Sarjana Reka Bentuk (Interior Senibina)

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan darjah

 • Belajar pengkhususan yang secara langsung disesuaikan dengan minat anda.
 • Lulusan dengan kemahiran profesional dan teknikal yang lebih maju yang melangkaui pengetahuan dan kemahiran yang diajar di peringkat sarjana.
 • Belajarlah dari guru-guru yang ditubuhkan pereka, yang menawarkan wawasan tentang apa yang diperlukan untuk mewujudkan dalaman yang mampan, koheren, visual yang menarik.
 • Dapatkan rekabentuk dan kemahiran penyelidikan yang canggih.
 • Belajarlah dengan kemudahan bertaraf dunia di bengkel dan studio di negara kita yang paling canggih.
 • Bekerja pada projek kehidupan sebenar, memperoleh pengalaman praktikal yang berharga.
 • Memperoleh manfaat daripada rangkaian dan perhubungan kami dengan industri - di dalam negara, di peringkat nasional dan di peringkat antarabangsa.
 • Gunakan kelayakan ini sebagai Pathway untuk melanjutkan pelajaran.

Syot kilat

Dengan tumpuan kepada penyelidikan reka bentuk, teori dan amalan, ijazah ini akan menyediakan anda kerjaya sebagai arkitek dalaman atau pereka dalaman. Ia juga akan memberi anda pemahaman yang lebih maju tentang reka bentuk dunia yang inovatif dan berubah.

Fokus utama ijazah ini ialah penyelidikan reka bentuk, dan anda akan menyelesaikan projek berasaskan penyelidikan individu di mana anda akan diminta untuk mengkaji secara kritikal, menganalisis, mengenalpasti dan mencadangkan penyelesaian kepada cabaran reka bentuk yang rumit. Melalui hubungan industri kami, anda akan diberi peluang untuk mengerjakan projek kreatif, mengembangkan kemahiran dalam menulis cadangan projek dan menyampaikan maklumat.

Fokus kepada pembelajaran praktikal dan praktikal juga bermakna anda bukan sahaja dapat memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk merancang dalaman yang merangsang, mampan dan visual yang menarik, tetapi juga keyakinan untuk memulakan projek-projek dunia sebenar. Anda juga akan melengkapkan penempatan industri sebagai sebahagian daripada pengajian anda.

Standing Advanced

Pemohon yang telah menamatkan ijazah Sarjana Muda (Kepujian) dalam disiplin yang berkaitan layak memasuki program ini dengan 1.0 EFTSL Advanced Standing dan melengkapkan program dalam 1 tahun pengajian sepenuh masa atau pengajian sambilan yang setara. Pemohon juga perlu mengemukakan portfolio kerja, curriculum vitae dan pernyataan bertulis mengenai niat.

Apa yang anda akan pelajari

Dengan mempelajari Sarjana Reka Bentuk (Interior Senibina) anda akan membangunkan pemahaman yang lebih maju dan komprehensif tentang prinsip dan amalan merancang dan mengekalkan persekitaran dalaman yang responsif terhadap alam sekitar dan disesuaikan secara sosial. Anda juga akan lulus dengan pengetahuan yang baik mengenai kaedah penyelidikan.

Semasa tahun pertama anda, anda akan melengkapkan beberapa kursus reka bentuk teras, serta beberapa kursus yang memberi tumpuan khusus kepada seni bina dalaman. Semasa tahun kedua, anda akan membangunkan kemahiran penyelidikan apabila anda melengkapkan beberapa kursus yang berasaskan penyelidikan. Komponen kajian ini memberikan ruang untuk penyelidikan berkaitan dengan projek reka bentuk individu yang kompleks.

Mengapa Sarjana Reka Bentuk (Seni Bina Interior)

Ijazah yang dinamik, kreatif ini menawarkan gabungan pengalaman unik dan pengetahuan teori pepejal, memastikan anda lulus dengan alat yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam bidang yang kompetitif ini.

Sekolah Seni, Senibina dan Rekabentuk menawarkan ruang studio yang telah memenangi anugerah, yang dibina khas dan lima tingkat bengkel menarik yang menampilkan peralatan digital terkini. Sebagai tambahan kepada kemudahan kampus bertaraf dunia ini, anda juga akan mendapat manfaat daripada:

 • pautan industri kami yang kuat apabila anda memulakan peletakan industri
 • kakitangan pengajar dan ahli akademik yang memenangi anugerah - kakitangan pengajar kami menerima penilaian teratas dalam 2017 Panduan Universiti yang Baik untuk pengajaran dan kelayakan kakitangan
 • kelas induk industri yang dihoskan oleh profesional industri nasional dan antarabangsa. Kami juga merupakan salah satu daripada hanya dua universiti di Australia untuk menggabungkan prinsip-prinsip seni, seni bina, reka bentuk dan perancangan, menjadikan kami pilihan yang tepat untuk pelajar dengan minat khusus dalam bidang ini.
Ini adalah gelaran bersarang, yang bermaksud bahawa jika atas alasan apa pun, anda memutuskan untuk keluar dari gelar sarjana sebelum selesai, anda mungkin layak lulus dengan Diploma Graduate in Design.

Kerjaya anda

Ijazah induk secara konsisten merekodkan kadar pekerjaan siswazah yang tinggi. Anda boleh mencari kerja dalam amalan seni bina, amalan reka bentuk dalaman, syarikat bangunan, organisasi lain yang membekalkan reka bentuk dan industri bangunan, seperti pembekal perabot korporat dan amalan seni bina, atau organisasi perhubungan awam dan pemasaran.

Kerjaya untuk dipertimbangkan:

 • pereka dalaman: reka bentuk, melaksanakan dan ubahsuai ruang dalaman
 • perunding reka bentuk: membantu pelanggan untuk menggunakan ruang hidup dengan menasihati cara mengatur lampu, perabot dan lekapan lain
 • pereka acara: mengawasi dan mengarahkan paparan keseluruhan dan tarikan visual sesuatu acara
 • pereka perabot: membangunkan konsep reka bentuk, percubaan dengan bahan yang berbeza, berhubung dengan pelanggan dan membina model sampel untuk sama ada prototaip perabot yang dihasilkan secara massal atau satu potongan eksklusif

Sambungan Dunia Sebenar

Kakitangan pengajar kami adalah profesional industri yang terlatih yang membawa pengalaman bertahun-tahun kepada mereka. Mereka mempunyai hubungan industri yang kuat dan banyak memegang jawatan profesional dengan organisasi kebangsaan dan antarabangsa. Bagi pelajar ini bermakna hubungan dengan industri dan peluang untuk membina rangkaian penting.

Kami juga mempunyai lebih daripada 2,500 perkongsian industri nasional dan antarabangsa di seluruh Universiti - memberikan peluang lebih lanjut untuk anda membina hubungan industri yang penting.

Sebagai sebahagian daripada pengajian anda, anda juga boleh mengambil bahagian dalam penempatan industri, dan akan berpeluang menghadiri kelas induk yang dihoskan oleh para profesional industri. Di samping itu, kami menganjurkan kelas induk pekerja universiti dan ekspo pekerjaan secara berkala, dan acara alumni di Australia dan luar negara.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous.

The University of South Australia is a globally connected and engaged university with industry-informed teaching and research that is inventive and adventurous. Baca Ringkas
Adelaide , Adelaide , Adelaide , Adelaide + 3 Lagi Kurang