Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Grafik

Umum

Penerangan Program

Grafik, grafik komputer, pengiklanan, penerbitan, papan tanda, pembungkusan ... Terdapat banyak bidang yang merayu kepada kemahiran Pengarah Artistik.

Master ini tersedia dalam dua pilihan, Penciptaan grafik atau penciptaan Pengiklanan, melintasi pembelajaran konseptual dan semantik, plastik, teknologi dan pengurusan.

Dalam tempoh dua tahun latihan, selain kerja-kerja peribadi yang mengesahkan setiap subjek yang dikaji, adalah dicadangkan kepada para pelajar untuk menyedari secara individu satu projek tahun serta kenangan khusus.

Pelajar juga berhadapan dengan pengurusan projek agensi, dengan penciptaan kolektif tahun kedua. Setiap kumpulan yang dicipta mesti diwajibkan untuk mewujudkan tiga projek sebenar dengan penaja sebenar, pelanggan yang memohon sekolah atau menjadi ahli rangkaian pelajar.

Latihan mengenakan 25 minggu magang wajib dalam persekitaran profesional.

Bidang reka bentuk grafik adalah dari tipografi hingga imej sahaja. Master ini mencipta profesional yang merekabentuk, membentuk dan menyelaraskan kesedaran proses komunikasi visual. Fungsi utamanya ialah pengarah artistik dalam agensi pengiklanan atau komunikasi visual, yang memerlukan, sebagai tambahan kepada kualiti kreatif, kemahiran pengurusan dan kepakaran yang tidak dapat dinafikan pada sektor ini.

Tujuan latihan:

Menjadi ahli yang campur tangan dari konsep untuk merealisasikan projek komunikasi. Untuk mengesahkan satu gelaran berganda: gelaran yang diiktiraf oleh peringkat Negeri I (bac 5) dan diploma antarabangsa.

Syarat kemasukan:

Pegang ijazah peringkat II atau diploma (Sarjana Muda, Sarjana Muda) dan telah menyelesaikan pendidikan tinggi tiga tahun dalam bidang komunikasi visual atau reka bentuk grafik.

Perniagaan:

Dalam sebuah agensi komunikasi, sebuah agensi pengiklanan atau jabatan komunikasi sebuah syarikat, pengarah seni dalam reka bentuk grafik bertanggungjawab untuk dimensi visual dari suatu kempen komunikasi dan campur tangan pada tahap-tahap reka bentuk yang berbeza, rundingan dan pelaksanaan projek-projek yang akan dijalankan. Dia mencipta dan mengawal keseluruhan reka bentuk grafik dan mengarahkan kerja yang disediakan oleh pelbagai profesional yang terlibat dalam projek itu.

Testimoni seorang bekas pelajar Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Grafik:

stud

"Saya memasuki Autograf dalam pilihan Media Reka Bentuk Grafis BTS, dan atmosfera hebat sepanjang persekolahan saya. Saya mempunyai ingatan besar tentang pelajaran studio kreatif di mana kita mempunyai kebangkitan sebenar untuk pekerjaan itu, kita meninjau segala yang boleh kita lakukan, kreativiti kita telah dikembangkan dengan kuat.

Sebaik sahaja saya mendapat BTS dan Ijazah Sarjana Muda saya, saya mengikuti Ijazah Sarjana dalam Reka Bentuk Grafik, saya mahu memasuki kehidupan profesional dan terima kasih kepada peralihan itu, saya mendapati kedudukan yang menarik, pertama dalam agensi yang mengkhususkan diri dalam pemasaran operasional di mana saya berlari, kemudian tahun kedua di agensi kafein, di mana saya adalah penolong pengarah artistik.

Dengan pengalaman ini, saya bekerja untuk agensi w

Hari ini, saya pengarah artistik di agensi Extreme Muse, saya bekerja untuk belanjawan mewah seperti: Ulysse Nardin (pembuat jam tangan Swiss), Samsung, Nespresso, LVMH, Kering ... Saya melakukan kerja pereka idea yang Melangkah daripada penyelidikan jurugambar dan alam semesta menerusi penulisan seluar kemudian arah penembakan sehingga realisasi retouches dan montaj foto. "

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Baca lebih lanjut

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Baca Ringkas