Sarjana Pendidikan Lanjutan (Kepimpinan Pendidikan)

Umum

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Master of Education Advanced (Kepimpinan Pendidikan) adalah untuk orang-orang yang kini dalam peranan kepimpinan pendidikan atau yang ingin meneruskan kedudukan kepimpinan dalam pengaturan pendidikan seperti sekolah, masa kanak-kanak, pendidikan tinggi dan pendidikan vokasional.

Semasa ijazah ini, anda akan mendapat kemahiran praktikal yang luas dan pemahaman teori maju tentang kepimpinan pendidikan dan pengurusan, dan belajar bagaimana untuk menerapkannya kepada amalan anda sebagai pendidik. Anda akan meningkatkan kemahiran anda dalam bidang seperti mentor pendidik baru, menguruskan kurikulum dan penilaian, menyokong perkembangan kakitangan, dan perubahan organisasi yang utama. Sepanjang Ijazah ini, anda akan membina kemahiran untuk menyiasat dan menyelesaikan masalah yang rumit dalam suasana pendidikan yang berubah dengan pesat. Anda juga akan menjalankan projek penyelidikan individu yang bersesuaian dengan kerja dan minat anda.

Anda akan memperluaskan kajian Kepimpinan Pendidikan anda dengan melakukan kajian lanjut dalam salah satu bidang fokus tambahan berikut:

 • Pendidikan tinggi
 • Teknologi Maklumat dan Komunikasi dalam Pendidikan dan Latihan (ICT)
 • Mengajar Bahasa Inggeris ke Pembicara Bahasa Lain

Anda juga akan mendapat manfaat daripada pilihan pembelajaran yang fleksibel, membolehkan anda belajar dalam talian atau di dalam bilik darjah.

Hasil Pembelajaran Kursus

Hasil Pembelajaran Kursus adalah kenyataan pencapaian pembelajaran yang dinyatakan dalam bentuk apa yang diharapkan oleh pelajar, mengetahui dan dapat dilakukan setelah selesai kursus. Pelajar lulus dari kursus ini akan dapat:

 1. Menunjukkan pemahaman tentang teori dan amalan lanjutan dalam satu disiplin khusus utama serta satu disiplin menengah dalam bidang pendidikan dalam konteks nasional dan / atau antarabangsa.
 2. Menunjukkan pakar, pengetahuan khusus dan teknikal dalam bidang pedagogi, penilaian dan kurikulum pendidikan yang luas yang dirancang untuk memenuhi keperluan para pelajar yang merangkumi pelbagai konteks pendidikan.
 3. Menganalisis secara kritis, mencerminkan dan mensintesis maklumat untuk menyelesaikan masalah kompleks dalam bidang pendidikan.
 4. Menjalankan penyelidikan dan penyelidikan bebas, yang melibatkan konseptualisasi pesanan yang lebih tinggi, idea inovatif dan inisiatif peribadi.
 5. Menunjukkan kepemimpinan profesional melalui menafsirkan dan menyampaikan pengetahuan pedagogi dan kemahiran profesional kepada khalayak pakar dan bukan pakar.

Struktur Kursus

Untuk memenuhi syarat untuk penganugerahan ijazah, Master of Education Advanced, seorang calon mesti berjaya menyelesaikan sekurang-kurangnya 96 mata kredit, yang terdiri daripada

 • 72 mata kredit dalam pengkhususan yang dipilih; dan
 • 24 mata kredit di kawasan tumpuan tambahan.

Tidak lebih dari 24 mata kredit (empat mata pelajaran) akan diselesaikan pada tahap 800.

Pelajar perlu melengkapkan sepuluh mata pelajaran utama untuk pengkhususan Kepimpinan Pendidikan (60cp):

Kod Subjek

Lebih dua mata pelajaran elektif dipilih dari mana-mana pengkhususan Sarjana Pendidikan (12cp)

Selain empat mata pelajaran (24 cp) dari salah satu bidang tumpuan berikut: Teknologi Pengajian Tinggi, Teknologi Maklumat dan Komunikasi dalam Pendidikan dan Latihan, atau TESOL

Kenapa pilih kursus ini

Sekolah Pendidikan UOW mempunyai reputasi untuk program praktikal dan strategi pembelajaran yang fleksibel yang menghasilkan pendidik yang sangat berpengalaman. Ia berasaskan kepakaran kakitangan kami dan hubungan kami yang kuat dengan organisasi masyarakat dan badan-badan kerajaan.

