Sarjana Rasmi dalam Pengurusan Hospitaliti
CETT - Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Barcelona, Sepanyol
Bahasa
Inggeris, Bahasa Sepanyol
Format kajian
diadun, Di kampus
Tempoh
1 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2024
pengenalan
Di CETT-UB kami menyedari cabaran baharu yang sedang kami hadapi pada masa ini disebabkan oleh transformasi digital, perundangan alam sekitar baharu, globalisasi dan aliran pengurusan terkini. Kesemua mereka secara radikal mengubah asas syarikat dan organisasi. Akibatnya, peluang perniagaan pelancongan baru timbul.
Sektor ini memerlukan profil eksekutif baru yang berkelayakan tinggi untuk dapat menyesuaikan diri dengan konteks baharu ini.
Jika anda ingin menjadi sebahagian daripada perubahan, Ijazah Sarjana Rasmi dalam Pengurusan Hotel dan Makanan dan Minuman, akan menjadi asas dalam pendidikan anda untuk menjadi sebahagian daripada transformasi ini.
Mengapa belajar ijazah sarjana rasmi dalam pengurusan hotel dan makanan dan minuman?
Dalam Ijazah Sarjana Rasmi dalam Pengurusan Hotel dan Restoran, anda akan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menerajui pasaran pelancongan yang kompetitif dan dinamik.
Alat seperti pemikiran reka bentuk atau perjalanan pelanggan akan membolehkan anda mencipta produk dan perkhidmatan yang dibuat khusus. Anda akan menyumbang kepada penciptaan rangka kerja komersial yang baharu, lebih beretika dan mampan.
- Anda akan memperoleh kemahiran, kecekapan dan pengetahuan yang bertindak balas terhadap cabaran sektor hotel dan restoran dan menjadi sebahagian daripada peneraju pelancongan generasi baharu.
- Kebanyakan pelajar kami mencari pekerjaan selepas tamat ijazah Sarjana.
- Anda akan mempunyai pandangan pengurusan eksekutif baharu, kreatif dan inovatif, disesuaikan dengan permintaan unik pasaran.
- Anda akan berlatih dengan visi 360º sektor ini melalui kandungan, lawatan ke organisasi, aktiviti latihan, dan pasukan guru dan rakan usaha sama dengan latar belakang yang diiktiraf dan mantap yang mengambil bahagian secara aktif dalam latihan anda.
- Anda akan berinovasi dan mencipta model perniagaan baharu berdasarkan trend terkini dalam sektor hotel dan restoran.
- Anda akan menyepadukan Agenda 2030 dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG).
- Anda akan menyesuaikan kerjaya anda dengan memilih antara dua kepakaran, dua bahasa pengantar (Sepanyol atau Inggeris) dan model kehadiran yang berbeza (bersemuka atau bercampur), dan kemungkinan pengkhususan berganda. Jangan teragak-agak untuk bertanya untuk maklumat lanjut!
- Ia adalah satu-satunya Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Hotel dan Restoran yang membenarkan **akses kepada pengajian kedoktoran. **
Galeri
Pelajar Ideal
Ijazah Sarjana Rasmi dalam Hotel dan Makanan dan Minuman ialah program pengajian yang direka untuk ahli perniagaan, pelajar, dan usahawan. Ijazah universiti ini menawarkan visi merentas kurikulum industri hotel dan katering tanpa melepaskan pengkhususan.
Ijazah Sarjana bertindak balas kepada keperluan industri hotel dan restoran untuk menggabungkan profil eksekutif baharu. Pemimpin yang mempunyai asas kukuh dalam pengurusan dan pengurusan perniagaan untuk menghadapi perubahan sektor.
Ia bertujuan untuk semua mereka yang perlu mengukuhkan pengetahuan mereka tentang pengurusan, organisasi, dan perancangan perniagaan di hotel, syarikat, dan pertubuhan katering atau ingin mengetahui tentang trend terkini atau maju secara profesional.
Master memberi tumpuan kepada empat profil:
- Eksekutif dan profesional dalam jawatan pengurusan pelancongan.
