Sarjana Percukaian (MTax)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

135255_pexels-photo-209224.jpeg

Daftar dalam Program Satu-satunya Sarjana Percukaian (MTax) di Wilayah - Sekarang dengan Dua Pilihan Program

Program Master of Taxation (MTax) adalah ijazah profesional kredit 30-36 yang dirancang untuk memberikan latihan intensif bagi individu yang merancang untuk memasuki bidang cukai dan untuk akauntan dan peguam yang berpengalaman. Pelajar boleh mendaftar di MTax Direct atau program MTax berasaskan kelas.

Pusat Pengajian Perniagaan Kolej Pentadbiran Perniagaan (CBA) menawarkan satu-satunya program MTax di rantau ini. Program ini menyediakan kerangka pengetahuan konsep, teknikal, dan profesional yang membantu pelajar mengembangkan kepakaran yang diperlukan untuk meneliti dan memahami banyak aspek struktur cukai. Melalui kurikulum bersepadu dengan penekanan pada konsep cukai, pengetahuan substantif mengenai cukai persekutuan dan negeri, penyelidikan cukai, kemahiran komunikasi, dan perancangan cukai, pelajar akan mengembangkan kemampuan untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah cukai.

Kurikulum Sarjana Percukaian merangkumi seperangkat kursus dasar, yang dapat dikecualikan bagi mereka yang telah mengikuti studi baru-baru ini di bidang subjek atau untuk mengikuti CPA semasa, dan kursus percukaian yang diperlukan. Pelajar yang perlu menamatkan kursus asas harus mengikuti musim panas sebelum memulakan program MTax.

Program BS / Master of Taxation yang dipercepat

Program Percepatan BS Perakaunan / Sarjana Percukaian menawarkan pelajar perakaunan sarjana muda UA pada pelajar untuk menyelesaikan kedua-dua ijazah BS Perakaunan (BSA) dan Sarjana Percukaian (MTax) dalam 150 jam kredit semester. Pelajar yang menyelesaikan program ini layak menduduki peperiksaan CPA di State of Ohio dan banyak negeri lain. Sebagai tambahan kepada ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan, pelajar BSA / MTax yang Dipercepat mengembangkan pengetahuan teknikal dan profesional yang diperlukan untuk berfungsi sebagai pakar percukaian di Amerika Syarikat.

Sorotan Program MTax

 • Lengkapkan ijazah MTax dalam 21 bulan dengan menghadiri kelas satu petang setiap minggu sepanjang sebahagian besar program, atau hanya dalam masa 15 bulan dalam program MTax Direct dalam talian . Kelas bermula pada 5:20 pm dan berakhir pada 10:50 pm. Peperiksaan masuk (GMAT) tidak diperlukan untuk mempraktikkan CPA atau untuk peguam yang berpengalaman sekurang-kurangnya dua tahun.
 • Kurikulum merangkumi 24 kredit kursus percukaian yang diperlukan dan 6 kredit pilihan cukai.
 • Dapatkan maklumat mengenai syarat-syarat Program MTax berasaskan kelas yang selebihnya .

Kursus Yayasan MTax (6 kredit)

Untuk Pelajar Dengan Ijazah Sarjana Muda Bukan Perniagaan - Sesi Musim Panas

Pelajar yang tidak mempunyai latar belakang perakaunan atau cukai harus memulakan program pada semester musim panas sebelum memulakan program MTax dengan mendaftar dalam kursus perakaunan kewangan dan cukai asas untuk mendapatkan latar belakang yang diperlukan untuk berjaya dalam program ini. Kami mengesyorkan musim panas sebelum bermulanya program agar anda tidak menangguhkan tamat pengajian.

Aplikasi Pelajar Antarabangsa

Sebaiknya pelajar antarabangsa memohon satu bulan sebelum tarikh ini untuk memberi masa untuk kemasukan dan pemprosesan visa I-20. Borang I-20 diproses oleh UA Imigresen Services di Pusat Antarabangsa, Dewan Buchtel. Bukti Penguasaan Bahasa Inggeris diperlukan dengan menghasilkan skor TOEFL atau IELTS yang boleh diterima.

135256_pexels-photo-545062.jpeg

MTax Terus

University of Akron George W. Daverio School of Accountancy kini menawarkan program cukai siswazah utama dari kemudahan komputer, tablet atau peranti mudah alih anda. Calon program ini yang mengikuti rancangan yang disyorkan dapat menyelesaikan Program MTax Direct dalam masa 15 bulan.

