Sarjana Pengurusan Projek

Umum

Penerangan Program

Kemas kini Coronavirus (COVID-19): Belajar dalam talian sekarang dan di kampus kemudian.

Dengan RMIT, kami tidak mahu pelajar kami ketinggalan dalam satu semester atau satu tahun pengajian sekiranya kami dapat menolongnya. Kami telah mengemas kini beratus-ratus kursus dengan pilihan pembelajaran yang diaktifkan dalam talian dan tidak menjejaskan kualiti pendidikan dan hasil pelajar. Ketahui bagaimana kami membantu anda terus pergi ke uni semasa COVID-19 dengan kajian dalam talian kami.

Membangunkan kerjaya anda dalam pengurusan projek dengan kelayakan yang diperlukan dalam pelbagai industri.

Master of Project Management RMIT akan menyediakan anda dengan pengurusan dan kemahiran kepimpinan dalam permintaan yang penting kepada syarikat-syarikat di seluruh industri.

Program ini direka untuk profesional yang sedang bekerja atau ingin bekerja dalam bidang pengurusan projek. Ia amat relevan bagi para profesional yang ingin mengambil langkah seterusnya dalam kerjayanya.

Program ini menekankan penerapan teori praktikal untuk membangunkan keupayaan anda untuk bertindak balas terhadap isu dan trend semasa dan muncul. Anda akan secara kritis melibatkan teori pengurusan projek dan prinsip amalan terbaik dan menilai dan melaksanakan strategi pengurusan projek menggunakan contoh berasaskan projek dunia sebenar.

Apa yang anda akan dapat melalui program ini.

Dalam persekitaran kerja hari ini kemahiran pengurus projek tidak pernah lebih banyak permintaan.

Ijazah sarjana dalam pengurusan projek akan membantu anda mengembangkan kemahiran yang sangat dicari di seluruh dunia dalam pelbagai sektor, seperti pembinaan, seni bina, kejuruteraan, teknologi maklumat, pengurusan kerajaan dan peristiwa. Anda akan belajar bagaimana untuk menjalankan projek-projek yang kompleks dengan pelbagai pihak yang berkepentingan, menguruskan semua fasa tepat pada masanya dan anggaran, dan menyumbang kepada peningkatan keberkesanan perniagaan.

Mengapa belajar Sarjana Pengurusan Projek di RMIT?

Guru pakar kami, para penyelidik yang berminat, hubungan dengan industri dan tumpuan praktikal yang kuat bermakna RMIT pascasiswazah adalah antara yang paling berwibawa di Australia.

Penekanan RMIT terhadap kepemimpinan dan pengurusan termasuk pencabulan, penjadualan, perolehan, keusahawanan, hubungan pelanggan dan banyak lagi, anda akan berada di tempat yang baik untuk memenuhi dan melangkaui jangkaan majikan dan industri yang baru muncul.

Ijazah ini diluluskan untuk sokongan Centrelink. Titik keluar diploma Graduate juga disediakan.

Perkara terbaik tentang mempelajari pengurusan projek di RMIT adalah anda belajar bersama pelajar dari pelbagai industri dan kumpulan umur. Saya telah membina rangkaian rakan dan rakan sekelas dengan pengalaman bertahun-tahun dalam persekitaran yang dibina, dan mereka telah memberikan saya gambaran sebenar ke dalam industri untuk bersama-sama dengan kerja teori yang kita lakukan di uni. -Elicy Lay, Sarjana Pengurusan Projek

