Sarjana Pengurusan Pelancongan

Umum

Penerangan Program

Pembelajaran yang berkaitan dengan industri

Pelancongan memainkan peranan penting dalam ekonomi banyak negara, termasuk New Zealand. Belajarlah untuk gelar Sarjana anda di salah satu destinasi pelancongan terkemuka di dunia.

Anda akan meningkatkan kefahaman anda tentang isu-isu kompleks di sekitar pelancongan sambil membangunkan kemahiran dan kepakaran pengurusan pelancongan anda. Meningkatkan kemampuan penyelidikan dan analisis anda dan mengasah kemahiran komunikasi dan pembentangan anda. Anda akan lulus siap untuk peranan yang mencabar dalam persekitaran perjalanan yang kompetitif dan sentiasa berubah di mana saja di dunia.

Anda akan belajar dengan Sekolah Pengurusan Victoria - sekolah pengurusan terkemuka di New Zealand dengan reputasi antarabangsa untuk biasiswa berkualiti tinggi dan hubungan kukuh dengan pemimpin industri di kedua-dua sektor awam dan swasta, di dalam dan di luar negara.

Pengiktirafan antarabangsa

Sarjana Pengurusan Pelancongan telah dianugerahi pensijilan Kualiti Pendidikan Pelancongan (TedQual) oleh Pertubuhan Pelancongan Dunia Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu. Ini bermakna anda boleh memastikan anda menerima pendidikan pelancongan yang berkualiti dan mendapat kemahiran yang betul yang anda perlukan untuk bekerja di industri ini.

Sarjana Pengurusan Pelancongan dengan kursus dan tesis

Program 180-mata ini akan membawa anda tiga hingga empat trimesters pengajian sepenuh masa, atau sekitar dua tahun. Anda boleh melakukan Master ini secara langsung selepas melengkapkan Sarjana Muda Pelancongan Pengurusan (atau setaraf), atau menyertai program ini selepas anda telah bekerja di industri ini seketika.

Anda akan mengikuti dua kursus Pelancongan dan Pengurusan peringkat 400 teras, dan empat lagi kursus pilihan anda dari bidang subjek yang berkaitan. Anda kemudian akan menyelesaikan tesis 30,000 perkataan mengenai topik pelancongan pilihan anda.

Sarjana Pengurusan Pelancongan oleh tesis

Sekiranya anda sudah menamatkan BTM dengan Kepujian, atau ijazah yang serupa, anda boleh memperoleh Master anda dengan mengikuti kursus tesis satu tahun 120 mata. Anda akan menulis tesis 40,000 perkataan mengenai topik berdasarkan salah satu tema berikut:

  • Tingkah laku pelancong
  • Pengurusan pelancongan, strategi, dan ekonomi
  • Pengurusan, perancangan, dan pembangunan destinasi
  • Niaga hadapan pelancongan.

Penyelidikan

Manfaatkan persekitaran penyelidikan aktif Sekolah-Pengurusan melalui kakitangan, seminar dan kertas kerja, anda akan mempunyai akses kepada penyelidikan dan kepakaran terkini untuk membantu anda berjaya dengan projek anda sendiri.

Beban kerja

Sekiranya anda belajar sepenuh masa, anda boleh mengharapkan beban kerja sebanyak 40-45 jam seminggu untuk tahun ini. Pelajar separuh masa melakukan dua kursus setiap trimester perlu melakukan sekitar 20-23 jam kerja seminggu.

Anda boleh menganggarkan beban kerja anda dengan menambah jumlah mata yang akan anda lakukan. Satu titik kira-kira sama dengan kerja 10-12 jam.

Komuniti

Kajian pascasiswazah di Victoria akan membantu anda membina hubungan dan jaringan berharga dengan rakan sebaya, staf universiti dan rakan sekerja masa depan.

Di MTM, anda akan bekerjasama dengan sekumpulan pelajar kecil dan boleh mengambil kesempatan daripada hubungan satu sama lain dengan pensyarah anda.

Anda berpeluang menghadiri acara, seminar, bengkel, dan fungsi sosial. Persatuan Pelajar Pascasiswazah dapat memberi anda maklumat mengenai pengajian di Victoria dan memberikan suara untuk anda di kampus.

Beasiswa

Anda boleh mencari biasiswa berdasarkan tahap pengajian, bidang pelajaran, dan latar belakang.

Pelajar luar negara mungkin layak mendapat Biasiswa New Zealand melalui program biasiswa Kementerian Luar Negeri dan Perdagangan New Zealand.

Lakukan PhD

Pada akhir Master anda, anda boleh memilih untuk meneruskan penyelidikan dan memohon untuk memperoleh PhD.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang