Sarjana Pendidikan Khas

University of Newcastle

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Pendidikan Khas

University of Newcastle

Master Pendidikan Khas

Sarjana Pendidikan Khas ditujukan kepada guru dan lain-lain dengan pengalaman berkaitan yang ingin mendapatkan kelayakan profesional lepasan ijazah dalam pendidikan khas. Jika anda ingin mendapatkan atau mengemas kini kepakaran anda dalam bidang dinamik pengajian dan amalan, maka program ini adalah untuk anda.

Pendekatan yang digunakan dalam program ini menggabungkan teori dan amalan, dengan penekanan kepada menggunakan hasil penyelidikan kepada amalan pengajaran yang terbaik.

Apa yang Akan Kaji

Anda dikehendaki untuk melengkapkan dengan jayanya 80 unit pengajian yang diluluskan untuk mendapatkan ijazah. Struktur Master Pendidikan Khas menyediakan tiga laluan pengkhususan. Anda boleh menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Pendidikan Khas dengan salah satu daripada pengkhususan berikut:

  • pendidikan generik khas (boleh didapati melalui Weblearn dan kelas muka-ke-muka di kampus Callaghan)
  • masalah emosi gangguan / kelakuan (terutamanya Weblearn; tidak disediakan untuk pelajar antarabangsa)
  • pendengaran atau penglihatan (tersedia melalui Pusat Renwick melalui Weblearn).


Program ini menyediakan kandungan kursus berasaskan penyelidikan yang direka untuk menyediakan guru pendidikan khas dan pentadbir dengan sehingga kemahiran tarikh untuk menyokong pelbagai pelajar dengan keperluan khas. Semua kursus boleh didapati melalui pendidikan jarak jauh, dengan beberapa kursus yang ada muka-ke-muka sama ada di Callaghan atau Renwick kampus.

The Renwick Pusat menjalankan penyelidikan dan kajian profesional dalam bidang pendidikan untuk kanak-kanak yang kurang upaya deria. Ia ditadbir oleh Institut Diraja untuk pekak dan buta Kanak-kanak dan bergabung dengan Universiti Newcastle. Kursus boleh dijalankan melalui ceramah mingguan, pakej pembelajaran jarak jauh dan / atau blok kediaman.

Masa Depan anda

Graduan yang guru berkelayakan boleh bekerja sebagai guru pendidikan khas dengan Jabatan NSW Pendidikan dan latihan, penyedia negeri dan sekolah awam wilayah Australia, pendidikan Katolik, dan penyedia sekolah bebas Australia.

Diiktiraf


Pada masa ini, kedua-dua NSW Institut Guru dan Pengajaran Australia belum menyokong satu set piawaian profesional untuk guru-guru pendidikan khas. Walau bagaimanapun, kandungan dan struktur program yang disyorkan pengajian di University of Newcastle, adalah selari dengan Jabatan NSW semasa Keperluan latihan Pendidikan dan guru pendidikan khas, serta amalan terbaik antarabangsa dalam pendidikan khas.

Jika anda sudah memiliki kelayakan pendidikan khas yang diiktiraf, anda bebas untuk memilih mana-mana kursus dari seluruh pengkhususan. Walau bagaimanapun, mana-mana pelajar yang berminat dalam pendengaran atau penglihatan dinasihatkan untuk menghubungi Pusat Renwick sebelum membuat pilihan kursus.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Australia - Newcastle, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat