Sarjana Penyelesaian Pertikaian

Umum

Penerangan Program

Penyelesaian Pertikaian Hukum Pepperdine (MDR) disediakan untuk para pelajar yang ingin bekerja dalam pelbagai bidang undang-undang dan bukan undang-undang.

Kajian konflik tidak terhad kepada profesion undang-undang. Pelajar telah memohon MDR mereka ke bidang termasuk:

 • Sumber Manusia
 • Perniagaan
 • Kaunseling
 • Pendidikan
 • Diplomasi Antarabangsa, dan banyak lagi

Di Forefront of Legal Education

Lebih 95% kes yang difailkan di mahkamah ditangani di bawah proses penyelesaian pertikaian seperti rundingan, pengantaraan dan timbang tara. Para pelajar undang-undang, peguam, dan pengamal bukan undang-undang memilih untuk melengkapkan diri mereka untuk menangani konflik generasi akan datang ini. Pendekatan Pepperdine dengan kuliah, perbincangan dan latihan simulasi lebih baik menyediakan pelajar untuk menguruskan konflik dalam pelbagai persekitaran.

Mengapa Dapatkan MDR dari Pepperdine?

Pendekatan Berorientasikan Amalan

Master of Dispute Resolution membolehkan pelajar fleksibiliti untuk menyesuaikan pendidikan mereka, dan memperoleh pengalaman dunia melalui pelbagai klinik dan eksternships. Pepperdine menawarkan lebih banyak peluang untuk menangani kes-kes sebenar daripada program lain di AS, termasuk:

 • Klinik Mediasi
 • Klinik Advokasi Pelabur
 • Klinik Pengantaraan Pekerjaan
 • Praktikum Keadilan Juvana
 • Klinik Pendidikan Khas
 • Pengalaman luar negeri di seluruh dunia dan di seluruh dunia

Penjadualan Fleksibel

Dengan kursus yang tersedia dalam satu minggu, dua hujung minggu dan format penuh semester tradisional, para profesional dalam bidang dapat mengikuti program secara paruh waktu atau sepenuh masa pada tahap yang sesuai dengan jadual sibuk mereka.

Pendidikan Penyelesaian Pertikaian Pemenang Anugerah

Selain Berita AS

Kurikulum Resolusi Penyelesaian Terlarang

Pelajar MDR mempunyai akses kepada lebih daripada 51 kursus penyelesaian pertikaian yang berbeza, termasuk beberapa klinik resolusi pertikaian dan eksternships. Pelajar boleh mengambil kursus dalam pelbagai topik yang berbeza-beza dari bidang khusus ke kursus berorientasikan psikologi.

Beasiswa

Oleh kerana komitmennya untuk mengakses pendidikan, Straus Institute secara tradisinya menawarkan biasiswa yang murah hati kepada pelajar berdasarkan merit dan keperluan dan kami dengan bangganya terus menawarkan biasiswa melalui 2019. Semua pelajar dianggap sebagai biasiswa separa pada titik permohonan tanpa apa-apa dokumentasi tambahan diperlukan. Di samping itu, Institut Straus menawarkan satu biasiswa penuh tuisyen setiap tahun akademik.

Perpustakaan Penyelesaian Konflik Terbesar di Dunia

Pepperdine adalah rumah kepada Perpustakaan Persatuan Arbitrase Amerika dan Koleksi Pusat Maklumat. Ditubuhkan pada tahun 1954, Perpustakaan AAA adalah koleksi bahan konflik terbesar dengan lebih daripada 24,000 tajuk.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Thanks to nationally recognized faculty, programs, and a truly inspiring location, the study of law at Pepperdine University is a one-of-a-kind experience. Learn why Pepperdine prepares you for a law ... Baca lebih lanjut

Thanks to nationally recognized faculty, programs, and a truly inspiring location, the study of law at Pepperdine University is a one-of-a-kind experience. Learn why Pepperdine prepares you for a law career the way no other school can by exploring our unique attributes. Baca Ringkas