Program Pertanian Mampan CSU adalah fleksibel dan direka untuk memenuhi keperluan pertanian dengan melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menyeimbangkan sumber semula jadi, faktor manusia dan ekonomi yang mempengaruhi kemampanan pertanian.

Mengapa belajar kursus ini?

Sarjana Pertanian Berkelanjutan CSU menyatukan kajian dalam tiga bidang utama kelestarian: sistem pertanian dan semula jadi, perniagaan pertanian, dan kemanusiaan. Melalui perkembangan perspektif kreatif dan kritikal mengenai kemampanan, kursus ini memberi tumpuan kepada cara inovatif untuk meningkatkan pertanian untuk jangka sederhana hingga panjang. Graduan dilengkapi untuk menyediakan kepimpinan dalam dasar, penyelidikan dan pengurusan strategik yang relevan dengan pelbagai konteks industri.

Sarjana Pertanian Lestari yang direka untuk memenuhi keperluan pertanian dengan melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang diperlukan untuk menyeimbangkan sumber semula jadi, faktor manusia dan ekonomi yang mempengaruhi kemampanan pertanian. Graduan dilengkapi untuk menyediakan kepimpinan dalam dasar, penyelidikan dan pengurusan strategik yang relevan dengan pelbagai konteks industri. Sarjana Pertanian Lestari bertujuan untuk menggalakkan refleksi maju dan kritikal dengan mempromosikan pemerolehan kemahiran analisis dan kemahiran menyelesaikan masalah dan pemahaman konseptual yang akan meningkatkan kapasiti calon untuk melaksanakan kedudukan tanggungjawab penting dalam bidang pilihan mereka; dan menggalakkan kecemerlangan dalam biasiswa dan / atau penyelidikan terfokus dalam bidang disiplin calon.

Sarjana Pertanian Lestari bertujuan untuk menggalakkan refleksi maju dan kritikal oleh:

  • mempromosikan pemerolehan kemahiran analitik dan kemahiran penyelesaian yang maju dan wawasan konseptual yang akan meningkatkan kemampuan anda untuk melaksanakan posisi tanggung jawab yang penting di bidang pilihan anda;
  • menggalakkan kecemerlangan dalam biasiswa dan / atau penyelidikan terfokus dalam bidang disiplin anda.

Peluang kerjaya

Kursus CSU dalam Pertanian Mampan adalah sesuai untuk profesional latihan semula untuk mengalihkan atau meningkatkan keupayaan sedia ada untuk kerjaya dalam sektor pertanian atau perniagaan.

Graduan mencari karier dalam peranan khidmat nasihat dan dasar / advokasi, pengurusan eksekutif, perundingan pertanian dan perunding agribisnis, sektor kewangan pertanian, pentadbiran tanah dan pentadbiran tadahan tadahan, pengurusan sumber semula jadi, pendidikan dan latihan pertanian dan sebagai kaunselor luar bandar.

Pelajar ijazah Sarjana yang ingin maju ke Doktor di Pertanian Mampan boleh diterima, dengan syarat syarat kemasukan dipenuhi. Pemohon yang berjaya layak mendapat kredit. Doktor Pertanian Lestari memberi peluang lebih lanjut untuk menjalankan penyelidikan aplikasi yang ketat, mendalam dan pecah tanah ke dalam aspek kemapanan di bawah pengawasan anggota staf akademik. Pelajar menamatkan pengajian dengan kemahiran berfikir secara analitik dan kreatif yang dipertingkatkan melalui penerapan pembelajaran mereka kepada isu dunia sebenar dan menjadi pelajar yang berorientasi dan berorientasikan diri yang kompeten dalam bidang penyelidikan yang berkaitan dengan pilihan pengajian mereka.

Maklumat kemasukan

Pemohon untuk program Sarjana akan menamatkan ijazah sarjana muda (atau setaraf) atau Diploma Lepasan Pertanian Mapan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Charles Sturt University »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Jan 2020
Duration
18 - 36 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date