Sarjana Perakaunan

Umum

Penerangan Program

Sarjana Perakaunan

Program Sarjana Perakaunan (PMA) diiktiraf dengan "A" di "BAN PT" dan oleh ABEST International.

Visi

Menjadi program pengajian induk yang menyatukan pembelajaran perakaunan dan penyelidikan yang terkenal di peringkat antarabangsa dengan nilai keilahian, kemanusiaan, dan sokongan kepada alam sekitar.

Misi

Melaksanakan pendidikan tinggi dan penyelidikan dalam bidang kualiti perakaunan kepada kepentingan pihak berkepentingan, dengan pendekatan peningkatan kualiti yang berterusan, kajian relevan dan praktikal, tingkah laku etika, wawasan alam sekitar dan pandangan antarabangsa.

Objektif

  • Untuk membentuk profesional dengan minda holistik, rasional, etika, dan intuitif.
  • Untuk menjana pengetahuan dalam bidang perakaunan di bawah visi multiparadigma, yang secara cekap menganalisis dikotomi dalam perakaunan moden, secara teoritis dan empirik.

Moto

Untuk berkongsi, berhati-hati dan bersikap adil

(Bekerja ke arah pencapaian terbaik yang mungkin, melalui kerja bersama, dengan kesedaran untuk berkongsi manfaat dan kebaikan, menjaga foster dan mengekalkan keadilan)

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

University of Brawijaya (UB) is located in the city of Malang, East Java province, Indonesia. UB was officially declared by the President of the Republic of Indonesia January 5th 1963.

University of Brawijaya (UB) is located in the city of Malang, East Java province, Indonesia. UB was officially declared by the President of the Republic of Indonesia January 5th 1963. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited