Sarjana pengajian lanjutan dalam kesusasteraan Sepanyol dan Amerika Latin

Umum

Penerangan Program

Beberapa universiti mempunyai apa-apa tradisi yang panjang dalam kajian dan penyebaran sastera di Sepanyol sebagai Universiti Barcelona (UB), salah satu tanda aras global terbesar dalam bidang ini. Atas sebab ini, UNIBA mahu mengambil bagasi ini dan menterjemahkannya ke dalam program yang sudah pasti akan menjadi yang ideal untuk sebarang ijazah dalam ilmu bahasa, sejarah, kemanusiaan, bahasa atau apa-apa gelaran makanan tambahan lain sastera. Pendek kata, ia adalah sempurna dan tidak boleh diketepikan semua pencinta sastera yang ingin kerjaya dalam bidang ini, atau hanya menyelidiki ke dalam dunia menarik sastera dan penulisan kreatif di tangan pakar-pakar yang terbaik dicadangkan. Jika berlaku sedemikian anda, berikut adalah kajian yang anda mahu.Universiti Sarjana Pengajian Lanjutan Sastera Bahasa Sepanyol menawarkan program piawaian akademik yang tinggi yang membolehkan pelajar menamatkan latihan pada ilmu bahasa melalui kajian mendalam kesusasteraan Amerika Sepanyol dan Latin. Pelancaran program ini bertindak balas kepada minat yang semakin meningkat dalam bahasa dan budaya Hispanik di seluruh hotel dan kalangan antarabangsa, terutama di dunia Anglo. Mendalamkan rayuan karya sastera yang ditulis dalam Bahasa Sepanyol, menyertai menghubungkan UNIBA dan UB Barcelona, ​​salah satu pusat penerbitan utama Sepanyol, dan dari mana banyak penulis Sepanyol dan Amerika Latin telah didedahkan tahap Antarabangsa.Kita juga tidak terlepas pandang hubungan rapat yang bandar mengekalkan sastera sejarah Amerika, dari ledakan novel Amerika Latin tahun enam puluhan dan tujuh puluhan hingga ke hari ini.

Keperluan Access

Untuk mengakses kurikulum ini, mereka yang berminat perlu memenuhi mana-mana syarat-syarat ini:

Keperluan am

Menurut peruntukan Perkara 16 Dekri Diraja 1393/2007, 29 Oktober, untuk mengakses darjah tuan pegawai tersebut, seseorang itu mestilah memiliki salah satu daripada tajuk berikut: - ijazah universiti rasmi Sepanyol. - Ijazah yang dikeluarkan oleh institusi pendidikan yang lebih tinggi dalam EHEA yang melayakkan negara isu, untuk mengakses ajaran tuan pegawai tersebut. - Di luar Tajuk EHEA itu.Dalam kes itu, kelulusan untuk ijazah Sepanyol rasmi universiti atau preflight (tanpa kelulusan) oleh University of Barcelona perlu jika kajian disiapkan adalah setara dengan ijazah universiti pegawai Sepanyol dan latihan Mereka memberi kuasa kepada kajian siap di negara yang mengeluarkan ijazah, akses kepada pengajian master rasmi. Penerimaan ke dalam master rasmi tidak dalam mana-mana kelulusan ijazah sebelumnya atau pengiktirafan untuk tujuan selain daripada meneruskan pengajaran induk.

Keperluan khusus

Menurut Dekri Diraja 1393/2007, yang / pelajar mestilah memiliki apa-apa hakmilik atau graduan ijazah ini yang dikeluarkan oleh mana-mana universiti Sepanyol atau Eropah: - Gred dan ijazah dalam Sejarah, Seni Sejarah, Falsafah, ilmu bahasa Romanesque, Klasik ilmu bahasa, ilmu bahasa Catalan, Bahasa Sepanyol ilmu bahasa, Pengajian Sastera, Linguistik dan Kemanusiaan. - Ijazah Sarjana Muda Bahasa Inggeris, Perancis Galicia ilmu bahasa ilmu bahasa, Portugis ilmu bahasa, ilmu bahasa Ibrani, ilmu bahasa Semitik dan Teori Kesusasteraan Kesusasteraan Bandingan. - Ijazah Pengajian Bahasa Inggeris, Bahasa Moden dan kesusasteraan dan Arab dan Pengajian Hebrew. Begitu juga, kelayakan lain yang sah walaupun tidak sepadan dengan, bahagian yang disebut dengan mereka objektif dan kecekapan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The International Center of Barcelona (UNIBA) is an institution attached to the University of Barcelona (UB) , created with the aim of offering a wide range of online degrees and master's degrees with ... Baca lebih lanjut

The International Center of Barcelona (UNIBA) is an institution attached to the University of Barcelona (UB) , created with the aim of offering a wide range of online degrees and master's degrees with an international vocation. Baca Ringkas