Butiran

Bagaimana anda akan belajar
Pengalaman pembelajaran yang ditawarkan dalam program ini direka untuk memupuk kecemerlangan dalam amalan pengurusan projek dan untuk menyokong peningkatan berterusan dalam pembelajaran dan amalan profesional anda.
Program ini mengintegrasikan wajah dan persekitaran pembelajaran dan e-sumber. Anda akan melibatkan diri dalam pelbagai aktiviti pembelajaran termasuk kerja kumpulan individu dan kecil, perbincangan dan analisis kes kes, tatap muka dan perbincangan dalam talian, persembahan rakan sebaya, dan senario simulasi kerja, termasuk projek penyelidikan industri dan penyelidikan.
RMIT menawarkan pelbagai pendekatan pembelajaran dan pengajaran termasuk ceramah, seminar, studio, bengkel, persembahan, perbincangan kumpulan dan kerja sindiket.
Anda akan mempunyai akses kepada sumber dalam talian melalui portal pelajar myRMIT.
Penilaian berterusan sepanjang semester termasuk kajian kes, laporan projek, tugasan, persembahan, jurnal dan ujian reflektif.
Sambungan industri
Program ini komited untuk menyediakan pembelajaran bersepadu (WIL) seperti tugas pembelajaran yang akan mendedahkan anda ke tempat kerja.
WIL adalah komponen penting dalam banyak penilaian yang memerlukan pembelajaran berasaskan masalah dan refleksi kritikal terhadap amalan.
Universiti RMIT komited untuk menyediakan anda dengan pendidikan yang menghubungkan pembelajaran formal dengan amalan profesional atau vokasional.
Peluang antarabangsa
Pejabat Pengalaman Global RMIT (GEO) menyokong para pelajar untuk melakukan pertukaran atau aktiviti mobiliti jangka pendek dengan lebih daripada 165 universiti rakan kongsi di seluruh dunia.
Tempoh
* Jika anda telah berjaya menyelesaikan kajian sarjana dalam disiplin pengurusan projek, anda mungkin layak mendapat sehingga 48 pengecualian mata kredit dari Universiti sehingga 4 kursus dalam tahun pertama program.
Kebanyakan kursus diadakan pada waktu petang, dengan beberapa bengkel hujung minggu intensif atau kelas rehat musim panas.

Struktur elektif dan program

Program ini mempunyai penekanan yang kuat terhadap kepimpinan dan pengurusan termasuk penyelidikan projek, penjadualan, perolehan, keusahawanan, hubungan pelanggan, pengurusan kewangan dan teknologi, dan penyelidikan. Satu gabungan kuliah dan seminar dengan kajian kes industri dan bekerja dalam projek-projek yang berkaitan membolehkan anda menggabungkan teori dan amalan dalam persekitaran kerja yang sebenar.

Anda akan membangunkan keupayaan generik dan disiplin yang spesifik melalui pengembangan pengetahuan dan idea anda yang selaras dengan harapan dan perkembangan majikan dan industri sekarang.

Selepas tamat pengajian, anda akan dapat:

 • Tentukan dan menerapkan pengetahuan mengenai teori pengurusan projek yang kompleks, prinsip dan amalan terbaik untuk projek yang digunakan untuk menyumbang kepada profesion dan disiplin pengurusan projek
 • Analisis secara kritis mensintesis dan merenung teori pengurusan dan perkembangan projek, baik tempatan dan antarabangsa, untuk memperluas dan mencabar pengetahuan dan amalan
 • Berkomunikasi secara profesional dan mewajarkan skop projek, reka bentuk, pelaksanaan, strategi, dan / atau hasil, secara berkesan dengan pihak berkepentingan yang pelbagai merentasi pelbagai sektor industri
 • Memohon pengetahuan pakar dan kemahiran teknikal yang diperlukan untuk secara kreatif mengatasi keperluan pelbagai pihak berkepentingan projek, merumuskan penyelesaian inovatif dan membuktikan keputusan yang bebas dan kukuh berkaitan dengan amalan dan disiplin profesional anda
 • Mengintegrasikan dan menggunakan kemahiran teknikal yang sesuai, projek penyelidikan, menilai hasil dan bercerai tentang sumbangan pembelajaran anda kepada arena profesion dan pengetahuan
 • Menyediakan nasihat pengurusan projek strategik dan menggunakan kemahiran kepimpinan dan kemahiran kerja berpasukan untuk merancang dan membimbing pelaksanaan projek-projek dalam pelbagai konteks pengurusan projek, menyumbang kepada arena disiplin dan profesional
 • Menggunakan kemahiran penyelidikan dan teknikal khusus untuk membangun dan melaksanakan strategik strategi dan penyelesaian pengurusan projek yang responsif terhadap teori mampan dan ekonomi yang kompleks dan meningkatkan nilai projek, penyampaian, dan tadbir urus.

