Sarjana Muzik

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Sarjana Muzik di Fontys School of Fine and Performing Arts di Tilburg, Belanda, adalah program ijazah lanjutan untuk pemuzik yang sangat berbakat yang mencari kerjaya sebagai pemain profesional di peringkat konsert antarabangsa. Dimensi unik Master of Music di Fontys adalah komponen peribadi: pelajar menerima biasiswa dua tahun dan dapat menyesuaikan program sesuai dengan keperluan karir mereka yang baru muncul. Pelajar boleh menggunakan biasiswa mereka untuk mengambil kursus dengan profesor di Fontys dan juga dengan profesor luar dan artis.

Kandungan program

Master menawarkan anda program dua tahun intensif. Program teras terdiri daripada kelas induk antarabangsa, pelajaran individu, dan ceramah mengenai kemahiran penyelidikan, keusahawanan budaya, falsafah muzik dan pemasaran muzik. Pengkhususan:

 • Muzik klasik (instrumental / vokal)
 • Pop (instrumental / vokal)
 • Jazz (instrumental / vokal)
 • Teater Muzikal
 • Teori Muzik
 • Komposisi / susunan (klasik / jazz / pop)
 • Mengendalikan

Apa yang diharapkan dari kami

Anda akan diawasi oleh profesor utama anda, jurulatih kerjaya peribadi kami, dan jurulatih penyelidikan. Sebagai pelajar Sarjana Muzik di Fontys, anda menerima anggaran peribadi dua tahun. Jumlah belanjawan peribadi bergantung pada pengkhususan anda. Pada tahun akademik 2019-2020, belanjawan peribadi berkisar antara € 3000 hingga € 4000 setahun bagi pelajar pada tahun pertama dan kedua pengajian mereka. Anda boleh menggunakan anggaran peribadi anda untuk memperibadikan kurikulum sesuai dengan keperluan seni dan profesional anda. Pelajar yang ingin mengikuti pelajaran dengan artis yang mengajar di luar Fontys boleh menggunakan biasiswa mereka untuk melakukannya, walaupun artis itu berpusat di negara lain. Sekolah ini mempunyai hubungan yang kuat dengan dewan konsert tempatan dan tempat. Oleh itu, sebagai pelajar, anda akan mempunyai banyak peluang prestasi di rantau ini.

Apa yang kami harapkan daripada anda

Sebelum peperiksaan masuk, adalah penting untuk memikirkan matlamat kerjaya anda. Dalam pelan pembangunan peribadi anda, anda menggariskan matlamat profesional anda untuk tahun-tahun pengajian yang akan datang. Pelan ini menyokong kualiti dan minat peribadi anda dan sketsa di mana anda melihat diri anda sebagai seorang profesional dalam masa dua tahun. Pelan anda akan dinilai oleh komisen peperiksaan dan merupakan sebahagian daripada prosedur permohonan.

Belanjawan Pendidikan

Sebagai pelajar, anda menerima belanjawan peribadi dua tahun yang boleh anda gunakan untuk merancang kurikulum anda sendiri. Jumlah belanjawan peribadi bergantung pada pengkhususan anda. Pada tahun akademik 2019-2020, belanjawan peribadi berkisar antara € 3000 hingga € 4000 setahun bagi pelajar pada tahun pertama dan kedua pengajian mereka.

Belanjawan peribadi anda boleh digunakan untuk mengambil pelajaran dengan profesor di Fontys serta dengan profesor luar dan artis. Ini membolehkan anda mengambil pelajaran dengan pelbagai artis inspirasi yang menjadi pemimpin dalam bidang mereka dan dapat membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam karier anda.

Sekiranya anda mahu mengikuti pelajaran dengan artis yang mengajar di tempat lain, anda boleh menggunakan anggaran anda untuk melakukannya, walaupun artis itu berpusat di negara lain. Seorang pemain cell, misalnya, dapat memilih untuk mengadakan pelajaran dengan seorang profesor cello di Paris sebagai bagian dari program Master, dengan menggunakan anggaran peribadinya. Begitu juga, seorang vokalis teater muzikal dapat mengikuti pelajaran dengan seorang guru yang berpusat di London.

Sekurang-kurangnya 30% daripada belanjawan peribadi harus digunakan untuk pengajaran di Fontys, sementara hingga 70% dari anggaran boleh digunakan di luar sekolah.

Profil Pengijazahan

Sebagai pelajar, anda boleh memilih salah satu daripada dua profil tamat pengajian:

 • Prestasi
 • Prestasi dengan fokus pada pendidikan

Profil Prestasi menekankan prestasi semasa karier anda sebagai pelajar Master. Apabila anda memilih profil Prestasi dengan fokus pada pendidikan, anda akan mengikuti siri ceramah mengenai pendidikan. Sebagai tambahan, projek penyelidikan anda akan berorientasikan pendidikan. Oleh kerana majoriti pelajar biasanya memilih profil Prestasi, program pendidikan hanya ditawarkan apabila sekurang-kurangnya lima pelajar melamar profil ini.

Akreditasi dan Ulasan

Program Sarjana Muzik bersama di Fontys dan Maastricht Academy of Music telah diakreditasi oleh NVAO, organisasi akreditasi pendidikan tinggi di Belanda dan Flanders. Master of Music mengetuai M.Mus yang diiktiraf. ijazah. Pada tahun 2015, Panduan HBO-Keuzegids Belanda memilih program Master of Music di Fontys sebagai nombor 1 di Belanda.

Tuisyen

 • Yuran pengajian berkanun untuk pelajar EEA 2020 - 2021: € 2.168, -
 • Yuran pengajian institusi untuk pelajar Bukan EEA 2020 - 2021: € 7.170, -

Program Mastery Master of Music mempunyai biasiswa yang tersedia untuk pelajar Non-EEA. Sila lihat halaman Beasiswa Belanda untuk maklumat lanjut.

Sila gunakan Wizard Yuran Pengajian untuk menentukan jumlah yuran pengajian anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Baca Ringkas
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Lagi Kurang