Sarjana Perdagangan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kerjaya anda selepas Master of Commerce

Sama ada anda sedang mencari perubahan kerjaya atau ingin mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang fungsi perniagaan teras, program master ini dirancang dengan berkembang, tempat kerja global dalam fikiran.

Mengapa belajar Commerce?

RMIT disenaraikan di antara 100 institusi teratas di dunia untuk pengajaran program perniagaan dan pengurusan. Mempelajari Master of Commerce melalui RMIT menawarkan faedah berikut:

Majukan kerjaya anda

Master of Commerce RMIT direka untuk menjembatani jurang antara kelas dan tempat kerja dengan melengkapkan graduan dengan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam peranan pengurusan dan perundingan peringkat tinggi di mana sahaja di dunia. Ambil langkah seterusnya dalam karier anda dengan mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk memimpin dalam peranan kepimpinan dalam industri pilihan anda.

Tumbuh rangkaian anda

Belajar di RMIT membolehkan anda menjalin hubungan dengan profesional yang berpikiran sama dan peluang dan peluang industri akses. Pelajar juga boleh mengakses mentoring karier serta pendanaan permulaan, pembangunan kemahiran dan nasihat jika anda berfikir untuk memulakan usaha anda sendiri.

Memperluaskan skillset anda

Master of Commerce RMIT dirancang untuk menghasilkan graduan dengan pelbagai kemahiran praktikal yang berkaitan dengan pelbagai industri. Mempelajari program ini membolehkan pelajar mengembangkan pengetahuan mereka, memperoleh kemahiran yang dapat diterapkan serta-merta di tempat kerja dan membangun pemahaman yang komprehensif tentang persekitaran perniagaan global.

Masa depan-bukti kerjaya anda

Meningkatkan prospek kerjaya jangka panjang anda dengan membangunkan pelbagai kemahiran perniagaan yang canggih, relevan dengan keperluan industri kini dan ke masa depan.

Apa yang anda akan belajar

Master of Commerce RMIT sangat fleksibel dalam reka bentuknya, membolehkan pelajar memilih subjek dari pelbagai bidang perniagaan. Dengan melengkapkan ijazah lanjutan ini, graduan dilengkapi dengan asas kemahiran yang kukuh dan pengetahuan khusus yang diperlukan untuk mengambil kerjaya mereka ke peringkat seterusnya.

Pelajar dapat melengkapkan Master of Commerce melalui 2 tahun pengajian sepenuh masa - bahkan jika anda seorang lulusan perniagaan. Terdapat juga pilihan pembelajaran dalam talian dan fleksibel.

Pilih daripada kursus dalam:

 • Pengurusan projek dan orang
 • Kewangan dan perniagaan antarabangsa
 • Perniagaan risikan dan pemasaran
 • Makro dan mikroekonomi
 • Reka bentuk dan pengurusan rantaian bekalan

Saya telah belajar bagaimana berfikir secara lebih strategik apabila menghadapi tugas yang rumit dan secara aktif mempertimbangkan 'gambaran besar'. Melalui penyertaan dengan rakan-rakan dari pelbagai budaya dan umur, saya telah membangunkan tahap keyakinan dan kemahiran berkomunikasi yang sangat penting dalam peranan saya sebagai Pengurus Barangan Perolehan ketika berurusan dengan pihak berkepentingan yang beragam. - Robert Pelle, Sarjana Perdagangan.

Ketahui di sini, berjaya di mana sahaja

Di RMIT, kami memahami pentingnya menyediakan pelajar dengan pengalaman dunia sebenar dan kemahiran untuk berjaya dalam pasaran kerja yang pesat berkembang.

Pelajar yang menjalankan Master of Commerce di RMIT boleh menyertai program pertukaran dan intensif global, yang direka untuk menggabungkan pengalaman perjalanan dan budaya luar negara dengan kursus.

Kajian dalam talian

Master of Commerce boleh didapati di kampus Melbourne City dan melalui penghantaran dalam talian.