Anda boleh meningkatkan pengetahuan anda tentang konsep pengurusan projek umum dan bidang minat anda dengan mengkaji pelbagai pilihan yang ditawarkan.

Aliran khusus

Anda boleh mempelajari Sarjana Pengurusan Projek umum atau memilih untuk mengkhusus dalam:

 • kejuruteraan
 • Teknologi maklumat
 • pengurusan projek pascabencana.

Kerjaya

Pendekatan pelbagai disiplin program akan memperluaskan pengetahuan dan pemahaman anda mengenai pengurusan projek dan terus mengembangkan kemahiran anda untuk mengerjakan projek-projek kolaboratif merentas pelbagai industri.

Kemasukan

Anda mesti berjaya menyelesaikannya:

 • ijazah sarjana muda Australia (atau kelayakan di luar negeri yang setara)

  ATAU

 • pengalaman kerja profesional minimum dalam 8 tahun dalam industri berkaitan. Pemohon yang mempunyai pengalaman profesional di peringkat senior yang merangkumi kurang daripada 8 tahun juga boleh dipertimbangkan.

Syarat kemasukan

Prasyarat
Tiada
Tugas pemilihan

Untuk mengetahui pengalaman profesional anda, anda mesti memasukkan dalam permohonan anda:

 • sebuah CV
 • satu pernyataan yang menghuraikan pengalaman anda.

Bayaran

Bayaran indikatif 2019

Tempat bayaran penuh: AU $ 26,880

Amaun yang disebutkan ialah yuran indikatif 2019 setahun, dan berdasarkan tahun pengajian sepenuh masa (96 mata kredit). Yuran berkadar dikenakan untuk lebih atau kurang daripada beban belajar sepenuh masa.

Perbelanjaan tambahan

 • Yuran perkhidmatan dan kemudahan pelajar (SSAF): Yuran maksimum AU $ 303 untuk 2019.
 • Perkara-perkara lain yang berkaitan dengan program anda, termasuk perjalanan lapangan, buku teks dan peralatan.

Program ini ditawarkan pada asas bayaran penuh sahaja. Sekiranya anda ditawarkan tempat, anda perlu membayar kos tuisyen penuh program anda. Walau bagaimanapun, pelajar yang layak (seperti warganegara Australia atau pemegang visa kemanusiaan tetap Australia) boleh memohon untuk menangguhkan pembayaran beberapa atau semua yuran pengajian mereka melalui skim pinjaman FEE-HELP Kerajaan Komanwel.

Yuran yang ditunjukkan di atas dikenakan kepada 2019 sahaja dan berdasarkan beban belajar sepenuh masa tahunan sebanyak 96 mata kredit kecuali dinyatakan sebaliknya. Yuran berkadar dikenakan untuk lebih atau kurang daripada beban belajar sepenuh masa. Yuran pengajian diselaraskan setiap tahun dan yuran ini hanya boleh digunakan sebagai panduan.

Beasiswa

RMIT menerima lebih daripada 2000 biasiswa setiap tahun bagi mengenali pencapaian akademik dan membantu pelajar dari pelbagai latar belakang.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the ... Baca lebih lanjut

One of Australia's original tertiary institutions, RMIT University enjoys an international reputation for excellence in professional and vocational education, applied research, and engagement with the needs of industry and the community. Baca Ringkas