Sarjana Perhutanan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Sarjana Perhutanan Antarabangsa The University of British Columbia (MIF) adalah program induk berasaskan kursus intensif, 10 bulan yang menyediakan pengetahuan, kemahiran, dan alat yang diperlukan untuk menangani cabaran sosial, persekitaran, dan ekonomi global pengurusan hutan dan sumber semula jadi.

Mengapa memilih program MIF?

Keputusan pemeliharaan hutan dan pengurusan sumber daya hari ini dibuat dalam perubahan landskap yang berterusan dan perjanjian global sedang dirundingkan. Persaingan antarabangsa untuk produk dan perkhidmatan hutan semakin meningkat. Pengambil keputusan dan pengamal mesti bersedia untuk bersaing dalam suasana sosial, ekonomi, dan budaya yang berubah dengan cepat.

Dapatkan kemahiran yang dikehendaki oleh majikan antarabangsa

MIF memberi peluang kepada graduan untuk mencari, berunding, dan melaksanakan penyelesaian untuk cabaran hutan global yang kompleks, dan yang paling penting, untuk menyesuaikan diri dan berjaya dalam dunia yang berubah dengan cepat.

Luaskan rangkaian profesional anda

Dapatkan pendedahan kepada institusi hutan terkemuka di dunia dan berhubung dengan rangkaian profesional pengurusan hutan dan sumber semula jadi yang berpengalaman di peringkat antarabangsa.

Belajar di 20 Universiti teratas

UBC adalah antara universiti terkemuka di dunia untuk masalah hutan, ia adalah rakan pengasas dalam Perkongsian Antarabangsa untuk Pendidikan Perhutanan dan secara konsisten berada di antara 20 universiti teratas di dunia.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of British Columbia (UBC) is a global centre for teaching, learning and research, consistently ranked among the top 20 public universities in the world and recently recognized as North ... Baca lebih lanjut

The University of British Columbia (UBC) is a global centre for teaching, learning and research, consistently ranked among the top 20 public universities in the world and recently recognized as North America’s most international university. Baca Ringkas