Sarjana Profesional dalam Pengurusan Sumber Manusia

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Syarikat dan organisasi lebih sedar daripada sebelumnya bahawa salah satu aset utama mereka untuk menonjol dari persaingan adalah pasukan mereka dan, oleh itu, pengurusan dan pengawasan jabatan Sumber Manusia. Kakitangan syarikat adalah pendorong di sebalik reka bentuk, pelaksanaan dan pengurusan projek perniagaan. Oleh itu, sangat penting bagi syarikat untuk semakin berorientasi kepada pekerjanya. Oleh itu, Pengurus Sumber Manusia mestilah profesional yang berkelayakan untuk memimpin sebuah jabatan yang menghubungkan dan bekerja dengan semua aktiviti perniagaan syarikat dan, pada masa yang sama, dapat menyesuaikan diri dengan perubahan persekitaran. Jabatan ini merupakan teras strategi syarikat dan kekuatan pendorong untuk menghasilkan kelebihan daya saing yang jelas. Peranan Sumber Daya Manusia harus menjadi teras strategi syarikat dan pengurusannya, kerana ini adalah faktor utama dalam menetapkan syarikat itu daripada pesaingnya.

Master dalam Pengurusan Sumber Manusia dirancang untuk melengkapkan profesional Sumber Manusia untuk bertindak balas terhadap keperluan dan cabaran pasaran dari perspektif pengurusan orang. Profesional yang menerapkan perubahan sebagai kaedah paling berkesan untuk menghasilkan kelebihan daya saing, yang dapat memanfaatkan teknologi baru, yang mempunyai pegangan kuat generasi baru profesional yang bergabung dalam pasaran pekerjaan, yang memahami sepenuhnya kepentingan keseimbangan kerja dan kehidupan dan etika tingkah laku, dan yang berkomitmen untuk mengembangkan, menarik dan mengekalkan bakat sebagai kaedah terbaik untuk memastikan kejayaan dalam ekosistem perniagaan baru.

Program ini sesuai untuk profesional, pengurus yang bekerja sepenuhnya, kerana mod pembelajaran jarak jauh memberikan fleksibiliti untuk menjadualkan corak belajar dan tugas yang disesuaikan dengan gaya hidup peserta.

Alasan Mengapa

 • Bootcamp Antarabangsa di Barcelona atau Rom

Rome Business School menawarkan anda peluang untuk mengasah kecekapan anda dan memperkaya pengetahuan anda tentang keusahawanan, inovasi, dan topik penting lain dalam dunia perniagaan dengan mengambil bahagian dalam Program Antarabangsa kami di Rome atau Barcelona, di mana anda juga dapat memperluas jaringan profesional anda. Bootcamp di Rome disertakan sebagai sebahagian daripada program ini sementara program kediaman di Barcelona dikenakan bayaran tambahan.

 • Program Kemahiran Insaniah

Asas-asalan kerjaya yang mantap dan berjaya adalah, tanpa keraguan, yang sangat diminta dan dirayakan Kemahiran Insaniah, kecekapan yang mencari kegunaan praktikal dalam setiap persekitaran kerja dan kawasan perniagaan. Program Kemahiran Lembut Kami akan memberi anda pengetahuan yang menyeluruh dan terperinci dan kebiasaan dengan kemahiran lembut peribadi ini, yang memudahkan pertumbuhan peribadi dan profesional mereka.

Dalam program khusus ini, anda akan mengkhususkan diri dalam 5 Kursus Kemahiran Insaniah untuk Peningkatan Kemahiran (dengan Persijilan disediakan):

 • Kecerdasan emosi
 • Pengucapan Awam untuk Perniagaan
 • Pengurusan Masa, Tekanan & Diri
 • Komunikasi Merentas Budaya
 • Konflik, Penyelesaian Masalah & Rundingan
 • Rangkaian dan Rakan Kongsi

Rome Business School mempunyai kerjasama yang mantap dengan beberapa syarikat terkemuka yang terkenal di seluruh dunia. Untuk memastikan pelajar kami dapat membina rangkaian profesional yang kuat, kami sentiasa mengadakan pertemuan, lawatan, acara dan kuliah tetamu dengan wakil dari ekosistem perniagaan elit, mendorong interaksi antara profesional terkemuka dan pelajar, dan memudahkan proses pembelajaran.

 • Laluan Kerjaya

Pasukan Perkhidmatan Kerjaya yang mahir dan profesional kami menyediakan para pekerja kami dengan Laluan Kerjaya yang direka khusus untuk membentuk profil profesional mereka sendiri untuk menjadi tokoh kompetitif dalam pasaran pekerjaan pada masa kini. Bengkel yang memberi tumpuan kepada topik yang paling hangat mencari pekerjaan dan rangkaian kerjaya, mesyuarat kaunseling kerjaya individu, acara eksklusif ' Rome Business School Talent Focus' dan manfaat yang lebih tidak ternilai adalah untuk pelupusan anda untuk memastikan permulaan terbaik atau peningkatan besar dalam kerjaya anda!

