Sarjana Pendidikan Lanjutan (TESOL)

Umum

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Sarjana Pendidikan Lanjutan (TESOL) adalah ijazah yang lebih tinggi untuk pendidik profesional dan mereka yang berminat dalam mengejar kerjaya dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL). Ijazah ini boleh disesuaikan untuk memenuhi matlamat kerjaya individu dengan menggabungkan kajian TESOL dengan kajian lanjut dalam salah satu daripada Kepimpinan Pendidikan atau Teknologi Maklumat dan Komunikasi dalam Pendidikan dan Latihan.

Apa yang anda akan belajar

Semasa ijazah ini, anda akan mengkaji teori-teori utama Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau bahasa Inggeris sebagai pengajaran Bahasa Asing (EFL), dan menambah mereka dengan pemahaman mendalam mengenai bidang seperti pembangunan bahasa kedua, tatabahasa, penilaian , penilaian dan pengajaran bahasa berasaskan teknologi. Anda juga boleh memilih untuk melakukan penempatan pengalaman profesional yang diselia dalam kelas ESL atau EFL.

Ijazah ini

 • Master of Education Advanced (TESOL) menawarkan asas-asas teori dan kemahiran praktikal yang luas yang menangani aspek pendidikan dan latihan yang lebih luas.
 • Ijazah ini boleh membawa kepada kelayakan pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) bagi mereka yang bekerja sebagai guru dengan Jabatan Pendidikan.
 • Anda juga akan mendapat manfaat daripada pilihan pembelajaran yang fleksibel, membolehkan anda belajar dalam talian atau di dalam bilik darjah.

Hasil Pembelajaran Kursus

Hasil Pembelajaran Kursus adalah kenyataan pencapaian pembelajaran yang dinyatakan dalam bentuk apa yang diharapkan oleh pelajar, mengetahui dan dapat dilakukan setelah selesai kursus. Pelajar lulus dari kursus ini akan dapat:

 1. Menunjukkan pemahaman tentang teori dan amalan lanjutan dalam satu disiplin khusus utama serta satu disiplin menengah dalam bidang pendidikan dalam konteks nasional dan / atau antarabangsa.
 2. Menunjukkan pakar, pengetahuan khusus dan teknikal dalam bidang pedagogi, penilaian dan kurikulum pendidikan yang luas yang dirancang untuk memenuhi keperluan para pelajar yang merangkumi pelbagai konteks pendidikan.
 3. Menganalisis secara kritis, mencerminkan dan mensintesis maklumat untuk menyelesaikan masalah kompleks dalam bidang pendidikan.
 4. Menjalankan penyelidikan dan penyelidikan bebas, yang melibatkan konseptualisasi pesanan yang lebih tinggi, idea inovatif dan inisiatif peribadi.
 5. Menunjukkan kepemimpinan profesional melalui menafsirkan dan menyampaikan pengetahuan pedagogi dan kemahiran profesional kepada khalayak pakar dan bukan pakar.

Struktur Kursus

Untuk memenuhi syarat untuk penganugerahan ijazah, Master of Education Advanced, seorang calon mesti berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 96 mata kredit, yang terdiri daripada

 • 72 mata kredit dalam pengkhususan yang dipilih; dan
 • 24 mata kredit di kawasan tumpuan tambahan.

Tidak lebih dari 24 mata kredit (empat mata pelajaran) akan diselesaikan pada tahap 800.

Pelajar mesti melengkapkan tiga subjek teras berikut (18cp):

Kod Subjek

Tambahan pula tujuh subjek dipilih dari senarai pilihan pengkhususan TESOL di bawah (42cp):

Kod Subjek

Lebih dua mata pelajaran elektif dipilih dari subjek TESOL yang disenaraikan di atas, atau dari mana-mana pengkhususan Sarjana Pendidikan lain (12cp)

Lebih empat mata pelajaran (24 cp) dari salah satu bidang fokus berikut: Kepimpinan Pendidikan, ATAU Teknologi Maklumat dan Komunikasi dalam Pendidikan dan Latihan

Akreditasi

University of Wollongong diiktiraf oleh Jabatan Pendidikan (DE) sebagai penyedia kelayakan EAL / D untuk guru terlatih rendah / menengah. Akreditasi DE akan bergantung kepada pilihan subjek.

Kenapa pilih kursus ini

Sekolah Pendidikan UOW mempunyai reputasi untuk program praktikal dan strategi pembelajaran yang fleksibel yang menghasilkan pendidik yang sangat berpengalaman. Ia berasaskan kepakaran kakitangan kami dan hubungan kami yang kuat dengan organisasi masyarakat dan badan-badan kerajaan.

Kemasukan

Pelbagai pilihan kemasukan boleh didapati untuk pelajar semua peringkat umur dan latar belakang akademik. Prosedur yang mengawal kemasukan ditakrifkan dalam Prosedur Kemasukan UOW dan dasar Pengambilan Kolej UOW.

Untuk sebarang nasihat atau soalan khusus mengenai permohonan, sila hubungi Pasukan Pelajar Masa Depan.

Syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dalam mana-mana bidang.

Keperluan tambahan

Pelajar yang ingin mendaftarkan diri dalam subjek EDGT838 Pengalaman Profesional di TESOL mesti menunjukkan kemahiran profesional dan komunikasi yang mahir. Subjek ini menghendaki para pelajar menjalankan 20 jam pengalaman profesional yang diselia dalam kelas ESL.

Kredit untuk Pembelajaran Terdahulu

Pemohon yang mempunyai pengajian utama dalam Pendidikan serta pengalaman mengajar selama tiga tahun mungkin layak mendapat kredit untuk satu sesi pengajian (24 mata kredit).

Keperluan Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

Tahap bahasa Inggeris berikut diperlukan untuk mendapatkan kemasukan ke program ini:

Akademik IELTS

 • Skor Keseluruhan: 6.5
 • Membaca: 6.0
 • Penulisan: 6.0
 • Mendengar: 6.0
 • Bercakap: 6.0

TOEFL (berasaskan Internet)

 • Skor Keseluruhan: 86
 • Membaca: 18
 • Menulis: 18
 • Mendengarkan: 17
 • Bercakap: 17

UOW College: Bahasa Inggeris untuk Pengajian Tertiari: Kredit (markah purata tertimbang sebanyak 65 keseluruhan dan minimum 50 dalam Bacaan Akademik dan Penulisan)

Kelayakan lain juga boleh dipertimbangkan. Butiran lengkap boleh didapati di laman web Syarat Bahasa Inggeris kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Baca lebih lanjut

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Baca Ringkas
Wollongong , Liverpool + 1 Lagi Kurang