Sarjana Muzik

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muzik, MM - Statesboro

Keperluan Ijazah: 33 Jam Kredit

Master of Music Degree di Georgia Southern University menyediakan individu dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Muzik untuk mengasah kemahiran muzik mereka ke peringkat yang lebih tinggi, untuk melanjutkan ijazah pascasarjana untuk kemajuan profesional, atau untuk bersiap untuk masuk ke program doktoral dalam muzik.

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran seni dan teknikal yang canggih dan keupayaan untuk bertindak secara bebas sebagai penghibur, cendekiawan, guru, dan / atau pengamal di salah satu daripada lima bidang tumpuan khusus:

Komposisi, Menjalankan, Pendidikan Muzik, Teknologi Muzik atau Prestasi.

Semua pelajar siswazah mempunyai peluang untuk bekerja rapat dengan guru / penasihat yang dibezakan secara individu dan di dalam bilik darjah kecil. Calon yang sebelum ini memperoleh pensijilan negeri dalam pendidikan muzik boleh menaik taraf sijil mereka ke tahap yang lebih tinggi (L-5 di Georgia) dengan berjaya menamatkan MM di salah satu daripada lima kawasan tumpuan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia ... Baca lebih lanjut

Georgia Southern University is the state’s largest and most comprehensive center of higher education south of Atlanta. With 141 degree programs at the bachelor’s, master’s and doctoral levels, Georgia Southern has been designated a public Carnegie Doctoral/R2 institution and serves over 26,400 students from all 50 states, Washington D.C., and Puerto Rico as well as 102 nations Baca Ringkas
Statesboro , Savannah , Hinesville + 2 Lagi Kurang