Struktur

Format profesional Master Rome Business School dari Rome Business School dalam Pengurusan Sumber Manusia disusun untuk memberi para peserta persiapan menyeluruh untuk sektor Sumber Manusia dan aspek penting dari bidang lain yang berkaitan, bermula dengan gambaran keseluruhan dunia pengurusan yang lebih luas dan kemudian meneruskan ke menganalisis semua mata pelajaran dan aspek spesifik Strategi, Pembangunan dan Pengurusan SDM, serta memberikan gambaran mendalam mengenai kepemimpinan yang inovatif dan bertanggungjawab, trend dan amalan terbaiknya, serta bagaimana ia dapat diterapkan secara efektif pada Industri Pengurusan Sumber Manusia .

Kandungan

 • Berfokus dan Mengkhususkan

Kembangkan kecekapan yang diperlukan untuk menangani dan meningkatkan keperluan baru di pelbagai bidang organisasi. Mengenal dan mengembangkan strategi pengurusan yang berkesan untuk syarikat industri Sumber Manusia.

Dalam modul didaktik pertama ini, anda berpeluang untuk mengkhusus dalam:

 • HR Strategik
 • Pembangunan Bakat
 • Kelakuan Manusia dan Pengurusan Perubahan
 • Kemahiran Insaniah Penting untuk Pengurus Sumber Manusia
 • Menjadi Pemimpin Berorientasikan Masa Depan

Ketahui mengenai trend & inovasi baru dalam industri Sumber Manusia, dengan fokus pada amalan terbaik masa depan.

Khususnya, anda akan bersedia untuk topik berikut HR Digital, Trend baru & Cabaran Masa Depan untuk HR:

 • Trend Masa Depan & Cabaran Masa Depan HR
 • Amalan HR terbaik untuk 2021 (Kajian kes)
 • Etika di Tempat Kerja
 • HR Digital
 • Projek Capstone

Projek kerja berpasukan dengan skop untuk mengembangkan rancangan SDM yang menyelesaikan masalah perniagaan di bidang sumber daya manusia, syarikat yang ada atau rekaan di Industri HR ATAU untuk menangani cabaran perniagaan yang dicadangkan oleh para peserta untuk menyelesaikan masalah di syarikat tempat peserta bekerja. Semua pasukan dibimbing dari fasa awal projek.

Setelah menyelesaikan projek batu penjuru, pelajar seharusnya dapat:

 • Berfikir secara kritis
 • Melaksanakan penyelesaian kreatif dan menyelesaikan masalah pengurusan
 • Mengaplikasikan dan menghubungkan teori dengan amalan
 • Berkomunikasi dan kemukakan laporan / idea perniagaan dengan lebih berkesan
 • Menjalankan penyelidikan perniagaan dan analisis perniagaan
 • Menunjukkan kemahiran kepimpinan kolaboratif
 • Bekerja secara berkesan dalam pasukan
 • Berkomunikasi silang budaya dan membuat kompromi untuk tujuan bersama
 • Tetapkan matlamat dan laksanakan projek dengan berkesan

Metodologi

Master akan diajar melalui kuliah frontal interaktif, analisis kajian kes, latihan dalam kelas, perbincangan, roleplays, latihan kerja berpasukan, perbincangan video, analisis perniagaan dan sesi persembahan pelajar.

Kajian kes akan digunakan untuk membangkitkan perbincangan dan menggambarkan masalah perniagaan dan komunikasi yang sebenar. Pelajar akan digalakkan membaca secara meluas dan terlibat dalam perbincangan dan perbahasan. Metodologi didaktik didasarkan pada pembelajaran tindakan, di mana guru melaksanakan pendekatan berpusatkan pelajar, melibatkan pelajar dan menyediakan aktiviti yang membolehkan pelajar mengaplikasikan pengetahuan yang diperoleh. Semua guru menggunakan kaedah pembelajaran aktif di kelas, yang juga sesuai untuk pelajar pembelajaran jarak jauh yang interaktif.

Bootcamp di seluruh dunia

Tingkatkan kemahiran keusahawanan anda dan uji dengan cabaran utama: Bootcamp eksklusif Rome Business School di Barcelona, yang dianjurkan dengan kerjasama EAE Business School, sebuah bandar yang indah di barisan hadapan inovasi dan antara ekosistem permulaan yang paling produktif, dan, untuk pelajar dalam talian, Bootcamp di Rome termasuk dalam harga pendaftaran: hanya memikirkan penerbangan dan penginapan, kami akan menguruskan selebihnya!

Sertailah program lanjutan yang dirancang untuk membuat anda berhadapan dengan senario perniagaan yang realistik untuk diselesaikan dan memberi anda kaedah pembelajaran dan pengembangan kemahiran praktikal. Semua dengan sokongan profesional tutor dari syarikat pekerja kelas atas!

Biasiswa dan Tuisyen

Yuran pengajian untuk Master ini adalah 3.900 euro (termasuk PPN) pembayaran yuran penyertaan boleh dipasang.

