Sarjana Pengurusan Lanjutan

Umum

Penerangan Program

MAM adalah program ijazah satu tahun di Yale School of Management untuk lulusan MBA yang luar biasa dari sekolah Rangkaian Global untuk Pengurusan Lanjutan yang bercita-cita menjadi pemimpin global untuk perniagaan dan masyarakat.

Di semua sektor, pemimpin global masa kini mesti menjadi pengurus yang cemerlang. Mereka mesti memahami bagaimana persaingan berfungsi, bagaimana organisasi berfungsi, dan apa yang menjadikan pemimpin berkesan. Mereka harus memahami risiko dan tren global yang besar, berkembang dalam persekitaran lintas budaya, dan tahu bagaimana membuat hubungan yang bermakna di seluruh domain pengetahuan untuk membuat penyelesaian inovatif, keusahawanan untuk mengatasi masalah. Kurikulum MAM dibina untuk membolehkan para pelajar menghadapi cabaran kepemimpinan global dengan pantas.

Sebagai pelajar MAM, anda akan mengambil bahagian dalam siri kursus dan perbincangan yang diperlukan yang berorientasikan tren utama dalam perniagaan global dan peranan pemimpin perniagaan dalam masyarakat masa kini. Anda juga berpeluang untuk mengatur perjalanan intelektual anda sendiri di Universiti Yale.

Semua pelajar MAM diharapkan dapat mengambil bahagian sepenuhnya dalam kursus yang diperlukan MAM di semester musim gugur dan musim bunga. Kursus yang diperlukan MAM menyatukan kumpulan yang pelbagai untuk peluang pertukaran dan pembelajaran secara berkala. Semua pelajar MAM juga diharapkan dapat membina pilihan kursus elektif yang disesuaikan untuk memenuhi minat peribadi dan tujuan profesional mereka. Sebilangan besar kursus pengajian pelajar MAM dirancang sendiri melalui pilihan elektif ini dari seluruh Yale SOM dan Universiti Yale.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The mission of the Yale School of Management is to educate leaders for business and society. We seek students who care deeply about the problems afflicting our world. We equip them with the knowledge, ... Baca lebih lanjut

The mission of the Yale School of Management is to educate leaders for business and society. We seek students who care deeply about the problems afflicting our world. We equip them with the knowledge, the resources, and the networks to pursue positive and ambitious change—whether that takes the form of launching a business that can refashion its market, advancing far-reaching and rigorously considered policy initiatives, or steering a multinational corporation with keen awareness of and respect for its impact on workers, communities, and the environment. Baca Ringkas