Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Grafik, pilihan penciptaan digital

Umum

Penerangan Program

Pereka digital adalah pereka grafik yang bekerja pada media reka bentuk digital dan interaktif: tapak intranet dan internet, DVD, aplikasi mudah alih, penciptaan imej animasi, 2D atau 3D, ...

Latihan ini menggabungkan pembelajaran konseptual dan semantik, plastik, teknologi dan pengurusan.

Dalam tempoh dua tahun Ijazah Sarjana ini, selain kerja-kerja peribadi yang mengesahkan setiap subjek yang dikaji, adalah dicadangkan kepada para pelajar untuk menyedari secara individu satu projek tahun serta kenangan khusus.

Pelajar juga berhadapan dengan pengurusan projek agensi, dengan penciptaan kolektif tahun kedua. Setiap kumpulan yang dicipta mesti diwajibkan untuk mewujudkan tiga projek sebenar dengan penaja sebenar, pelanggan yang memohon sekolah atau menjadi ahli rangkaian pelajar.

Latihan mengenakan 25 minggu magang wajib dalam persekitaran profesional.

Opsyen ciptaan digital dan interaktif bertujuan untuk menjadikan pelajar dapat mengembangkan aplikasi dan kegunaan dalam bidang media digital. Pengajaran memberi tumpuan kepada kreativiti, strategi dan metodologi pembangunan kandungan dan perkhidmatan interaktif. Ia menyediakan akses kepada kedudukan tanggungjawab dalam industri media, Internet dan syarikat dalam semua sektor aktiviti.

Tujuan latihan:

Untuk mengembangkan aplikasi dan kegunaan dalam bidang media digital dan interaktif. Untuk mengesahkan satu gelaran berganda: gelaran yang diiktiraf oleh peringkat Negeri I (bac 5) dan diploma antarabangsa.

Syarat kemasukan:

Pegang ijazah peringkat II atau diploma (Sarjana Muda, Sarjana Muda) dan telah menyelesaikan tiga tahun pendidikan tinggi dalam bidang komunikasi visual atau reka bentuk grafik, dengan pengetahuan pepejal teknologi dan multimedia baru .

Perniagaan:

Dalam agensi komunikasi, agensi web, agensi pengiklanan atau jabatan komunikasi sesebuah syarikat, pengarah seni dalam reka bentuk grafik bertanggungjawab untuk dimensi visual kempen komunikasi dan campur tangan pada peringkat pelbagai konsep, rundingan dan realisasi projek-projek yang akan diterajui. Dia mencipta dan mengawal keseluruhan reka bentuk grafik dan mengarahkan kerja yang disediakan oleh pelbagai profesional yang terlibat dalam projek itu.

Testimoni bekas pelajar Sarjana Pengarah Artistik dalam Reka Bentuk Grafik, pilihan penciptaan Digital:

Bertrand

"Pelbagai subjek sangat ketara dan disesuaikan dengan dunia profesional multimedia, ia membolehkan untuk meninggalkan bidang kemungkinan yang cukup luas untuk masa depan kami (...). Saya bangga kerana mempunyai peluang untuk menyelesaikan pengajian saya di sekolah ini, yang membolehkan saya memasuki kehidupan kerja secara serentak langsung selepas kontrak profesionalisasi saya. Saya harap dia berjaya setiap masa depan. "

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations val ... Baca lebih lanjut

Fondée en 1982 et située au cœur du 20ème arrondissement de Paris, Autograf, école historique dans les domaines du Graphisme, du Digital, du Design d’Espace et du jeu vidéo, propose des formations validées par des diplômes d’état ou reconnus par l’état. Ecole à taille humaine, chaque étudiant bénéficie d’un accompagnement individualisé par les professeurs et l’équipe pédagogique. Baca Ringkas