MTax menawarkan pengetahuan dan kemahiran teknikal dan profesional yang diperlukan untuk cemerlang sebagai profesional cukai. Walaupun dirancang terutamanya untuk mempraktikkan akauntan dan peguam, profesional lain yang berminat dalam pengkhususan cukai juga akan menganggap program ini bernilai.

Program MTax Direct membolehkan pelajar berada di luar kampus dan mengambil bahagian dalam kelas langsung. Sekiranya kewajiban kerja atau perjalanan perniagaan bertentangan dengan kelas langsung, semua kelas direkodkan untuk disemak kemudian jika diperlukan.

Kelebihan Program Langsung MTax

 • Kemudahan - interaktif dan dihantar secara langsung ke komputer riba atau peranti mudah alih, dengan kemampuan melihat sesi yang dirakam berdasarkan permintaan.
 • Tenaga Pengajar Pakar - CPA dan peguam yang berpengalaman dengan kepakaran dalam bidang cukai.
 • Penekanan Praktikal - berorientasikan amalan, menawarkan pengetahuan mendalam yang dapat diterapkan dengan segera.
 • Reputasi - 30+ tahun reputasi kecemerlangan di kalangan majikan, dan graduan sangat direkrut.
 • Fleksibiliti - memenuhi jadual profesional cukai dan disesuaikan untuk fokus pada bidang khusus.
 • Cekap - boleh disiapkan dalam masa 15 bulan sahaja.

Kemasukan

Kemasukan ke MTax Direct memerlukan ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan atau Juris Doctor (JD). Individu yang tidak mempunyai ijazah dalam bidang Perakaunan atau JD boleh menjadi layak untuk masuk dengan berjaya menyelesaikan dua kursus asas (6200: 601 Perakaunan Kewangan dan 6200: 627 Percukaian Persekutuan atau 6200: 531 Perniagaan Entiti Percukaian) sebelum dimasukkan ke dalam program ini. Sekolah Perakaunan akan menawarkan kelas-kelas tersebut dalam talian. Pemohon JD tanpa kerja kursus dalam bidang cukai dan perakaunan akan dinasihatkan untuk mengikuti kursus ini sebelum bermulanya penggal pertama program.

Peguam dan BPA tidak memerlukan skor GMAT untuk kemasukan. Pemohon lain mesti memperoleh skor yang memuaskan pada GMAT untuk kemasukan. Pemohon boleh menggantikan skor GRE atau LSAT untuk GMAT.

Jadual kelas

Kerana peningkatan program ini, sesi siaran langsung tidak mengikut kalendar semester tradisional Universiti tetapi dikelompokkan dalam lima penggal 10 minggu (mengelakkan musim cukai musim bunga). Setiap kelas bertemu satu malam seminggu dari jam 6 - 9:30 malam

Tuisyen

Jumlah tuisyen untuk program ini adalah $ 25,000, dibahagikan kepada pembayaran semester. Ini tidak termasuk tuisyen untuk kursus asas dan buku.

Mula Tarikh

 • Kejatuhan - Ogos: 24/8/2020
 • Musim bunga - Januari: 1/11/2021
 • Persimpangan Musim Panas dan 8 minggu 1: 17/5/2021
 • Musim panas 5 minggu 1 dan 8 minggu 2: 6/7/2021
 • Musim panas 5 minggu 2: 7/12/2021

CATATAN: Musim panas mempunyai pelbagai istilah: Sebilangan besar kelas musim panas ditawarkan dalam talian. Oleh itu, pelajar antarabangsa yang ingin memulakan pada musim panas boleh mengikuti kelas tersebut dalam talian sebelum datang ke Amerika Syarikat untuk semester Musim Gugur. Keperluan ICE AS mengharapkan pelajar antarabangsa mengikuti kursus secara langsung pada semester pertama di Amerika Syarikat yang tidak dapat dilakukan di UA pada musim panas.

Memohon di sini: href = "https://www.uakron.edu/cba/graduate/applying/
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to be ... Baca lebih lanjut

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to become competent and responsible business professionals and leaders. This mission is guided by the belief that business is an applied, global discipline, which is reflected in our extensive partnerships with the business community through numerous Advisory Boards, class projects, and internships, as well as through diverse learning opportunities. Baca Ringkas