Sarjana Pengurusan Rantaian Pembekalan (TriContinent)

Kühne Logistics University - KLU

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Pengurusan Rantaian Pembekalan (TriContinent)

Kühne Logistics University - KLU

Program sarjana Pengurusan Rangkaian Bekalan Global yang unik ini mendekati pengurusan rantaian bekalan dari perspektif integratif termasuk ekonomi, operasi, logistik, pengurusan risiko, kepimpinan, dan IT. Program benar-benar global ini berlaku di tiga benua. Pelajar akan menghabiskan semester pertama di Hamburg (Jerman), semester kedua di Shanghai (China), dan semester ketiga di Knoxville (Tennessee, AS). Semester terakhir didedikasikan untuk tesis magang dan tuan.

Master of Science dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan Global (Tricontinent) adalah langkah kerjaya pintar - inilah sebabnya:

Tambah "global" ke "pengurusan rantaian bekalan."
Apabila kita mengatakan "pengurusan rantaian bekalan global," kita maksudkan! Program ijazah ini akan memberikan anda peluang unik untuk mengalami pengurusan rantaian bekalan dari perspektif tiga dunia terbesar di dunia. Ia akan membenamkan anda dalam dunia amalan perniagaan antarabangsa dan anda akan membincangkan kesan-kesan trend ekonomi global dengan eksekutif tempatan dan ahli akademik.


Ambil rangkaian kerjaya anda ke peringkat seterusnya.
Sepanjang program ini, pelajar dari ketiga universiti rakan kongsi akan berada dalam satu kelas bersepadu. Ini meletakkan anda dalam rangkaian yang merangkumi dunia dan perniagaan rantaian bekalan yang akan memacu kerjaya masa depan anda. Dan kemahiran pengurusan silang budaya yang anda usahakan untuk berurusan dengan orang dari seluruh dunia akan menjadikan anda seorang warganegara global sejati.


Belajar dari yang terbaik untuk menjadi yang terbaik.
Ketiga universiti rakan kongsi semuanya mempunyai badan pelajar antarabangsa, fakulti yang luar biasa, persekitaran pembelajaran intim, dan hubungan korporat yang luas. Mereka tergolong dalam institusi akademik terkemuka untuk pengurusan logistik dan rantaian bekalan di rantau masing-masing. Pembelajaran dari yang terbaik akan memberi anda daya saing di pasaran pekerjaan dan memajukan kerjaya anda.


MSc dalam Pengurusan Rantaian Bekalan Global (Tricontinent) adalah program kerjasama dari Kühne Logistics University , University of Tennessee, dan Universiti Tongji.

Kurikulum

MSc dua tahun dalam Pengurusan Rantaian Bekalan Global (Tricontinent) bermula setiap tahun pada 1 September.

  • Kursus dalam bidang logistik, pengurusan rantaian bekalan, pengurusan, ekonomi
  • Semester 1 hingga 3: Kursus dan projek pasukan di tiga benua (Eropah, Asia, Amerika Utara)
  • Semester 4: Magang (3 bulan) / tesis tuan (4 bulan) di universiti rumah
  • Ijazah yang diberikan oleh universiti rumah masing-masing

Universiti yang mengambil bahagian

Setiap tiga universiti yang mengambil bahagian dalam MSc dalam Pengurusan Rantaian Bekalan Global (Tricontinent) mempunyai kekuatan tertentu dalam pengurusan rantaian bekalan, dan masing-masing menerima kedudukan teratas untuk subjeknya dalam tinjauan negara mereka sendiri. Terletak di metropolis logistik utama utara Eropah, KLU adalah satu-satunya universiti logistik di dunia. Program sarjana di University of Tennessee (UTK) dianggap sebagai salah satu program rantaian bekalan yang paling menyeluruh dan kontemporer pada skala global. Sekolah Ekonomi dan Pengurusan Universiti Tongji merupakan salah satu institusi pertama di China untuk menawarkan jurusan dan pengkhususan dalam pengurusan rantaian bekalan.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda atau setaraf dari universiti atau kolej yang diiktiraf *
  • TOEFL (iBT: 80) atau IELTS (pita 6.5) atau CAE / CPE (gred C) untuk menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris. TOEFL, IELTS atau sijil yang bersamaan tidak boleh lebih tua dari 2 tahun pada masa mengemukakan permohonan. Sekiranya kemasukan, sila ambil perhatian bahawa anda memerlukan laporan skor rasmi (salinan keras) untuk pendaftaran. Oleh itu, sila namakan KLU semasa mendaftar untuk ujian, jika mungkin (kod institusi TOEFL adalah 7373).

* Ijazah sarjana muda mesti terdiri daripada sekurang-kurangnya 180 ECTS. Kami memerlukan ijazah dalam perniagaan atau ekonomi tetapi akan mempertimbangkan bidang-bidang lain seperti kejuruteraan industri, informatika perniagaan, dan matematik jika ijazah sarjana muda anda mempunyai bilangan kursus yang mencukupi (sekurang-kurangnya empat) dalam pentadbiran perniagaan atau ekonomi.

Anda belum lagi mempunyai sijil bujang anda? Hanya berikan transkrip rekod dan anda boleh menyerahkan sijil bujang anda pada peringkat seterusnya.

Proses Kemasukan

Kami memerlukan yuran permohonan € 100 untuk pemohon bukan EU. Permohonan anda hanya akan diproses sebaik sahaja kami menerima ini.

Kami akan mempertimbangkan permohonan anda sebaik sahaja kami telah menerima semua dokumen yang diperlukan dan akan memaklumkan kepada anda tentang keputusan keputusan kemasukan segera (6-8 minggu).

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini September 15, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 1, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
7,475 EUR
€ 7,475 setiap semester
Information
Deadline
Jun 30, 2019
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31.
Locations
Jerman - Hamburg, Hamburg
Tarikh mula : Sept. 1, 2019
Tarikh tutup permohonan Jun 30, 2019
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31.
Tarikh akhir Contact school
Dates
Sept. 1, 2019
Jerman - Hamburg, Hamburg
Tarikh tutup permohonan Jun 30, 2019
Recommended application deadline, non-EU applicants: March 31.
Tarikh akhir Contact school
Video

Study at KLU: Tri-Continent Master Global Supply Chain Management