Sarjana Pemuliharaan Laut

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Dengan tekanan yang semakin meningkat terhadap persekitaran marin, baik di rantau Pasifik Selatan dan di seluruh dunia, pakar dalam pemuliharaan dan pengurusan organisma dan ekosistem marin adalah dalam permintaan.

Sebagai peneraju dunia dalam pemeliharaan laut, New Zealand adalah tempat yang bagus untuk mengembangkan kepakaran anda di lapangan. Pantai yang unik dan panjangnya adalah rumah kepada banyak organisma laut-dari fitoplankton kecil ke singa berbahaya New Zealand.

Kajian dengan Sekolah Sains Biologi Victoria, pemimpin dalam penyelidikan biologi laut. Semak isu dan amalan pemuliharaan laut menggunakan contoh-contoh dari New Zealand, Australia, Pasifik Selatan dan rantau Indo-Pasifik yang lebih luas, yang boleh digunakan di seluruh dunia.

Pemuliharaan Laut boleh dikaji melalui dua kelayakan. Master of Marine Conservation (MMarCon) adalah Guru yang diajar tanpa komponen tesis dan merupakan satu-satunya Sarjana Pemuliharaan Marine yang diajar di New Zealand.

Atau anda boleh memilih untuk belajar untuk Sijil Lepasan Siswazah dalam Pemuliharaan Marin (PGCertMarCon), kelayakan yang lebih pendek bagi mereka yang ingin mengembangkan kepakaran mereka ke dalam bidang minat yang baru.

Komuniti

Kajian pascasiswazah di Victoria akan membantu anda membina hubungan dan jaringan berharga dengan rakan sebaya, staf universiti dan rakan sekerja masa depan. Anda akan mempunyai peluang untuk menghadiri acara, bengkel, fungsi sosial dan seminar.

Persatuan Pelajar Pascasiswazah boleh memberi anda maklumat dan memberikan suara untuk anda di kampus.

Kembali ke pengajian

Ramai pelajar kembali ke universiti untuk belajar pascasiswazah selepas beberapa tahun lagi. Jika sudah seketika sejak anda belajar, pegawai perhubungan kami boleh membantu anda kembali ke kehidupan universiti.

Kerjaya

Anda akan mendapat kemahiran dan pengetahuan dalam pelbagai bidang dalam pemuliharaan dan pengurusan organisma dan ekosistem marin, di kedua-dua iklim sederhana dan tropika. Anda mungkin mendapati kerja di Institut Penyelidikan Mahkota, institut penyelidikan swasta atau dengan agensi kerajaan kebangsaan menguruskan pemuliharaan dan perikanan laut.

Organisasi lain yang mungkin anda bekerjasama termasuk pihak berkuasa serantau seperti bandar, majlis serantau dan daerah, firma perunding yang menjalankan kontrak kerja biologi laut atau agensi bukan kerajaan dan organisasi bukan untuk keuntungan.

Beasiswa

Anda boleh mencari biasiswa berdasarkan tahap pengajian anda, bidang pelajaran dan latar belakang.

Jika anda dari negara membangun dalam Komanwel, terdapat biasiswa di laman web NZAID yang mungkin anda layak.

Advance your expertise with Ph.D. belajar

A Ph.D. adalah kelayakan akademik tertinggi yang ditawarkan oleh Sekolah Sains Biologi. Anda akan menjalankan penyelidikan asli dan berterusan di bawah pengawasan dari akademik bertaraf dunia.

Biasanya, masuk ke Ph.D. Kajian memerlukan gelaran Kepujian atau Master dengan tesis penyelidikan. Jika anda berfikir terus menerus ke Ph.D. belajar, anda boleh mengambil kertas topik penyelidikan berasaskan penyelidikan sebagai salah satu pilihan kursus anda untuk membantu anda dengan keperluan kemasukan.

Sebagai Ph.D. calon di Victoria, anda juga akan disokong oleh Fakulti Penyelidikan Siswazah.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang