Sarjana Pentadbiran Awam

Umum

Penerangan Program

dagang

Kumpulan sasaran

Ulama dan pengamal dalam disiplin Pentadbiran Awam dan Pengurusan, yang berasaskan modul teori / asas dalam disiplin dan berminat untuk menjalankan penyelidikan di seluruh masalah.

Kemasukan / keperluan Kemasukan

  • Pelajar perlu mengadakan empat tahun Ijazah Sarjana Muda atau Kepujian dalam mata pelajaran Pentadbiran Awam.
  • Seseorang tidak boleh dianggap sebagai pelajar melainkan jika orang itu telah diterima masuk ke tahap yang diperlukan (Pentadbiran Awam)
  • Perhatikan bahawa penilaian terhadap profil kerja, potensi penyelidikan dan kelayakan profesional yang lain mungkin diperlukan. Juga ambil perhatian bahawa pemohon boleh dijemput untuk temuduga dan / atau dikehendaki menulis kertas kerja.

Tempoh program

  • Program adalah dengan kerja-kerja penyelidikan
  • Tidak kurang daripada dua tahun dan tidak lebih daripada 4 tahun
  • Di mana perlu, pelajar mungkin dinasihatkan untuk mendaftar modul MPA khusus untuk mendalami dan menajamkan pemahaman teori mereka

Struktur Program

Calon dijangka siap & lulus pemeriksaan projek penyelidikan / beliau.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

A vibrant, equitable and sustainable African university, committed to teaching and research excellence at the service of its students, scholars and the wider community.

A vibrant, equitable and sustainable African university, committed to teaching and research excellence at the service of its students, scholars and the wider community. Baca Ringkas
Alice , Bisho , East London + 2 Lagi Kurang