Perniagaan, Siswazah dengan B.Sc. Ijazah dalam Insurans dan Sains Aktuari boleh dipertimbangkan untuk M.Sc. Pentadbiran Perniagaan dengan pilihan dalam Insurans dan Pengurusan Risiko.
 4. PGD ​​(Arch) layak untuk Sarjana Sains dalam Seni Bina (M.Sc. Program gelar). Calon lain selain daripada graduan JABU mesti menghasilkan bukti Latihan Perindustrian berjumlah tempoh minimum enam bulan.
 5. Calon dikehendaki mengambil temuramah secara lisan atau bertulis

KAEDAH PERMOHONAN

Borang permohonan boleh diperolehi dari Pejabat Akademik, Joseph Ayo Babalola University, Ikeji Arakeji, Osun State atau mana-mana tempat di bawah Senarai, pada penyampaian N 10, 000 draf bank yang digantikan dengan Joseph Ayo Babalola University. Semua draf mesti membawa nama lengkap pemohon di belakang.

 1. Gereja Kristian Apostolik, Sekretariat Besar, Kompleks Oba Isaac Akinyele, Anlugbua, Bashorun, Ibadan.
 2. Pejabat JAU Akure, rumah Olukayode Oshinle persimpangan, Jalan Oluwatuyi, Akure. Ondo State. (GSM 08034478648).
 3. Pejabat JABU Lagos: No 50, Jalan Ikorodu, Fadeyi, Negeri Lagos.
 4. Pusat Pendidikan Berterusan Atanda, Jalan Oluyole SW Ring Road, Ibadan. (GSM 08051382613) 5. CAC, FCC, Ibu Pejabat DCC, Stadium / Permainan Kampung, Bulatan sebelum Pejabat VIO, Kawasan 1, Abuja 6. Christolad Bookshop, Kedai 4, Kompleks Beli Belah Ibukun-Oluwa, Stadium Bandar Raya Opposite, Wilayah Omo-West, Osogbo.
 5. Christ Apostolic Church, Rivers DCC, 25, Umuduru Street, Mile 3, Diobu, Port Harcourt, Rivers State.
Program diajar dalam:
 • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Joseph Ayo Babalola University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Mac 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Mac 2020
Tarikh tutup permohonan

Mac 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date