Sarjana Pendidikan Bahasa Inggeris

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pendidikan Bahasa Inggeris

gambaran Keseluruhan

Program Sarjana Pendidikan Bahasa Inggeris ini direka untuk mewujudkan peluang untuk meningkatkan pemahaman dan pemahaman akademik dan praktikal pelajar terhadap Sarjana Pendidikan Bahasa Inggeris (TESOL). Program ini bertujuan untuk guru bahasa, pelatih guru, penulis bahan pendidikan, dan pereka ujian bahasa yang diharapkan akan terus meningkatkan kepakaran dan kemahiran Bahasa Inggeris mereka.

Pelajar yang lulus dari jurusan ini akan menerima ijazah sarjana dari Universiti Liverpool, UK, yang diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan China.

Pengetahuan dan kemahiran

Program tuan ini memperluaskan pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam bidang berikut:

 • Tentukan pemikiran kritikal mengenai isu-isu utama dalam bidang pengajaran bahasa Inggeris, dan menguasai gabungan teori dan amalan, dan menggunakannya untuk mengajar amalan
 • Sepenuhnya memahami penerapan bahasa penguasaan dalam konteks yang berbeza
 • Menerangkan makna analisis bahasa untuk tujuan pengajaran bahasa
 • Pemahaman mendalam tentang kaedah mengajar bahasa Inggeris moden
 • Mengenali teori pembelajaran bahasa (seperti kepentingan keutamaan pelajar dan perbezaan individu)
 • Kritikal menganalisis dan merawat hubungan antara teori dan amalan dalam bidang pengajaran bahasa Inggeris
 • Keupayaan untuk menanam penyelidikan akademik

Kursus

Kurikulum Teras

 • Linguistik (untuk guru bahasa asing)
 • Metodologi pengajaran bahasa Inggeris
 • Prinsip reka bentuk kurikulum dan bahan
 • Pengambilalihan bahasa kedua
 • Ujian dan penilaian bahasa
 • Saya mendengar pengajaran
 • Kaedah penyelidikan
Kursus elektif
 • Analisis wacana
 • Perbendaharaan kata dan perbendaharaan kata
 • Tujuan khas Bahasa Inggeris
Aktiviti pembelajaran tambahan

Aktiviti pembelajaran tambahan adalah sebahagian daripada melengkapkan pengajian siswazah dan memperolehi darjah. Jam-jam aktiviti pengajian tambahan diperuntukkan secara purata semasa semester, biasanya 200 jam setiap semester. Aktiviti pengajian tambahan untuk program sarjana sambilan biasanya antara 100 dan 150 jam setiap semester.

Penggajian

Graduan sarjana utama ini bukan sahaja boleh menggunakan pengajaran bahasa Inggeris sebagai titik permulaan baru untuk kerjaya mereka, tetapi juga mengembangkan prospek pembangunan mereka yang ada dalam bidang pengajaran bahasa Inggeris. Di China, institusi pendidikan semakin memihak kepada pengamal dengan ijazah sarjana dalam Pendidikan Bahasa Inggeris (TESOL). Program Sarjana juga akan memberikan perkembangan profesional yang kuat untuk pelajar yang ingin berkembang dalam bidang penerbitan, pembangunan buku teks, dan pengurusan pendidikan dan pengajaran.

Program Sarjana juga akan membantu para pelajar yang berminat meneliti pengajaran Bahasa Inggeris dan linguistik yang diterapkan untuk mengembangkan pengetahuan mereka dan meletakkan asas yang mantap untuk meneruskan pengajian ijazah sarjana penyelidikan, ijazah kedoktoran dalam pendidikan, dan Ph.D.

Bayaran

Tuisyen

RMB 90,000, 18 bulan sepenuh masa, atau 30 bulan sambilan.

Pengurangan yuran pengajian alumni

Graduan Universiti 西交利物浦大学 Xi'an Jiaotong 西交利物浦大学 dan 西交利物浦大学 Xi'an Jiaotong menerima diskaun 20% ke atas yuran pengajian.

Kaedah pembayaran

 • Pelajar ijazah sarjana boleh membayar secara ansuran setiap semester, atau mereka boleh membayar sekali gus apabila mendaftar, dan yang kedua boleh mendapat diskaun 5% dari tuisyen.
 • Pemohon dikehendaki mengesahkan kaedah pembayaran semasa menerima kemasukan tanpa syarat dari sekolah kami.

Biasiswa

西交利物浦大学 menawarkan biasiswa yang mencukupi kepada pelajar antarabangsa, dan pelajar cemerlang menerima sehingga 50% diskaun tuisyen. Untuk memohon Biasiswa Program Siswazah Siswazah 西交利物浦大学 , sila lampirkan borang permohonan biasiswa kepada bahan permohonan dan jelaskan kelebihan aplikasi dan sebab-sebab anugerah.

Keperluan kemasukan

United Kingdom:

Gelaran kehormat kelas kedua atau ke atas

China:

 • Universiti jenis 1 ini: 75% atau lebih
 • 2 jenis universiti: 80% atau lebih

Nota: Pemohon Cina tidak perlu mengambil bahagian dalam peperiksaan pasca siswazah yang dianjurkan oleh Kementerian Pelajaran.

Amerika Utara:

Nilai IPG 3.0 (skor keseluruhan 4) atau skor IPG 3.2 untuk 2 tahun terakhir kursus sarjana ialah 3.2

Kawasan lain:

Bersamaan

Latar belakang akademik

Jurusan Sarjana dalam Bahasa Inggeris, Linguistik, Pendidikan atau Sastera. Tiada pengalaman mengajar, tetapi mempunyai pengalaman mengajar yang relevan dalam pendidikan menengah atau tinggi akan membantu dengan permohonan itu.

Keperluan bahasa Inggeris

Penutur bahasa bukan bahasa asli dan pelajar bukan berbahasa Inggeris diperlukan untuk memberikan bukti penguasaan Bahasa Inggeris. Major ini memerlukan kemahiran bahasa untuk mencapai:

 • IELTS: 7.0 dan ke atas (dan semua skor tidak kurang daripada 6.0)
 • TOEFL iBT: 100 (dan semua skor tidak kurang daripada 21)

Dalam kes-kes khas, kami akan mempertimbangkannya secara individu berdasarkan keadaan tertentu pemohon. Pemohon mungkin perlu lulus temubual atau ujian untuk menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris mereka.

Pemohon yang berada di bawah skor IELTS 0.5-1.0 (atau serupa dengan ujian bahasa lain) boleh mendaftar di sekolah selepas 4 atau 6 minggu kajian persediaan Bahasa Inggeris.

Pemohon juga boleh memohon untuk menyertai Western Union Liverpool English Test untuk menggantikan ujian IELTS / TOEFL yang sepadan. Menurut skor ujian, pemohon boleh diterima secara langsung, atau mendaftar di sekolah selepas 4 atau 6 minggu kajian persediaan Bahasa Inggeris.

Selain itu, sebagai sebahagian daripada keperluan untuk aktiviti pengajian tambahan di 西交利物浦大学 , pelajar mungkin dikehendaki menyelesaikan kursus bahasa Inggeris dengan skor "lulus" atau "tidak lulus".

Bagaimana untuk memohon

Sila lihat bagaimana untuk memohon maklumat lanjut mengenai permohonan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Baca lebih lanjut

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Baca Ringkas