Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Marriott School of Management, Brigham Young University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Marriott School of Management, Brigham Young University

Program BYU MBA adalah sebahagian besarnya dibiayai oleh Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir. Pemimpin Gereja kami tidak sabar-sabar untuk membangunkan pemimpin masa depan. Penajaan mereka mewujudkan kewajipan unik dan peluang pekerjaan. Selain menghasilkan graduan cemerlang dicari oleh syarikat-syarikat terkemuka, kami berusaha untuk memajukan misi di seluruh dunia Gereja, iaitu untuk kehidupan yang lebih baik melalui pengajaran dan aplikasi Injil Yesus Kristus. Kami percaya bahawa pembangunan pemimpin perniagaan global yang berfikiran memberi manfaat kepada Gereja dan dunia amnya. Begitu juga, kami mendapati bahawa pengurus diterangi oleh kebenaran Injil dan inspirasi untuk berkongsi mereka adalah lebih berkesan dari segi semata-mata profesional.

Selain misi unik kami, kami menawarkan pendidikan pengurusan cemerlang nilai unggul. BYU dikenali dengan MBA tuisyen yang rendah. Ia juga diiktiraf, bagaimanapun, untuk kualiti yang tinggi bagi program MBA.Gabungan berkualiti tinggi dan kos rendah telah mendorong kami ke atas kedudukan sekolah perniagaan yang memberi tumpuan kepada nilai - apa yang anda dapat untuk apa yang anda melabur. Dengan langkah ini, kami percaya bahawa program BYU MBA adalah antara yang terbaik di dunia.

Kurikulum

Program Marriott MBA menyediakan pendidikan pengurusan yang komprehensif yang menyediakan pelajar untuk pengurusan dan kepimpinan peranan profesional. Kurikulum program 's mendedahkan pelajar kepada disiplin pengurusan asas, kemudian mengukuhkan prinsip-prinsip dengan projek-projek bidang-kajian praktikal - pendekatan interaktif untuk pendidikan pengurusan yang mengikat pengetahuan kepada pengalaman.

Menggigil setiap MBA utama menyediakan pelajar untuk memenuhi permintaan senario pengurusan dunia sebenar dengan keaslian dan ciptaan.Pelajar meninggalkan Marriott sekolah dengan kemahiran untuk mempengaruhi perubahan penting dalam pasaran dunia, keupayaan untuk berfikir sendiri, dan semangat tanggungjawab mereka kepada masyarakat dan kepada dunia.

Untuk mendapatkan kemahiran perniagaan serba boleh dan inovatif, pelajar mengambil bahagian dalam kurikulum bersepadu yang menawarkan asas yang luas prinsip-prinsip perniagaan. Selepas mengikuti kursus yang ditetapkan dalam disiplin perniagaan asas (kewangan, pemasaran, pengeluaran / operasi dan organisasi tingkah laku / sumber manusia) pelajar boleh memberi tumpuan kepada salah satu daripada beberapa jurusan: Kewangan, Pemasaran, Pengurusan Rantaian Bekalan, Gelagat Organisasi / Sumber Manusia, Pembangunan Produk , atau PhD (untuk pemohon yang berminat untuk mendapat ijazah PhD selepas ijazah MBA). Penekanan khas membantu pelajar mendapatkan kepakaran dalam bidang yang ditetapkan pilihan, menyediakan kemahiran berkenaan diperlukan untuk berjaya dalam internship mereka dan mendapatkan pekerjaan sepenuh masa selepas menamatkan program MBA.

MBA Majors

  • Kewangan
  • Pemasaran
  • Rantaian bekalan
  • Gelagat Organisasi / Sumber Manusia
  • Pembangunan Produk

MBA Anak di bawah umur

  • Keusahawanan
  • Perniagaan Antarabangsa
  • Strategi

Ijazah Bersama

JD / MBA Bersama

J. Ruben Clark Law School dan Marriott Pengajian Pengurusan telah meluluskan aturan di mana pelajar yang layak boleh mendapat ijazah bersama daripada kedua-dua buah sekolah di empat tahun pengajian ijazah sepenuh masa. Pelajar boleh mendapat Doktor Juris (JD) dan sama ada Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), Ijazah Sarjana Pentadbiran Awam (MPA), atau Sarjana Perakaunan (SPRM).

M BA / MS - Program Pembangunan Produk
Program MBA telah menyertai dengan Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan jabatan untuk menawarkan program bersama dalam Pembangunan Produk (PD), yang membawa kepada Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dan Ijazah Sarjana Sains (MS) darjah. Program ini mengambil masa purata 3 tahun untuk disiapkan.

Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Provo, Utah
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Provo, Utah
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat