Program secara ringkas

Sarjana Muzik di Fontys School of Fine and Performing Arts di Tilburg, Belanda, adalah program ijazah lanjutan untuk pemuzik yang sangat berbakat yang mencari kerjaya sebagai pemain profesional di peringkat konsert antarabangsa. Dimensi unik Master of Music di Fontys adalah komponen peribadi: pelajar menerima biasiswa dua tahun dan dapat menyesuaikan program sesuai dengan keperluan karir mereka yang baru muncul. Pelajar boleh menggunakan biasiswa mereka untuk mengambil kursus dengan profesor di Fontys dan juga dengan profesor luar dan artis.

Kandungan program

Tuan menawarkan program dua tahun yang intensif. Program teras terdiri daripada kelas induk antarabangsa, pelajaran individu, dan kuliah mengenai kemahiran penyelidikan, keusahawanan budaya, falsafah muzik dan pemasaran muzik. Pengkhususan:
• Muzik klasik (instrumental / vokal)
• Pop (instrumental / vokal)
• Jazz (instrumental / vokal)
• Teater Muzikal
• Teori Muzik
• Komposisi / mengatur (klasik / jazz / pop)
• Mengendalikan

Apa yang diharapkan dari kami

Anda akan diselia oleh profesor utama anda, jurulatih karier peribadi kami, dan jurulatih penyelidikan. Sebagai pelajar Sarjana Muzik di Fontys, anda menerima belanjawan peribadi selama dua tahun. Jumlah anggaran peribadi bergantung pada pengkhususan anda. Pada tahun akademik 2017-2018 belanjawan peribadi adalah dari € 3000 hingga € 4000 setahun bagi pelajar dalam tahun pertama dan kedua pengajian mereka. Anda boleh menggunakan belanjawan peribadi anda untuk memperibadikan kurikulum sesuai dengan keperluan seni dan profesional anda. Pelajar yang ingin mengambil pelajaran dengan artis yang mengajar di luar Fontys boleh menggunakan biasiswa mereka untuk berbuat demikian, walaupun artis itu berpusat di negara lain. Sekolah ini mengekalkan sambungan yang kukuh dengan dewan dan tempat konsert tempatan. Oleh itu, sebagai pelajar, anda akan mempunyai peluang prestasi yang mencukupi di rantau ini.

Apa yang kami harapkan daripada anda

Sebelum peperiksaan masuk, adalah penting untuk memikirkan matlamat kerjaya anda. Dalam pelan pembangunan peribadi anda, anda menggariskan matlamat profesional anda untuk tahun-tahun pengajian yang akan datang. Pelan ini menyokong kualiti dan minat peribadi anda dan sketsa di mana anda melihat diri anda sebagai seorang profesional dalam masa dua tahun. Pelan anda akan dinilai oleh komisen peperiksaan dan merupakan sebahagian daripada prosedur permohonan.

Belanjawan Peribadi

Sebagai pelajar, anda menerima bajet peribadi dua tahun yang boleh anda gunakan untuk merancang kurikulum anda sendiri. Jumlah anggaran peribadi bergantung pada pengkhususan anda. Pada tahun akademik 2016-2017 belanjawan peribadi adalah dari € 3000 hingga € 4000 setahun bagi pelajar dalam tahun pertama dan kedua pengajian mereka.

Belanjawan peribadi anda boleh digunakan untuk mengambil pelajaran dengan profesor di Fontys serta dengan profesor luar dan artis. Ini membolehkan anda mengambil pelajaran dengan pelbagai artis inspirasi yang menjadi pemimpin dalam bidang mereka dan dapat membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam karier anda.

Sekiranya anda ingin mengambil pelajaran dengan artis yang mengajar di tempat lain, anda boleh menggunakan belanjawan anda untuk berbuat demikian, walaupun artis itu berpusat di negara lain. Sebagai selebriti, misalnya, boleh memilih untuk mempunyai pelajaran dengan profesor cello di Paris sebagai sebahagian daripada program Sarjana, dengan menggunakan belanjawan peribadinya. Begitu juga, vokalis teater muzik boleh mengikuti pelajaran dengan guru yang berpusat di London.

Sekurang-kurangnya 30% daripada belanjawan peribadi harus digunakan untuk pengajaran di Fontys, sementara hingga 70% dari anggaran boleh digunakan di luar sekolah.

Profil Pengijazahan

Sebagai pelajar, anda boleh memilih salah satu daripada dua profil pengijazahan:
• Prestasi
• Prestasi yang memberi tumpuan kepada pendidikan

Profil Prestasi menekankan prestasi semasa karier anda sebagai pelajar Sarjana. Apabila anda memilih Prestasi profil dengan fokus pada pendidikan, anda akan mengikuti siri kuliah mengenai pendidikan. Di samping itu, projek penyelidikan anda akan berorientasikan pendidikan. Oleh kerana majoriti pelajar biasanya memilih profil Prestasi, program pendidikan hanya ditawarkan apabila sekurang-kurangnya lima pelajar memohon profil ini.

Akreditasi dan Ulasan

Program Sarjana Muzik bersama di Fontys dan Maastricht Academy of Music telah diakreditasi oleh NVAO, organisasi akreditasi pendidikan tinggi di Belanda dan Flanders. Master of Music mengetuai M.Mus yang diiktiraf. ijazah. Pada tahun 2015, Panduan HBO-Keuzegids Belanda memilih program Master of Music di Fontys sebagai nombor 1 di Belanda.

Tuisyen

Yuran tuisyen berkanun untuk pelajar EEA 2018 - 2019: € ​​2.060, -
Yuran pengajian institusi untuk pelajar bukan EEA 2018 - 2019: € ​​7.500, -

Program Mastery Master of Music mempunyai biasiswa yang tersedia untuk pelajar Non-EEA. Sila lihat halaman Beasiswa Belanda untuk maklumat lanjut.

Sila gunakan Wizard Fee Tuition untuk menentukan jumlah yuran pengajian anda.

Program diajar dalam:
  • English
Fontys University of Applied Sciences

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Fontys University of Applied Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini Januari 24, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
24 
Sepenuh masa
Price
7,211 EUR
Yuran pengajian berkanun untuk pelajar EEA 2018 - 2019: € 2.060, - (jika ada yuran pengajian berkanun berkurang EUR 1.030, -) Yuran tuisyen institusi untuk pelajar Bukan EEA 2018 - 2019: € 7.211, -
Ikut lokasi
Ikut tarikh