Baca keterangan rasmi

Mengenai Program

Yang Sarjana Pengajian Profesional dalam Dairy Products Technology program melatih pelajar dengan sains, kejuruteraan, makanan, dan latar belakang pertanian untuk peranan kepimpinan dan pengurusan dalam industri pembuatan makanan tenusu. ijazah ini inovatif, satu tahun sarjana termasuk kursus dalam bidang kimia tenusu, tenusu mikrobiologi, pengurusan loji, pengurusan projek, kepimpinan, kelestarian, dan kawasan lain yang kritikal untuk pengurusan kilang tenusu berkesan. Melalui penggunaan pengalaman dan pembelajaran berasaskan projek, pelajar akan membina pengetahuan yang penting dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam industri makanan tenusu antarabangsa.

Program pengajian

pelajar siswazah di MPS dalam program Produk Teknologi Dairy dikehendaki melengkapkan kursus latihan yang ditetapkan kajian direka untuk memberi mereka pemahaman sains tenusu dan pembuatan, struktur industri, operasi unit, kebersihan, kawalan kualiti, dan keperluan peraturan. Selain itu, pelajar akan membangunkan kemahiran kepimpinan dan pengalaman yang perlu untuk mengurus dan membimbing pasukan dalam persekitaran pemprosesan tenusu. Tiga suku daripada kerja kursus di kampus diikuti oleh satu perempat latihan yang berkaitan dengan pembuatan makanan tenusu. Untuk lulus dengan MPS di Dairy Products Technology, pelajar kemudian mesti lulus pemeriksaan yang menyeluruh.

Sarjana Pengajian Profesional (MPS) dalam program Produk Teknologi Dairy direka untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran pemikiran analitikal dan kritikal untuk kerjaya dalam penyeliaan atau pengurusan pada operasi pemprosesan tenusu berskala besar.

MPS bukan program penyelidikan. Ramai pelajar kami mempunyai pendedahan minimum kepada sains tenusu tetapi telah menunjukkan minat dalam tenusu dan telah menunjukkan potensi pengurusan.

calpoly

MPS adalah satu program ijazah selama setahun. Objektif kami adalah untuk melatih pengurus dan bukan saintis kerjaya. Kami menyediakan pelajar-pelajar kita dengan sembilan bulan kerja kursus intensif dalam bidang sains tenusu, di kampus di San Luis Obispo, dan kemudian padankan pelajar dengan rakan industri yang dibayar magang tiga bulan.

MPS adalah satu program ijazah sarjana bukan tesis. Pelajar perlu lulus peperiksaan lisan untuk bergraduat.

Siswazah dari program MPS mungkin bermula kerjaya mereka di tingkat pemprosesan atau dalam jabatan seperti Penyelidikan dan Pembangunan, Penilaian deria, atau Jaminan Kualiti, tetapi peranan utama mereka mungkin akan menjadi penyeliaan.

Majikan mungkin berputar graduan kita melalui pelbagai jabatan dan unit-unit perniagaan untuk membantu mereka dapat memahami organisasi secara keseluruhannya. Bagi graduan program kami, kemahiran teknikal dan pengetahuan akan menjadi penting pada awal kerjaya mereka, tetapi sepanjang masa, "orang kemahiran" dan kebolehan kepimpinan akan memainkan peranan yang semakin penting.

Jika matlamat anda adalah untuk membangunkan kerjaya sebagai ahli sains yang memberi tumpuan kepada penyelidikan dan pembangunan, keselamatan makanan, penilaian deria, atau jaminan kualiti, anda sebaliknya boleh mempertimbangkan MS cemerlang Cal Poly dalam program Pertanian dengan pengkhususan dalam Dairy Products Technology. MS ini merupakan sebuah kajian yang berfokuskan lebih tradisional yang memuncak dengan projek tesis.

Syarat Kemasukan

Ijazah Sarjana Muda yang diperolehi dalam satu bidang dengan pemikiran besar analitikal dan kritikal, seperti disiplin kejuruteraan, kimia, fizik, biologi, atau lain-lain disiplin saintifik atau pertanian adalah pilihan. Sekurang-kurangnya, pemohon mestilah tamat sekurang-kurangnya satu tahun bagi setiap kolej-tahap kimia dan biologi. Soalan tentang keperluan akademik harus ditujukan kepada Pengurus Program Tom Johnson di 970-215-3459 atau tjohns47@calpoly.edu.

Mereka yang tidak mempunyai Ijazah Sarjana Muda dari institusi postsecondary di mana bahasa Inggeris adalah bahasa utama mereka perlulah mengambil sama ada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau International English Language Testing sistem peperiksaan (IELTS).