- Situasi sosial dan ekonomi semasa memerlukan profesional dalam sektor itu mengemas kini pengetahuan dan kemahiran profesional mereka dan belajar tentang trend dan alat terkini yang mempengaruhi pengkhususan profesional mereka.
- Pemilik penginapan pelancong dan restoran
- Usahawan dan pemilik yang ingin menambah baik strategi, teknik dan alatan mereka untuk pengurusan dan kepimpinan.
- Usahawan
- Orang yang mempunyai inisiatif yang berminat untuk menjalankan dan membangunkan projek dalam sektor ini. Mereka ingin mengetahui kunci kejayaan dalam perniagaan hotel dan makanan dan minuman, memahami risikonya dan mendalami pengetahuan dan hala tuju pengurusan perniagaan mereka.
- Lepasan universiti
- Orang yang mempunyai ijazah universiti dan sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman yang ingin meningkatkan kerjaya mereka dan mengembangkan hubungan profesional mereka dalam katering dan penginapan pelancong.
Kemasukan
Biasiswa dan Pembiayaan
Yayasan CETT mempunyai tradisi komitmen yang panjang terhadap pendidikan, pengajaran dan penyelidikan dalam bidang pelancongan. Prinsip utama yang menentukan dan membimbing tindakannya ialah:
- Mempromosikan pengetahuan pelancongan yang lebih luas
- Memacu Sains Pelancongan dengan mempromosikan penyelidikan
- Menggalakkan pertumbuhan mampan pelancongan dan hospitaliti
- Memperkukuh kehadiran antarabangsa CETT
- Mengekalkan dan meningkatkan hubungan dengan sektor pelancongan dan ahli Alumni CETT
- Membantu pelajar untuk meluaskan pengetahuan mereka
- Bertanggungjawab secara sosial
Dengan prinsip ini, Yayasan CETT telah dapat memanfaatkan kehendak dan niat pelbagai entiti untuk menyediakan biasiswa untuk pelbagai jenis latihan yang ditawarkan oleh Kumpulan CETT setiap tahun.
Untuk maklumat lanjut mengenai semua geran, sila semak pautan berikut
Kurikulum
Mod Campuran
Program kami mempunyai kelebihan kerana turut ditawarkan dalam mod campuran sebagai tambahan kepada di tapak. Terima kasih kepada model campuran ini, anda akan mempelajari 70% program dari jauh dan 30% secara bersemuka. Sesi bersemuka akan berlangsung pada akhir kursus melalui penginapan akademik di Barcelona. Anda akan berinteraksi secara peribadi dengan guru, rakan sekelas dan melawat syarikat terkemuka dan pemimpin dalam bidang perhotelan dan katering. Semua ini adalah sebahagian daripada pengalaman akademik yang unik menikmati bandar Barcelona.
Akhir sekali, ia adalah ijazah universiti yang menggabungkan sebahagian daripada ijazah Sarjana dalam pengurusan restoran dengan ijazah Sarjana dalam pengurusan hotel. Selain itu, semasa kursus, anda akan melanjutkan dan mengkhususkan diri dalam mana-mana dua bidang tersebut.
Metodologi dan Penilaian
Ijazah Sarjana mempunyai sistem pembelajaran sendiri di mana anda akan menjadi pusat proses pembelajaran. Anda akan belajar terima kasih kepada penyertaan aktif anda dalam bilik darjah melalui pembelajaran dengan melakukan dan interaksi di kalangan pelajar, atau metodologi sendiri seperti CBL dan PBL.
Struktur kursus
Pada bahagian pertama, ijazah Sarjana menangani subjek teras dalam dua kepakaran untuk meletakkan asas sistem pengurusan perniagaan khusus untuk sektor hotel dan katering. Dalam bahagian kedua, ia membenarkan pengkhususan dalam pengurusan perniagaan melalui dua kepakaran tertentu:
Pengkhususan Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Hotel dan Makanan dan Minuman
Pengkhususan adalah jadual perjalanan pembelajaran yang memberikan anda kepakaran yang lebih cemerlang dalam kerjaya akademik dan profesional anda. Oleh itu, ijazah Sarjana membolehkan anda memilih antara dua kepakaran. Walau bagaimanapun, jika anda ingin mengambil lebih daripada satu, hubungi pasukan orientasi pelajar kami, dan mereka akan memberikan anda semua butiran.