Butiran

Reka bentuk program pengajian fleksibel anda sendiri dari kursus pascasiswazah RMIT sedia ada untuk memenuhi aspirasi kerjaya peribadi anda.

Master of Commerce berkhidmat kepada pelajar dari pelbagai latar belakang dan sangat berpusatkan pelajar dan fleksibel dalam reka bentuknya, membolehkan anda memilih dari urutan pengkhususan dari pelbagai disiplin perniagaan.

Bagaimana anda akan belajar

Master of Commerce boleh didapati:

 • di kampus Melbourne City, menawarkan sehingga dua kali setahun
 • dalam talian, menawarkan sehingga enam kali setahun.

Di kampus

Kelas-kelas boleh diadakan pada waktu malam, atau sebagai hari penuh atau sesi hujung minggu di kampus Melbourne City. Format yang tepat berbeza dari kursus hingga ke kursus. Pelajar mungkin dikehendaki menjalankan kerja solo atau kumpulan, dan kajian bebas dan kerja projek di luar tempoh pengajaran.

RMIT menawarkan pelbagai pendekatan pembelajaran dan pengajaran termasuk ceramah, seminar, studio, bengkel, persembahan, perbincangan kumpulan dan kerja sindiket. Di samping itu, anda akan mempunyai akses kepada sumber dalam talian dan digital seperti nota kuliah, alat penilaian, papan perbincangan dan podcast melalui myRMIT.

Perisian pendidikan College of Business, Hub Pembelajaran, sumber dan pencetak dalam talian dan digital lain boleh diakses di kampus melalui rangkaian tanpa wayar RMIT menggunakan komputer riba, tablet atau telefon pintar anda sendiri atau melalui kemudahan komputer di kampus. Anda akan dapat mengakses perisian yang sama dari rumah menggunakan myDesktop.

Penilaian berterusan sepanjang semester termasuk pemeriksaan, esei, laporan, pembentangan, projek kumpulan, projek penyelidikan, kuiz dan ujian, jurnal blog dan tugasan praktikal.

RMIT Online

Dihantar 100 peratus dalam talian, anda boleh mengambil kesempatan daripada enam tempoh kajian intensif yang ditawarkan setiap tahun, dan belajar di mana sahaja terdapat sambungan internet. Kajian dalam talian berasaskan komuniti RMIT membolehkan anda menyiasat idea baru melalui aktiviti dan penilaian video, audio, dan praktikal. Di ruang mesyuarat maya dan dengan menyertai forum perbincangan, anda akan menyambung, berinteraksi dan bekerjasama dengan pensyarah pakar dan profesional lain yang belajar di samping anda. Ketahui lebih lanjut mengenai RMIT Online.

myRMIT

Melalui myRMIT di kampus dan pelajar dalam talian boleh melihat sumber dalam talian dan aktiviti pembelajaran yang dicipta oleh pensyarah, bahan kursus akses melalui Papan hitam, bekerjasama dengan pensyarah dan rakan-rakan, dan mengakses akaun e-mel pelajar mereka.

Sambungan industri

Membimbing perkembangan Kolej Perniagaan, baik secara nasional dan antarabangsa, adalah Lembaga Penasihat Industri eksekutif berprofil tinggi yang dipengerusikan oleh Gerhard Vorster, Ketua Pegawai Strategi, Deloitte. Lembaga mewujudkan jambatan strategik antara pemikiran dan perniagaan dan teknologi terkini.

Peluang antarabangsa

Lawatan belajar adalah ciri unik program di kampus. Anda boleh menggabungkan perjalanan luar negara dan pengalaman budaya dengan kursus yang diselesaikan dalam mod intensif dan telah dikreditkan ke tahap ijazah anda. Mereka berlepas semasa percutian musim panas atau musim sejuk di Australia dan biasanya dilakukan pada semester akhir ijazah induk.

Jika anda merancang untuk menyertakan lawatan belajar sebagai sebahagian daripada program anda, anda dinasihatkan untuk memeriksa bahawa anda mempunyai bilangan pilihan elektif pelajar atau mata kredit yang ada.