Ia boleh dibayar:

 • dalam 4 ansuran tanpa faedah
 • dalam satu penyelesaian (opsyen ini memberikan pelajar 10% diskaun ke atas jumlah keseluruhan yuran pengajian)

Mengikut profil individu, pengalaman, dan motivasi yang terbukti, calon dapat diberikan beasiswa yang meliputi sebahagian dari keseluruhan biaya pengajian (hingga 25%). Sesungguhnya, Rome Business School memberi peluang kepada calon yang paling layak mendapat 5 jenis biasiswa. Perlindungan ekonomi separa ini boleh terdiri daripada pembiayaan tanpa faedah selama 6 bulan. Di bawah ini, senarai geran yang ada:

 1. Biasiswa Kecemerlangan Akademik: diberikan kepada calon yang telah menunjukkan prestasi luar biasa dalam kerjaya akademik terbaru mereka, sama ada siswazah atau sarjana.
 2. Beasiswa Pembelajaran Sepanjang Hayat: ia dikhaskan untuk pemohon yang menunjukkan pengembangan pengetahuan dan kemahiran yang berterusan dan bermotivasi sendiri.
 3. Pemberian Wanita Eksekutif: Rome Business School berusaha untuk meningkatkan nisbah wanita dalam jawatan eksekutif dan meningkatkan kesaksamaan gender di tempat kerja. Sesungguhnya, pemberian ini bertujuan untuk meningkatkan kemampuan pelajar kita untuk merealisasikan potensi eksekutif, keupayaan kepimpinan dan aspirasi profesional mereka.
 4. Geran Usahawan: tujuan kami adalah untuk memberi semangat keusahawanan kepada pelajar kami dengan idea perniagaan yang hebat menggunakan geran ini, yang diberikan kepada pengarah PKS, profesional yang bekerja sendiri dan orang yang mempunyai projek perniagaan mereka sendiri.
 5. Pengurus yang Lebih Baik untuk Dunia yang Lebih Baik: ini dimaksudkan untuk calon yang menunjukkan motivasi yang jelas dan berorientasi masa depan yang bertujuan untuk meningkatkan ekonomi, masyarakat dan dunia di sekitar mereka.

Persaingan untuk mendapatkan biasiswa meningkat apabila tarikh mula menghampiri dan dana terhad, jadi disarankan untuk membuat permintaan secepat mungkin.

Untuk memohon biasiswa, perlu mengirim surat motivasi tidak lebih dari 300 patah perkataan beserta CV dan dokumentasi ketika mengemukakan permohonan kemasukan ke Sarjana. Kelayakan untuk mendapatkan beasiswa akan ditentukan oleh jawatankuasa akademik Rome Business School semasa penilaian permohonan calon.

Untuk menulis surat motivasi untuk beasiswa, pemohon mesti menunjukkan:

 • Apa yang membezakan pemohon dengan calon lain;
 • Matlamat dan cita-cita profesional.

Proses kemasukan

Rome Business School bekerja keras untuk mengekalkan kualiti tertinggi dalam program yang kami tawarkan. Itulah sebabnya, untuk memastikan kelayakan calon, semua pemohon mesti menjalani dan berjaya meluluskan proses pemilihan yang berstruktur seperti berikut:

 1. Penilaian Kelayakan
 2. Pengesahan Permohonan
 3. Temuduga Pemilihan
 4. Kemasukan
 5. Pendaftaran

Proses kemasukan bertujuan untuk mengesahkan kelayakan calon untuk menghadiri Sarjana. Sejarah akademik calon, pengalaman terdahulu dalam topik yang diliputi oleh Guru dan motivasi akan menjadi perkara penilaian. Apabila ia dihantar, permohonan itu akan dinilai oleh jawatankuasa akademik Rome Business School . Untuk memastikan kesesuaian aplikasi, adalah penting untuk menyampaikan semua dokumentasi yang diperlukan.

Ijazah

Pelajar yang berjaya menyelesaikan program ini akan mendapat sijil berganda: diploma Rome Business School dan pensijilan rasmi oleh Universidad Internacional de Valencia (VIU), yang memberikan 60 kredit yang diiktiraf di peringkat antarabangsa (60 ECTS).

Jump memulakan sisa hidup anda!

Jika anda mencari latihan maju berkualiti di kawasan perniagaan tertentu, peluang yang tidak terkira untuk pembangunan kemahiran dan menguji diri anda, cara untuk mengembangkan rangkaian profesional anda dan membuat hubungan dengan para profesional elit yang bekerja di beberapa bidang perniagaan, kami mempunyai program yang tepat untuk anda . Dari situ, semuanya terserah anda! Kesungguhan dan kesediaan anda untuk belajar dan pengalaman cara berfikir yang baru adalah semua yang anda perlukan untuk memanfaatkan salah satu daripada program kami dan mula membuat jalan sepanjang jalan ke arah kejayaan dalam kerjaya anda.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries w ... Baca lebih lanjut

The Rome Business School is a Rome, Italy, based Institute of excellence devoted to managerial training and research, which operates internationally, with alumni hailing from more than 140 countries worldwide. Baca Ringkas
Rom , Itali Online + 1 Lagi Kurang