TOEFL mesti telah diambil dalam tempoh dua tahun lepas dengan skor minimum 550 (versi kertas), 213 (versi berkomputer), atau (berasaskan internet) 80. Rata-rata minimum bagi IELTS ialah 6.0. Permohonan yang lengkap hendaklah termasuk yang berikut:

 • A permohonan rasmi dibuat melalui CSUMentor (online atau dengan menggunakan borang permohonan yang dimuat turun). Lihat Arahan CSUMentor Permohonan untuk panduan terperinci mengenai cara untuk memohon.
 • Selain permohonan CSUMentor anda, anda mesti menubuhkan sebuah akaun Interfolio berikut Interfolio ini Link 30539. Interfolio adalah pembekal talian yang kita gunakan untuk bakal pelajar untuk mewujudkan ePortfolio yang.
 • Melalui Interfolio, upload transkrip tidak rasmi anda dan skor GRE yang dilaporkan sendiri. transkrip rasmi daripada SEMUA kolej sebelum ini dihadiri (kecuali Cal Poly), hendaklah dihantar terus dari universiti anda untuk Kemasukan Pejabat Cal Poly ini. skor rasmi GRE anda perlu dihantar ke pejabat Kemasukan Cal Poly ini. Skor juga boleh dihantar terus ke Cal Poly menggunakan kod institusi 4038.
 • Sekurang-kurangnya dua surat cadangan (tiga disyorkan) daripada ahli-ahli fakulti atau rujukan profesional pada kepala surat institusi / syarikat, dialamatkan kepada: Thomas W. Johnson, Program Manager, Master Pengajian Profesional dalam Dairy Products Technology, Cal Poly, San Luis Obispo , CA 93.407-0358. Interfolio akan memberikan arahan untuk membantu rujukan anda memuat naik surat mereka cadangan terus kepada Interfolio.
 • Lihat dokumen Garis Panduan ePortfolio untuk panduan terperinci daripada syarat permohonan Interfolio.

pemohon antarabangsa, termasuk sesiapa sahaja yang akan menghadiri Cal Poly manakala di Amerika Syarikat di bawah visa bukan imigran, juga perlu mengemukakan keputusan ujian TOEFL yang diambil dalam tempoh dua tahun yang lalu. Keputusan TOEFL mesti diarahkan kepada kod institusi 4038. Pergi ke laman web TOEFL Cal Poly untuk arahan TOEFL tambahan.

Kurikulum

MPS dalam program Produk Teknologi Dairy menyediakan pelajar untuk peranan pengurusan dan penyeliaan dalam industri pembuatan makanan tenusu. Program satu tahun termasuk latihan dalam aplikasi bahan-bahan tenusu, operasi kilang, proses pembuatan, kimia tenusu, tenusu mikrobiologi, penilaian deria, dan kawasan-kawasan lain yang kritikal kepada sektor pemprosesan tenusu. Di samping itu, program ini menekankan latihan kepimpinan melalui kajian khas dan kerjasama kumpulan / pasukan.

Objektif Program Pembelajaran

Pelajar yang berjaya menamatkan kurikulum dua belas bulan dan graduan dengan Ijazah Sarjana Pengajian Profesional dalam Produk Dairy Technology:

 • Telah memperoleh penguasaan ilmu pengetahuan asas teknikal yang diperlukan untuk memasuki peranan pengurusan dalam organisasi makanan tenusu global pembuatan berskala besar, termasuk:
  1. Kimia, biokimia dan perubahan kimia yang berlaku dalam makanan tenusu yang disebabkan oleh pemprosesan
  2. Analisis kimia dan instrumentasi
  3. Mikrobiologi dan peranannya dalam kedua-dua pemprosesan makanan dan keselamatan makanan
  4. makanan tenusu fungsi bahan
  5. Keselamatan makanan, jaminan kualiti dan kawalan
  6. reka bentuk kebersihan dan pembersihan
  7. Bahan-bahan mentah yang menerima dan kawalan
  8. undang-undang dan peraturan-peraturan makanan
  9. Makanan penilaian deria dan kualiti proses
  10. operasi Unit dalam pemprosesan makanan tenusu
 • Boleh menggunakan prinsip-prinsip kepimpinan dan mengiktiraf peranan kepimpinan dalam pengurusan.
 • Dapat menggunakan pemikiran kritikal dan kemahiran analitikal untuk menyelesaikan masalah, menilai alternatif dan meramalkan hasil dalam persekitaran pengeluaran makanan tenusu yang besar.
 • Telah membangunkan kesedaran yang kuat dari tempat industri makanan tenusu di dalam masyarakat dan boleh memohon kesedaran bahawa untuk merangka pelan yang memberi manfaat kepada syarikat dan masyarakat.
Program diajar dalam:
English

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh California Polytechnic State University, San Luis Obispo »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
20,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019