Sarjana Sains (MS) dalam Interdisipliner

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Sains Interdisiplin (IMS) memerlukan para pelajar untuk bekerja dengan fakulti untuk merekabentuk kurikulum siswazah yang disesuaikan dengan objektif akademik, kreatif dan profesional mereka yang unik. Program ini disediakan untuk pelajar siswazah kejuruteraan dan sains. Program IMS menawarkan pilihan bukan tesis (37 kredit) dan pilihan tesis (31 kredit). Pilihan bukan tesis biasanya akan tersedia untuk hanya pelajar yang dapat mendokumenkan riwayat penerbitan dan persembahan tertulis dan lisan. IPK sarjana 3.0 diperlukan.

Pemohon untuk program IMS harus mengikuti arahan untuk memohon ke Sekolah Siswazah Montana Tech , menggunakan aplikasi IMS. Oleh kerana program ijazah yang luar biasa ini, IMS mempunyai beberapa syarat kemasukan dan syarat tambahan.

  • Setiap pelajar perlu menubuhkan jawatankuasa program sebelum masuk ke program.
  • Semua calon pemohon perlu terlebih dahulu berunding dengan Dekan Pengajian Siswazah sebelum memulakan proses permohonan.
  • Pelajar mesti mencari dan mengenal pasti Jawatankuasa Program sekurang-kurangnya 3 ahli fakulti universiti dari sekurang-kurangnya dua jabatan akademik yang berbeza yang sanggup berkhidmat. Sekurang-kurangnya seorang ahli jawatankuasa mestilah dari jurusan Montana Tech . Pengerusi Jawatankuasa Program tidak perlu dari jabatan pemberian Ijazah Sarjana. Setiap disiplin dalam program interdisiplin yang dicadangkan mestilah diwakili di Jawatankuasa Program.
  • Semasa berunding dengan Pengerusi dan anggota Jawatankuasa Program yang lain, pemohon akan membangun satu set sasaran yang jelas untuk program penyelidikan dan rancangan kurikulum mereka. Pelan kurikulum mesti menyenaraikan setiap kursus yang akan diambil oleh pelajar untuk program tersebut. Pelan ini harus menyeimbangkan imbangan kerja di antara pelbagai disiplin yang diwakili. Ahli Jawatankuasa Program dan Kursi Jabatan hendaklah meluluskan pelan ijazah yang dicadangkan.
  • Jawatankuasa Program akan bertindak sebagai jabatan pelajar. Jawatankuasa akan bermesyuarat untuk mempertimbangkan bahan-bahan permohonan dan mengemukakan bahan-bahan dan cadangan masuk ke Sekolah Siswazah.
  • Pemohon mungkin ingin membelanjakan sekurang-kurangnya satu tempoh pendaftaran di Montana Tech , sama ada sebagai pelajar lepasan bukan ijazah atau sebagai pelajar yang dimasukkan ke program sarjana siswazah yang sedia ada. Pengalaman menunjukkan hampir mustahil seorang pelajar mencari ahli jawatankuasa dan berunding dengan program pengajian dari jauh.

Yuran dan Yuran Mandatori

Sila gunakan jadual ini untuk melihat kos pengajian dan bayaran wajib untuk program di Sekolah Siswazah.

Program di Kampus

Status
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Montana Technological University is a great place to attend graduate school! As a future graduate student, consider our world-class degree programs to ignite your curiosity and move you ahead. We als ... Baca lebih lanjut

Montana Technological University is a great place to attend graduate school! As a future graduate student, consider our world-class degree programs to ignite your curiosity and move you ahead. We also offer you: Baca Ringkas