Sarjana Pengurusan Teknologi Digital - Internet of Things

Umum

Penerangan Program

Transformasi digital sangat mengubah organisasi perusahaan moden dan struktur pengurusan mereka. Syarikat moden dan inovatif memerlukan pengurus yang berkemahiran tinggi yang mempunyai kedua-dua kecekapan teknikal untuk menguasai teknologi digital baru dan kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk membuat keputusan.

Master dalam Pengurusan Teknologi Digital menyediakan kedua-dua kecekapan ini dengan menggunakan pendekatan dua peringkat: semasa kursus pengurusan klasik kitaran pertama serta kursus khusus untuk menguruskan transformasi digital diajar kepada semua peserta, manakala kitaran kedua menyediakan pembentukan teknikal khusus untuk pengkhususan dalam Kecerdasan Buatan. Kursus ini akan merangkumi teknik dan alat yang paling terkini, serta aplikasi perindustrian mereka, yang memberi tumpuan kepada peluang perniagaan dan cabaran yang timbul daripada mereka.

Program antarabangsa ini, dengan pelajar dari seluruh dunia dan Fakulti yang terdiri daripada profesor, pengurus, dan usahawan, berlangsung dalam suasana unik sebuah vila abad ke-16 di bukit-bukit yang mengelilingi Bologna. Terima kasih kepada kerja projek, projek syarikat dan kuliah utama, pelajar berhubung dengan konsep utama era digital.

STRUKTUR

Master dalam Pengurusan Teknologi Digital / Internet of Things adalah program sepenuh masa yang diajar dalam bahasa Inggeris dan berstruktur dalam 1,500 jam aktiviti pembelajaran selama 12 bulan belajar, dibahagikan kepada 360 jam kuliah, anggaran 540 jam kajian bebas, dan 500 jam latihan.

Penyertaan bilik darjah adalah kira-kira 30 jam seminggu berstruktur untuk membolehkan masa bekerja dalam kumpulan, sementara tidak mengabaikan pelajar individu tumpuan dan pengurusan hubungan interpersonal.

PERKEMBANGAN KERJAYA

Penyepaduan dengan syarikat-syarikat adalah keutamaan dan ciri-ciri yang ada pada semua program Bologna Business School , oleh itu untuk Master dalam Pengurusan Teknologi Digital / Kepintaran Artificial juga.

Sekolah ini komited sepenuhnya untuk mewujudkan kebolehpasaran, melalui tindakan perkhidmatan kerjaya yang sistematik, sentiasa memberi tumpuan kepada usaha yang paling sesuai dengan projek profesional pelajar dengan keperluan syarikat.

Latihan ini adalah batu loncatan yang luar biasa, cukup untuk mengatakan bahawa enam bulan selepas tamat pengajian sepenuh masa di Bologna Business School rata-rata 90% pelajar bekerja di sebuah syarikat.

Perkhidmatan BBS Kerjaya membantu dan menyokong pelajar sejak awal, bersama dengan latihan dan jalur pembangunan profesional. Ini dicapai dengan menganjurkan satu siri bengkel, dengan tujuan menyediakan alat dan sumber asas untuk disediakan dengan tepat untuk pasaran buruh.

BANTUAN KEWANGAN

Di Bologna Business School kami memahami pentingnya bantuan kewangan dalam menyokong pelajar kami untuk mencapai matlamat pendidikan mereka. Kami sedar bahawa laluan latihan yang berkualiti tinggi boleh menjadi komitmen penting tetapi kami juga benar-benar percaya bahawa melabur dalam masa depan seseorang akan sentiasa membayar balik. Bologna Business School sukacitanya menawarkan biasiswa separa kepada pelajar yang paling sesuai.

Terima kasih kepada perjanjian antara Bologna Business School dan Intesa Sanpaolo, para peserta layak memohon "PerTe Prestito Con Lode", pinjaman kehormatan jangka panjang dan rendah.

Ciri-ciri utama:

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Baca lebih lanjut

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Baca Ringkas