Pilihan mobiliti global yang lain yang tersedia untuk program di kampus termasuk:

 • Pertukaran pelajar
 • Lawatan Kajian Global ke Amerika Syarikat, China, Kanada dan Vietnam
 • Program Keusahawanan dan Latihan Global (GEIP).

Para pelajar Sarjana Perdagangan boleh mendapatkan kemasukan dengan kedudukan lanjutan dalam Sarjana Sains dalam Pengurusan yang ditawarkan oleh Universitat Pompeu Fabra di Barcelona.

Tempoh

Di kampus

 • 1.5 tahun bersamaan sepenuh masa atau sambilan (dengan kedudukan lanjut)
 • 2 tahun bersamaan sepenuh masa atau separuh masa (tanpa pendirian lanjut)

RMIT Online

 • 2 tahun separuh masa (intensif dalam talian) (dengan kedudukan lanjut)

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai kedudukan lanjut lihat pengecualian Kredit dan Masters.

Bergantung pada pengajian dan pengalaman anda yang terdahulu, anda juga layak mendapat kredit ke arah program anda. Kredit yang diberikan boleh mengurangkan jumlah kajian yang perlu anda selesaikan.

Kerjaya

Graduan boleh bekerja dalam pelbagai bidang seperti pengurusan, kewangan, pemasaran, logistik dan rantaian bekalan, IT perniagaan, hospitaliti, pendidikan dan kesihatan, bergantung kepada susunan pakar atau pilihan yang anda pilih.

Peranan mungkin termasuk:

 • Pengurus projek
 • pakar pemasaran
 • penganalisa perniagaan
 • ahli strategi sosial
 • penyelaras acara
 • Pengurus Logistik
 • pentadbir perniagaan
 • dan kedudukan dalam perbankan, insurans dan broker saham.

Kemasukan

Ijazah sarjana muda Australia atau yang setaraf, atau kelayakan peringkat tinggi, dalam suatu disiplin perniagaan (atau yang berkaitan) dari institusi tertiari yang diiktiraf; atau

Ijazah sarjana muda Australia atau setaraf dalam mana-mana disiplin dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf dan pengalaman pengurusan setara setara minimum 3 tahun *; atau

Sijil Perdagangan Siswazah RMIT.

* Pemohon akan dikehendaki mengemukakan vitae kurikulum (CV).

Bayaran

Ringkasan bayaran

Master of Commerce boleh didapati di kampus di Melbourne dan dalam talian.

2019 bayaran indikatif:

Kajian di kampus

 • Bayaran penuh: AU $ 30,720 * setahun.

Kajian dalam talian

 • 2019 bayaran penuh: AU $ 3,840 setiap 12 mata kredit kursus.
 • Bayaran penuh 2018: AU $ 3,720 setiap 12 mata kredit kursus.

Yuran tuisyen tahunan indikatif untuk tempat bayaran penuh pada tahun 2018 adalah AU $ 23,040.

Program ini ditawarkan pada asas bayaran penuh sahaja. Sekiranya anda ditawarkan tempat, anda perlu membayar kos tuisyen penuh program anda. Walau bagaimanapun, pelajar yang layak (seperti warganegara Australia atau pemegang visa kemanusiaan tetap Australia) boleh memohon untuk menangguhkan pembayaran beberapa atau semua yuran pengajian mereka melalui skim pinjaman FEE-HELP Kerajaan Komanwel.

* Yuran yang ditunjukkan di atas dikenakan pada 2019 sahaja dan berdasarkan beban pengajian sepenuh masa tahunan sebanyak 96 mata kredit kecuali dinyatakan sebaliknya. Yuran berkadar dikenakan untuk lebih atau kurang daripada beban belajar sepenuh masa. Yuran pengajian diselaraskan setiap tahun dan yuran ini hanya boleh digunakan sebagai panduan.

Beasiswa

RMIT menerima lebih daripada 2000 biasiswa setiap tahun bagi mengenali pencapaian akademik dan membantu pelajar dari pelbagai latar belakang.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Baca lebih lanjut

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Baca Ringkas