Hasil Program
Jika anda ingin menjadi sebahagian daripada perubahan, Ijazah Sarjana Rasmi dalam Pengurusan Hotel dan Makanan dan Minuman, akan menjadi asas dalam pendidikan anda untuk menjadi sebahagian daripada transformasi ini.
Terima kasih kepada ijazah Sarjana kami dalam Pengurusan Hotel, anda akan dapat memimpin projek perniagaan untuk:
- Menyesuaikan dan mereka bentuk produk dan perkhidmatan kepada teknologi baharu.
- Mereka bentuk objektif strategik organisasi dan syarikat.
- Fahami jenis pelanggan yang baru muncul.
- Bersaing di peringkat antarabangsa dalam sektor hotel dan restoran.
- Menyumbang kepada budaya perniagaan berorientasikan pelanggan.
- Ketahui trend terkini dalam pengurusan eksekutif dalam sektor perhotelan dan katering.
- Meningkatkan keseimbangan struktur antara pelancongan dan persekitarannya.
Objektif manakah yang akan anda capai dengan ijazah sarjana rasmi dalam pengurusan hotel dan makanan dan minuman?
Objektif keseluruhan Ijazah Sarjana Rasmi dalam Pengurusan Hotel dan Minuman adalah untuk memberi anda pengetahuan dan alat untuk dapat:
- Memimpin, mengurus dan mengubah syarikat penginapan dan katering serta perniagaan.
- Buat keputusan strategik dan operasi dalam konteks dinamik dan tangkas.
- Menginternalisasikan model pengurusan berdasarkan kriteria yang mampan dalam bidang sosial, ekonomi dan alam sekitar.
- Manfaatkan sepenuhnya peluang yang ditawarkan oleh pendigitalan. Kedua-duanya untuk pengkomersilannya, serta untuk menjalankan dan mencipta produk dan perkhidmatan tertentu.
Kecekapan manakah yang akan anda perolehi dengan ijazah sarjana rasmi dalam pengurusan hotel dan makanan dan minuman?
Kecekapan umum yang akan anda bangunkan ialah:
- Mereka bentuk dan melaksanakan strategi komersial untuk peluang perniagaan baharu dalam sektor ini.
- Menyelaras dan mengetuai aktiviti komersial dalam syarikat hotel dan katering.
- Optimumkan ekonomi, kewangan dan sumber manusia.
- Menilai pelaburan dan membuat keputusan mengenai projek baharu, mengurus dan mengawal risiko yang berkaitan.
- Tentukan dasar yang diperlukan selaras dengan objektif strategik projek.
- Membangunkan kemahiran digital untuk pengurusan perniagaan.
- Mengenal pasti, mengemukakan atau menyelesaikan masalah dengan cara yang relevan dan kreatif.
Yuran Pengajian Program
Peluang kerjaya
Ijazah sarjana ini, dengan pendekatan praktikal dan profesional, akan membolehkan anda mengembangkan kerjaya anda dalam bidang kerja berikut:
- Pentadbiran Awam
- Perkhidmatan Pelancongan & Pengangkutan
- Keramahan
- Industri & Operasi
- Gastronomi & Restoran
- Runcit & Produk
- Teknologi
- Keramahan
- Pemasaran & Acara
- Perundingan
- Teknologi
Peluang Kerjaya
Peluang kerjaya utama ialah:
- Pengarah urusan syarikat atau kumpulan hotel atau restoran
- Pengurus kawasan korporat di rangkaian hotel atau restoran
- Pengarah Makanan & Minuman
- Pengurus pemasaran sebuah organisasi hotel
- Pengurus bahagian hotel dalam kumpulan perniagaan
- Penyelia operasi di pusat katering berkumpulan
- Perunding atau jurulatih untuk syarikat penginapan pelancong
- Usahawan dalam sektor penginapan dan katering