Gambaran Keseluruhan Program

Program Sarjana Pentadbiran Awam (MPA) menyediakan pelajar untuk kerjaya di organisasi awam dan bukan keuntungan. Dengan kepekatan khusus dalam pengurusan awam dan pentadbiran bukan keuntungan, pelajar mempunyai keupayaan untuk membangunkan kemahiran teknikal dan kepakaran dalam bidang yang penting dan berkembang ini. Kurikulum program MPA direka untuk merayu kepada pelajar pra-khidmat yang memohon jawatan pengurusan peringkat kemasukan dan profesional dalam perkhidmatan yang berminat dalam peluang untuk pertumbuhan intelektual dan kemajuan kerjaya yang lebih tinggi. Program pengajaran bersepadu mengajar pentadbiran awam melalui kurikulum yang dirancang dengan terperinci yang dianjurkan di sekitar satu set kursus pengurusan teras, satu tumpuan program yang dipilih, dan satu bidang latihan. Program pengajian memuncak dalam peperiksaan yang komprehensif. Graduan program ini mahir dalam menggunakan teori dan menganalisis data untuk menyelesaikan masalah dunia nyata dalam pengurusan dan dasar awam. Program MPA ditempatkan di Institut Pengajian Awam dan Nonprofit, yang berfungsi sebagai pusat tumpuan bagi beasiswa, pengajaran, dan perkhidmatan profesional dalam bidang Pentadbiran dan Dasar Awam.

114626_114546_Campus.jpg

Keperluan Pendaftaran Biasa

 1. Keperluan yang lengkap untuk ijazah Sarjana Muda di kolej yang diiktiraf oleh persatuan akreditasi serantau yang sepatutnya.
 2. Purata 2.75 (4.0) purata gred kumulatif dalam kerja sarjana muda.
 3. Pemohon dengan IPK kurang daripada 3.0 mesti mengemukakan markah rasmi pada Ujian Rekod Siswazah (GRE) atau Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT). Pemohon dengan IPK ijazah sekurang-kurangnya 3.0 tidak dikehendaki mengemukakan markah peperiksaan.
 4. Resume semasa yang memperincikan pengalaman kerja yang berkaitan.
 5. Tiga (3) surat cadangan daripada orang yang biasa dengan pengalaman akademik atau pekerjaan pemohon.
 6. Penyataan tujuan dan objektif kerjaya.
 7. ATAU Penyiapan Sijil Pengurusan Awam dan Bukan Untung dengan purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0 (skala 4.0)

* Transkrip antarabangsa mesti dinilai oleh NACES perkhidmatan penilaian terakreditasi dan mestilah kursus dengan penilaian kursus dan termasuk IPK.

Syarat Kemasukan Sementara

Dalam keadaan berikut, pemohon yang tidak memenuhi kriteria di atas boleh mengakui:

 • Kemasukan sementara akan dipertimbangkan untuk pemohon yang tidak memenuhi satu atau lebih keperluan akademik yang disenaraikan di atas jika bukti kukuh keupayaan untuk melaksanakan prestasi yang baik dalam kerja siswazah diberikan melalui rujukan kepada pengalaman kerja atau cara lain.

Kemasukan Bukan Darjah

Dalam kes permohonan kemasukan tidak lengkap, pemohon mestilah memiliki IPK sarjana 2.75 dan akan dihadkan kepada maksimum tiga kursus tanpa mendapat status kemasukan sementara atau biasa.

Keperluan Ijazah: 39 Jam Kredit

Yuran pengajian boleh didapati di sini .

Tarikh Akhir Kemasukan

Langkah seterusnya ke arah kerjaya yang bermanfaat dalam perkhidmatan awam

Program Sarjana Pentadbiran Awam (MPA) adalah pilihan yang sangat baik untuk sesiapa yang berminat dalam mengejar kerjaya atau melanjutkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang pengurusan awam di peringkat tempatan, negeri, atau persekutuan atau pentadbiran bukan keuntungan.

Faedah program MPA di Georgia Selatan

 • Kelas seminar kecil
 • Kelas-kelas yang menyediakan pengetahuan 'dunia nyata'
 • Program pengajaran yang dipusatkan
 • Kebanyakan kelas yang dijadualkan pada waktu petang
 • Fakulti MPA yang berdedikasi komited kepada pembangunan pelajar dan kejayaan
 • Pembantu Pengajian Siswazah
 • Rangkaian Alumni MPA Georgia Selatan

114627_114547_Freedom-SweetheartCircle.jpg

Hasil Pembelajaran Pelajar MPA

 • Menggunakan teori utama yang mendasari bidang pentadbiran awam pelajar dapat mensintesis maklumat yang relevan untuk menangani masalah awam.
 • Pelajar dapat mengartikulasikan dan menggunakan perspektif perkhidmatan awam dalam pengetahuan mereka mengenai struktur, komponen, matlamat, dan objektif sektor awam dan bukan keuntungan.
 • Pelajar dapat mengambil bahagian dalam proses dasar awam melalui analisis dan penggunaan bukti empirikal kuantitatif dan kualitatif untuk menentukan keberkesanan dasar atau program awam.
 • Pelajar dapat menerangkan proses dasar awam dan peranan pentadbir dalam proses itu.
 • Pelajar dapat mengenal pasti masalah etika dalam pentadbiran awam, menilai nuansa dan kekaburan masalah etika, dan mewujudkan penyelesaian yang sesuai dengan menggunakan kemahiran penalaran moral.
 • Pelajar akan mengambil bahagian dalam dan menyumbang kepada proses dasar melalui penyediaan dan analisis belanjawan awam untuk memimpin dan menguruskan tadbir urus awam.
 • Pelajar dapat menguruskan komponen utama sistem kakitangan dalam suasana organisasi, memahami nuansa tenaga motivasi dan pengurusan yang berkesan, dan berkomunikasi dan berinteraksi dengan produktif dengan tenaga kerja dan rakyat yang pelbagai dan berubah.

Hasil pembelajaran program MPA sejajar dengan kompetensi yang diperlukan oleh Rangkaian Sekolah Dasar, Hal Ehwal, dan Pentadbiran Awam (NASPAA). Kompetensi yang diperlukan termasuk lima domain:

 • untuk memimpin dan menguruskan tadbir urus awam;
 • untuk mengambil bahagian dan menyumbang kepada proses dasar;
 • untuk menganalisis, mensintesis, berfikir kritis, menyelesaikan masalah dan membuat keputusan;
 • untuk menyatakan dan memohon perspektif perkhidmatan awam;
 • untuk berkomunikasi dan berinteraksi secara produktif dengan tenaga kerja dan rakyat yang pelbagai dan berubah.
Program diajar dalam:
English

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh Georgia Southern University »

Tarikh Akhir Kemaskini May 12, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Jan 13, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
9,406 USD
Tuisyen luar negeri: $ 9,406 setiap semester.
Deadline
Julai 31, 2019
Permintaan Maklumat
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
Start Date
Jan 13, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 18, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 17, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 11, 2021
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
End Date

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mei 18, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 17, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 11, 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date