Sarjana Pendidikan Bahasa Asing dan Kedua

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Program Pendidikan Bahasa Asing dan Kedua (FSLE) menyediakan pelajar untuk memberi ganjaran kerjaya dalam mengajar bahasa asing dan kedua, termasuk mengajar Bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain (TESOL, ESOL), dalam pelbagai pengaturan pendidikan di seluruh Amerika Syarikat dan luar negara. Kami menawarkan sarjana penyelidikan dan pengamal di peringkat induk, pakar, dan doktor.

Dalam program tuan, anda berpeluang mengikuti sama ada pendidikan atau trek penyelidikan. Litar pendidikan menawarkan latihan teoretikal dan praktikal yang kukuh untuk menyediakan anda untuk mengajar bahasa kedua di Amerika Syarikat atau di luar negara. Di samping menawarkan kursus yang sama, lagu penyelidikan memberi peluang kepada anda untuk mengambil bahagian dalam penyelidikan individu dan / atau kumpulan yang berkaitan dengan pembelajaran bahasa kedua dan pengajaran yang berpunca dalam tesis. Lagu ini juga menyediakan anda untuk meneruskan pendidikan FSLE anda di peringkat kedoktoran. Program tuan kami ditawarkan dalam talian dan di kampus.

Program pendidikan kami (Ed.S.) ialah ijazah lanjutan. Pemohon ke Ed.S. program perlu memegang ijazah induk dalam bidang Pendidikan Bahasa Asing dan Kedua atau bidang yang berkaitan. Tujuan program ini adalah untuk mengembangkan kemahiran dan pengetahuan anda dalam bidang penyediaan semasa anda atau untuk memperluaskan kemahiran dan pengetahuan anda ke kawasan lain Pendidikan Bahasa Asing dan Kedua. Anda akan mempunyai peluang untuk menulis tesis atau penyelidikan penyeliaan lengkap, lulus ujian komprehensif, atau mempertahankan portfolio atau projek akhir.

Dalam program kedoktoran, anda akan mengambil kursus dalam pengajaran bahasa asing dan kedua, penguasaan bahasa kedua, kaedah penyelidikan, penilaian bahasa, psikologi pembelajaran bahasa, serta psikologi pendidikan dan dasar. Anda akan mempunyai peluang untuk menjalankan penyelidikan individu dan pasukan mengenai isu semasa dalam pengajaran dan pembelajaran bahasa kedua dan menyajikan penemuan penyelidikan di tempat-tempat ilmiah utama.

Syarat Kemasukan

Untuk memenuhi keperluan minimum kemasukan Universiti, pemohon mesti mempunyai:

 • Ijazah Sarjana Muda dengan sekurang-kurangnya 3.0 GPA - Ijazah Sarjana Muda yang diperolehi daripada institusi AS yang diiktiraf secara serantau, atau ijazah setanding dari institusi antarabangsa, dengan purata 3.0 (skala 4.0) purata mata gred (GPA) dalam semua kursus yang dicuba semasa mendaftar sebagai pelajar sarjana bahagian atas yang bekerja ke arah ijazah sarjana muda.
 • Skor ujian GRE. Keputusan ujian rasmi diperlukan dari Ujian Umum Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE). Skor ini dianggap rasmi hanya apabila mereka dihantar terus ke Pejabat Kemasukan dari agensi penguji. Periksa salinan tidak dianggap rasmi. Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE): http://www.ets.org/ - Kod Institusi FSU: 5219.

MS dan Ed.S. Skor Sasaran Pemohon:
Verbal - 146
Kuantitatif - 140

Ph.D. Skor Sasaran Pemohon:
Verbal - 151
Kuantitatif - 145
Menulis - 3

Perkhidmatan Pengujian Pendidikan (ETS) tidak menyimpan skor lebih dari lima tahun. Sekiranya skor ujian anda lebih tua dari lima tahun, anda mungkin perlu mengambil semula ujian untuk mendapatkan skor rasmi dihantar terus ke FSU dari agensi ujian. Jika anda mempunyai laporan yang dihantar ke alamat rumah anda untuk skor yang lebih tua, maka FSU akan menerima laporan itu.

 • Ujian kemahiran bahasa (pelajar antarabangsa sahaja) - FSU menerima markah dari TOEFL (minimum 80), IELTS (minimum 6.5) dan MELAB (minimum 77).
 • Transkrip - Pemohon mesti menyerahkan transkrip rasmi (dalam sampul surat tertutup) dari setiap kolej dan / atau universiti yang menghadiri Pejabat Kemasukan. Alamat penyerahan transkrip adalah:

Florida State University
Pejabat Kemasukan
282 Champions Way
PO Box 3062400
Tallahassee, FL 32306-2400

Pemohon mesti memuat naik dokumen sokongan yang DIKEHENDAKI ke Portal Permohonan Kemasukan:

 • Penyataan tujuan - harus menggambarkan tujuan anda untuk mengikuti ijazah, kelayakan dan matlamat kerjaya jangka panjang.
  • Dokumen satu halaman untuk MS dan Ed.S. pemohon
  • Dokumen dua halaman untuk Ph.D. pemohon
 • Surat syor
 • Dua (2) untuk MS dan Ed.S. pemohon
 • Tiga (3) untuk Ph.D. pemohon
 • Satu halaman resume / kurikulum vitae
 • Sampel Menulis - diterima untuk mengemukakan kertas yang digunakan dalam kelas lain, atau yang diterbitkan.

Deadlines Permohonan

Program Sarjana dan Pakar:

 • Kejatuhan: 1 Julai
 • Spring: November 1
 • Musim panas: 1 Mac

Peluang kerjaya

Pilihan kurikulum dalam program tuan dan pakar kami dirancang untuk membolehkan pelajar menjadi pemimpin guru, pengajar kolej, serta pakar kurikulum, pakar ujian negara dan wakil syarikat buku teks. Lulusan program doktor bersedia untuk menjadi profesor universiti, penyelidik, dan pemimpin di lapangan.

Menurut Biro Statistik Buruh AS, prospek kerja untuk guru dijangka tumbuh 7 peratus menjelang tahun 2020. Tinjauan kerja para pemimpin / penyelaras pengajaran dijangka meningkat hingga 20 peratus menjelang tahun 2020. Ini menjadikan lebih 200,000 pekerjaan baru di seluruh negara. Julat gaji tahunan negara bagi klasifikasi pekerjaan ini ialah $ 53,230 hingga $ 58,830 setahun. Di negeri Florida, kawasan bahasa asing dan kedua dikenalpasti sebagai kawasan kekurangan kritikal. Bagi profesor universiti atau kolej, Biro meramalkan peningkatan 17% dalam pekerjaan menjelang 2020; berjumlah 305,700 pekerjaan dalam jangka masa 2010-2020. Gaji negara ialah $ 62,050 setahun.

Kerjaya dalam pendidikan boleh menjadi sangat bermanfaat, dan jalan tipikal menawarkan peluang yang cukup untuk pembangunan profesional dan pertumbuhan. Pendidik membuat perbezaan dalam pengalaman pembelajaran sepanjang hayat pelajar mereka, serta kualiti dan standard program yang mereka ajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of the nation's elite research universities, Florida State University preserves, expands, and disseminates knowledge in the sciences, technology, arts, humanities, and professions, while embracing ... Baca lebih lanjut

One of the nation's elite research universities, Florida State University preserves, expands, and disseminates knowledge in the sciences, technology, arts, humanities, and professions, while embracing a philosophy of learning strongly rooted in the traditions of the liberal arts and critical thinking. Baca Ringkas