Sarjana Sains Astro dan Fizik Zarah

Umum

Penerangan Program

66821_top.jpg

Tumpuan program induk Astro dan Fizik Partikel diletakkan pada pendekatan kuantitatif yang berbeza seperti biasa dalam fizik, bersama-sama dengan pemerolehan kemahiran praktikal yang penting berkaitan dengan masalah masalah dalam bidang Astro dan Fizik Zarah.

Master Astro dan Fizik Zarah adalah program dua tahun berorientasikan penyelidikan antarabangsa yang ditubuhkan oleh Kepler-Center. Program ini menghubungkan sains dari bidang fizik zarah, astrofizik dan kosmologi dan menggabungkan disiplin yang berbeza dalam fizik eksperimen dan teoritis, astronomi dan astrofizik. Pendidikan ini akan menjadi bahasa Inggeris di seluruh negara yang menyediakan pelajar untuk peningkatan pengantarabangsaan dalam industri dan masyarakat moden.

Objektif

Matlamat kelayakan lebih terperinci:

  • Graduan kami mempunyai kedudukan yang kukuh dalam bidang fizik dan astro fizik asas dan lanjutan yang meliputi pelbagai bidang penyelidikan termasuk, contohnya teori bidang kuantum teori, relativiti am, astrofizik pengkomputeran, fizik neutrino eksperimen, dan banyak lagi.
  • Mereka mampu meneliti secara kritis kesesuaian kaedah saintifik khusus untuk mengkaji pelbagai soalan berkaitan fizik astro dan zarah. Di samping itu, mereka akan dapat menggabungkan
  • teknik yang berbeza dalam cara yang bermakna untuk juga membuat masalah fizikal yang agak kompleks dapat diakses.
  • Mereka dapat merancang dan menjalankan penyelidikan teoretikal dan makmal yang sesuai secara bebas (mengumpul, merekod dan menganalisis set data yang berkaitan dan menggabungkannya dengan
  • kajian teoritis).
  • Para graduan dapat mengemukakan hasil kajian ilmiah secara lisan dan secara bertulis. Selain itu, dalam perbincangan, mereka mahir untuk menjawab soalan saintifik dengan cara yang mahir. Pada saintifik
  • mesyuarat, mereka boleh berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dengan pakar dalam bidang dan menyumbang kepada perbincangan tentang topik berkaitan fizik astro dan zarah semasa.

Keperluan

Program pengajian memerlukan semangat, keingintahuan, dan pengetahuan asas yang kukuh dalam fizik.

Pemohon mestilah telah melengkapkan ijazah Sarjana Muda Sains dalam fizik atau ijazah yang sama dengan gred 2.5 atau lebih baik.

Kami menjangkakan minat yang luas dalam sains semulajadi serta kesediaan untuk membiasakan dan bekerja dengan butiran saintifik yang rumit, dan dapat berkomunikasi secara saintifik dalam bahasa Inggeris dengan bentuk bertulis dan lisan.

Bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran dan peperiksaan dalam program ijazah. Keperluan pengetahuan bahasa adalah tahap B2 Rangka Kerja Bahasa Rujukan Eropah untuk Bahasa.

Prosedur Permohonan

Pelajar boleh menyertai program Fisika M.Sc.Astro dan Partikel untuk dua kali setahun. Tarikh akhir untuk permohonan dari luar negara (Bukan EU) ialah 15 Julai setiap tahun untuk musim sejuk dan 15 Januari untuk musim panas. Bagi pemohon dari dalam EU, tarikh akhir adalah 30 September dan 31 Mac bagi musim sejuk dan musim panas.

76039_Tuebingenn.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Innovative, interdisciplinary, international: These three words summarize what makes the University of Tübingen special. Excellent research and teaching are Tübingen’s answer to the challenges of the ... Baca lebih lanjut

Innovative, interdisciplinary, international: These three words summarize what makes the University of Tübingen special. Excellent research and teaching are Tübingen’s answer to the challenges of the future in a globalized world. Baca Ringkas