Kemasukan

Pelbagai pilihan kemasukan boleh didapati untuk pelajar semua peringkat umur dan latar belakang akademik. Prosedur yang mengawal kemasukan ditakrifkan dalam Prosedur Kemasukan UOW dan dasar Pengambilan Kolej UOW.

Untuk sebarang nasihat atau soalan khusus mengenai permohonan, sila hubungi Pasukan Pelajar Masa Depan.

Syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dalam pendidikan atau pengajaran, dan salah satu daripada yang berikut:

 • kelayakan pascasiswazah dalam mana-mana bidang; atau
 • pengalaman profesional bersamaan dengan satu tahun sepenuh masa dalam bidang pendidikan yang dipertimbangkan oleh Sekolah untuk bersesuaian dengan program pengajian.

ATAU

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dalam mana-mana bidang, dan salah satu daripada yang berikut:

 • kelayakan pascasiswazah dalam pendidikan atau pengajaran; atau
 • pengalaman profesional bersamaan dengan dua tahun sepenuh masa dalam bidang pendidikan yang dipertimbangkan oleh Sekolah untuk bersesuaian dengan program pengajian.

Keperluan tambahan

Pelajar yang ingin mendaftar dalam subjek elektif EDGT838 Pengalaman Profesional di TESOL mesti menunjukkan kemahiran profesional dan komunikasi yang mahir. Subjek ini menghendaki para pelajar menjalankan 20 jam pengalaman profesional yang diselia dalam kelas ESL.

Kredit untuk Pembelajaran Terdahulu

Pemohon yang mempunyai pengajian utama dalam Pendidikan serta pengalaman mengajar selama tiga tahun mungkin layak mendapat kredit untuk satu sesi pengajian (24 mata kredit).

Pemohon yang telah melengkapkan salah satu daripada berikut mungkin layak mendapat sehingga 36 kredit kredit ke arah Master of Education (Kepimpinan Pendidikan):

 • Pengetua Prinsipal Utama NSW Kepujian
 • Peserta AIS melengkapkan program Flagship
 • Tiga Sungai: Inovasi Utama untuk Pembelajaran Diilhamkan
 • Institut Kepimpinan Sekolah Mengetuai Program Kepimpinan Pemimpin

Peserta ACEL yang menyelesaikan Program Prinsip Kerjaya Awal mungkin layak mendapat sehingga 30 mata kredit kredit ke arah Master of Education (Leadership Education).

Pelajar yang melengkapkan kursus 'Pembelajaran Profesional Muda Melalui Mentoring' UOW akan menerima 6 mata kredit yang diberikan kepada Master of Education (Kepimpinan Pendidikan).

Keperluan Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

Tahap bahasa Inggeris berikut diperlukan untuk mendapatkan kemasukan ke program ini:

Akademik IELTS

 • Skor Keseluruhan: 6.5
 • Membaca: 6.0
 • Penulisan: 6.0
 • Mendengar: 6.0
 • Bercakap: 6.0

TOEFL (berasaskan Internet)

 • Skor Keseluruhan: 86
 • Membaca: 18
 • Menulis: 18
 • Mendengarkan: 17
 • Bercakap: 17

UOW College: Bahasa Inggeris untuk Pengajian Tertiari: Kredit (markah purata tertimbang sebanyak 65 keseluruhan dan minimum 50 dalam Bacaan Akademik dan Penulisan)

Kelayakan lain juga boleh dipertimbangkan. Butiran lengkap boleh didapati di laman web Syarat Bahasa Inggeris kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Baca lebih lanjut

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Baca Ringkas
Wollongong , Liverpool + 1 Lagi Kurang