Sarjana Pentadbiran Awam MPA

Umum

Penerangan Program

Kolej Pengajian Komuniti dan Hal Ehwal Awam

Sarjana

Akreditasi program

Kurikulum program MPA selaras dengan garis panduan Persatuan Kebangsaan Sekolah-sekolah Hal Ehwal Awam dan Pentadbiran (NASPAA).

Terdapat pilihan dalam talian sepenuhnya. Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana dalam pentadbiran awam tanpa menjejakkan kaki ke kampus kami dengan mengikuti kelas dalam talian.

Program Sarjana Pentadbiran Awam (MPA) Metropolitan State University menyediakan anda untuk pelbagai peluang kerjaya dan kepemimpinan dalam bidang pentadbiran awam. Kurikulum canggih menangani cabaran paling kritikal yang dihadapi oleh pentadbir awam dan dewan atau dewan masing-masing di semua peringkat pemerintahan.

Program MPA menawarkan:

  • ijazah profesional berasaskan luas yang menunjukkan kemampuan anda untuk memimpin dan mengurus pelbagai organisasi dan program awam;
  • pendidikan praktikal yang melengkapkan anda untuk merancang dan mengurus cara baru untuk mengatasi masalah sosial yang mendesak;
  • persediaan untuk menyediakan kepimpinan beretika dalam organisasi anda dan di arena awam;
  • persekitaran pembelajaran yang diperkaya oleh badan pelajar yang sangat pelbagai dan sarjana pengamal yang cemerlang;
  • persiapan untuk pekerjaan dan kerjaya yang semakin melintasi batas organisasi dan sektor; dan
  • pilihan untuk melengkapkan ijazah anda sepenuhnya di kampus, sepenuhnya dalam talian, atau dalam gabungan kursus dalam talian dan dalam kampus.

Dalam dunia di mana para profesional semakin diharapkan membuat banyak perubahan pekerjaan sepanjang karier mereka dan bekerja di seluruh sektor, ijazah ini adalah pilihan yang sangat praktikal yang mengintegrasikan kajian mengenai pentadbiran awam dan isu-isu dengan perspektif bukan untung dan untung. Pelajar memulakan dengan mempelajari asas-asas program, kemudian mengikuti kursus dalam analisis dasar awam dan penganggaran dan kewangan awam, disokong oleh satu set kursus kemahiran strategik, pilihan, dan seminar batu penjuru yang diselesaikan oleh semua pelajar.

Asas Program: Konsep dan kemahiran asas yang merangkumi keseluruhan program MPA.

Kemahiran dan Pengetahuan Strategik: Kompetensi teras untuk semua profesional awam dan bukan untung.

Fokus Bidang: Kursus Analisis Dasar Awam dan Penganggaran Awam dan Kewangan, serta pilihan dalam bidang praktik tertentu.

Seminar Capstone: Projek akhir dan integrasi program MPA.

Semua pelajar MPA mesti melengkapkan 40 kredit siswazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Metropolitan State’s history and mission Since 1971, Metropolitan State University has been committed to meeting the higher education needs of the people of Minneapolis–Saint Paul. We are a fully accr ... Baca lebih lanjut

Metropolitan State’s history and mission Since 1971, Metropolitan State University has been committed to meeting the higher education needs of the people of Minneapolis–Saint Paul. We are a fully accredited, comprehensive university and a member of the Minnesota State higher education system. Baca Ringkas