Sarjana Pendidikan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

 • Ideal untuk pendidik yang ingin mengkhususkan diri, mencari perubahan kerjaya, atau memajukan kerjaya mereka.
 • Memperluaskan pengetahuan anda dan memenuhi keperluan pembangunan profesional anda.
 • Pilihan kajian fleksibel termasuk dalam talian, di kampus, dan mod blok.
 • Pilihan pengijazahan awal tersedia untuk beberapa kawasan pengajian. Lengkapkan empat unit untuk kelulusan Sijil Graduan dalam Pendidikan.

Majors

Sarjana Pendidikan (Tahun-tahun Awal)

 • Ideal untuk profesional yang bekerja dalam pendidikan awal dan tetapan penjagaan yang ingin mengembangkan pengetahuan mereka bekerja dengan anak-anak kecil, keluarga mereka, dan masyarakat.
 • Mempelajari isu zaman kanak-kanak kontemporari.
 • Menyediakan anda untuk melanjutkan kerjaya anda pada masa kanak-kanak awal.
 • Jika anda mencari kelayakan pengajian, Sarjana Muda Pendidikan atau Sarjana Pengajaran mungkin sesuai untuk anda.

Kenapa pilih kursus ini?

Kawasan pengajian Awal Tahun akan membolehkan anda mengembangkan pengetahuan dan pemahaman teoritis dan praktikal mengenai penyelidikan, teori dan amalan semasa yang akan memaklumkan pengajaran dan pembelajaran yang berkesan dengan anak-anak dan keluarga mereka pada program dan perkhidmatan tahun-tahun awal.

Sarjana Pendidikan (Pengajian Umum)

 • Ideal untuk pendidik yang ingin membangunkan pengetahuan terkini dalam amalan pendidikan profesional dan perkembangan terkini dalam bidang.
 • Menyesuaikan kelayakan untuk kepentingan anda dan memenuhi keperluan pembangunan profesional anda.
 • Pilihan kajian fleksibel termasuk kelas dalam talian dan di kampus.

Apa yang diharapkan

Master of Education memberi peluang kepada anda memperoleh pengetahuan terkini. Anda boleh memberi tumpuan kepada topik yang menarik minat anda, dan mengembangkan pengetahuan terkini dalam amalan pendidikan profesional dan perkembangan terkini dalam bidang.

Semak struktur kursus untuk melihat pelbagai pilihan. Untuk pilihan Pengajian Umum, anda tidak akan memperolehi kawasan pengajian tetapi akan dianugerahkan Master of Education.114244_Image8CIF_5837Wx3987H.jpg

Sarjana Pendidikan (Pendidikan Inklusif)

 • Membangunkan pengetahuan dan kemahiran pakar dalam menyokong pelajar dengan kesukaran dan ketidakupayaan pembelajaran dalam bilik darjah dan sekolah yang bersekolah.
 • Direka untuk menumpukan pada 'pendidikan inklusif' daripada 'pendidikan khas'.
 • Menyediakan anda untuk membantu kanak-kanak, remaja dan orang dewasa dengan cabaran pembelajaran, sosial dan tingkah laku.

Kenapa pilih kursus ini?

Kursus ini sesuai untuk guru-guru dan profesional bersekutu yang ingin memperoleh pengetahuan tentang teori-teori, penyelidikan dan implikasi semasa untuk amalan pengajaran yang berkaitan dengan menyokong pelajar dengan kesukaran dan ketidakupayaan pembelajaran dalam bilik darjah yang inklusif.

Sarjana Pendidikan (Kepimpinan dan Pengurusan)

 • Ideal untuk orang yang menjadi pemimpin semasa atau bercita-cita dalam tetapan pendidikan.
 • Memperoleh pengetahuan lanjutan dalam kepemimpinan dan pengurusan, termasuk mengetuai dan menguruskan orang, pengurusan strategik, dan menguruskan perubahan.

Kenapa pilih kursus ini?

Sepanjang Australia, terdapat permintaan kukuh untuk program universiti pasca siswazah untuk meningkatkan pembelajaran kepimpinan. Di beberapa negeri, termasuk Queensland, kelayakan tuan adalah penting bagi para profesional yang ingin memohon jawatan kepimpinan. Kursus ini menyediakan pendidik dari sekolah rendah dan menengah di Australia dan luar negara, serta dari bidang seperti pendidikan tinggi, kerja sosial, dan pembangunan sumber manusia dan latihan.

Sarjana Pendidikan (STEM dalam Pendidikan)

Kursus ini menggalakkan anda untuk mengambil pandangan kritikal STEM dalam pendidikan seperti yang anda fikirkan dan menilai amalan semasa anda. Anda akan mencari jalan untuk mengubah pengajaran dan pembelajaran anda seperti anda:

 • meneroka pendekatan yang saling berkaitan dengan tafsiran, pembinaan, enakmen, dan penilaian kurikulum STEM
 • mengenal pasti dan mengatasi cabaran yang dihadapi dalam penguatkuasaan amalan pendidikan inovatif
 • membangunkan rangkaian dan hubungan profesional anda yang akan melangkaui tempoh pengajian anda.

Kursus ini sesuai untuk pendidik yang ingin terlibat dalam pembelajaran profesional untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran kandungan pedagogi STEM mereka. Ia memenuhi keperluan pendidik yang:

 • sedang bekerja merentas spektrum umur dari awal kanak-kanak ke Tahun 12, dan pembelajaran orang dewasa atau tempat kerja
 • mempunyai tahap pengalaman dan tanggungjawab yang berbeza
 • mempunyai pelbagai tahap pengetahuan kandungan pedagogi STEM, termasuk pendidik STEM yang berkelayakan, yang mengajar di luar bidang, atau pendidik dalam kedudukan kepimpinan
 • adalah profesional yang bekerja dalam konteks bukan sekolah, seperti pemaju kurikulum.

Sarjana Pendidikan (Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain - TESOL)

 • Menyediakan anda untuk kerjaya profesional dalam pengajaran bahasa Inggeris.
 • Ideal untuk guru yang mahukan pengkhususan lanjut dalam bahasa Inggeris sebagai bidang Bahasa Kedua.
 • Membangunkan pengetahuan dan kemahiran praktikal yang sangat baik untuk mengajar bahasa Inggeris kepada penceramah bahasa lain.

Kenapa pilih kursus ini?

TESOL sangat ideal jika anda mempunyai kelayakan pengajaran dan sedang mempertimbangkan perubahan kerjaya dari dalam konteks pendidikan yang lain, atau jika anda ingin memahami isu bahasa yang dihadapi oleh kanak-kanak migran atau pelajar antarabangsa yang lebih baik.114268_Image6_SDS3348adjContrast_web-Copy.jpg

Bayaran

Yuran sebenar anda mungkin berbeza bergantung pada unit yang anda pilih. Kami menyemak yuran setiap tahun, dan mereka mungkin tertakluk kepada peningkatan.

2019: $ 28,700 setahun sepenuh masa (96 mata kredit)

2020: $ 29,900 setahun sepenuh masa (96 mata kredit)

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Baca lebih lanjut

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Baca Ringkas
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Lagi Kurang