Gambaran Keseluruhan Program

Ijazah Sarjana Muzik Georgia Southern University menyediakan pemuzik dengan peluang untuk terus mengembangkan dan memperbaiki kemahiran muzik mereka. Ia menyediakan pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran doktoral dan menyediakan pensijilan T-5 kepada pendidik muzik yang telah menerima atau yang layak untuk menerima pensijilan asas.

115571_MasterofMusic2.jpg

MM membantu semua pelajar untuk mengasah kebolehan mereka dalam merancang, mengendalikan, dan menyampaikan penyelidikan bebas dalam bidang penekanan mereka. Ijazah diberikan selepas demonstrasi kecekapan melalui pembentangan projek atau projek akhir.

 • MM dalam Komposisi: MM dalam Komposisi membolehkan pelajar bekerja dengan meluas dengan guru / mentor dalam memperluaskan portfolio komposisi mereka dalam pelbagai genre dan gaya. Pelajar mengambil kursus sokongan dalam teknologi muzik, analisis lanjutan, dan sejarah muzik. Batu tulis adalah bacaan solo lengkap yang melibatkan pelbagai jenis solo, ensembles, dan media. Pelajar boleh memilih untuk melakukan kerja yang besar di Studio Elektronik dan Digital Music Department.
 • MM dalam Pendidikan Muzik: MM dalam Pendidikan Muzik memupuk kreativiti dan kemahiran dalam menangani pengajaran dan pembelajaran muzik di peringkat rendah dan menengah. Kursus pendidikan muzik boleh didapati dalam bidang band, arahan muzik kord dan umum, analisis lanjutan, dan sejarah muzik. Kursus sokongan termasuk teori muzik, pendidikan muzik disiplin, teknologi, sejarah muzik, dan pendidikan umum. Batu tulis adalah projek akhir bertulis atau praktikal yang dibangunkan dengan perundingan dengan guru / mentor.
 • MM dalam Prestasi: MM dalam Prestasi Muzik memberi peluang kepada pelajar untuk bekerja dengan lebih luas dengan seorang guru / mentor untuk meningkatkan kemahiran teknikal dan interpretatif mereka dan untuk memperluaskan repertori mereka sendiri. Pelajar mengambil kursus sokongan dalam literatur instrumen mereka atau jenis suara, analisis lanjutan, dan sejarah muzik. Batu permata adalah satu bacaan solo penuh yang menunjukkan keahlian dalam melakukan pelbagai gaya muzik.
 • MM dalam Teknologi Muzik: MM dalam Teknologi Muzik adalah latihan pelajar program lanjutan dalam penggunaan muzik alat audio digital canggih. Pelajar menjelajah kawasan dari pemprosesan isyarat muzik ke teknik studio yang memeriksa kedua-dua aspek teknikal dan kesan estetik terhadap kemajuan teknologi dalam muzik. Walaupun teknologi memainkan peranan utama, muzik dan kreativiti kekal menjadi fokus Master of Music dalam Teknologi Muzik. Pelajar memanfaatkan kursus pilihan dalam Komposisi dan bidang kemahiran lain yang berkaitan. Batu permata adalah projek akhir yang dibangunkan dan dihasilkan dalam perundingan dengan guru / mentor.
 • MM dalam Menjalankan: MM dalam Menjalankan direka untuk calon yang memperoleh ijazah sarjana muda dalam prestasi muzik atau pendidikan muzik, dan ingin mengembangkan dan meningkatkan lagi muzik mereka, menjalankan kemahiran, dan kesenian untuk lebih berkhidmat kepada mereka dalam kedudukan profesional semasa atau untuk menyediakan mereka untuk menjalankan kajian di peringkat kedoktoran. Kerja kursus termasuk Seminar dalam Pelaksanaan Lanjutan, Teknik Peningkatan Skor Lanjutan, Teknik Analitikal Lanjutan, Rekod, dan elektif dalam menjalankan dan literatur diterapkan dalam bidang penekanan utama - kerangka, orkestra, kumpulan angin.

114627_114547_Freedom-SweetheartCircle.jpg

Syarat Kemasukan

 1. Ijazah Sarjana Muda dalam muzik atau setaraf.
 2. Purata minimum gred bersaiz 3.0 (4.0 skala) dalam kerja sarjana muda.
 3. Dua surat yang dicadangkan oleh individu yang sudah biasa dengan potensi pemohon untuk kajian lulusan yang berjaya.
 4. Keperluan yang berkaitan dengan kawasan tumpuan pelajar:
 • Komposisi: skor sampel yang memuaskan untuk sekurang-kurangnya tiga jenis komposisi yang berbeza
 • Melakukan: uji bakat yang berjaya dan persetujuan yang memuaskan dengan menjalankan jawatankuasa fakulti mengenai bagaimana pelaksanaan praktikal akan diuruskan. Secara amnya, pelajar sepenuh masa akan ditugaskan untuk bekerja dengan berbagai macam universiti; pelajar lain boleh meminta kebenaran untuk bekerja dengan dan ensemble (seperti band sekolah atau paduan suara) yang mana mereka sedang terlibat.
 • Pendidikan Muzik: Sijil T-4 oleh Negeri Georgia atau setaraf dengannya.
 • Teknologi Muzik: penyataan tujuan dan portfolio kerja sebelumnya dalam teknologi muzik.
 • Prestasi: uji bakat yang berjaya.

5. Pelajar antarabangsa yang bahasa pertama tidak bahasa Inggeris dan ijazah sarjana tidak siap di sebuah institusi di mana bahasa pengajaran utama adalah Bahasa Inggeris mesti mempunyai skor TOEFL atau IELTS rasmi yang dihantar secara langsung dari Perkhidmatan Ujian ke Georgia Southern University . Untuk pertimbangan untuk dimasukkan ke dalam program MM, skor TOEFL minimum 75, dengan subscores sekurang-kurangnya 20 dalam kedua-dua bercakap dan menulis diperlukan, atau skor IELTS sekurang-kurangnya 6.5, tanpa subscore tunggal di bawah 6.0. Pelajar antarabangsa yang memenuhi semua syarat kemasukan yang lain tetapi yang kekurangan dalam bahasa Inggeris biasanya akan diterima secara kondisional. Pelajar yang diakui secara kondusif mesti berjaya menyelesaikan tahap tertinggi dalam Program Bahasa Inggeris universiti (ELP) dan mencapai skor minimum 80 pada peperiksaan penguasaan Bahasa Inggeris piawai ELP sebelum matrikulasi ke program MM dan mengambil kelas muzik. Tahap keluar ESL untuk pelajar ini adalah skor MTLEP 255, dengan tiada subseksyen yang lebih rendah daripada 80.

* Transkrip antarabangsa mesti dinilai oleh NACES perkhidmatan penilaian terakreditasi dan mestilah kursus dengan penilaian kursus dan termasuk IPK.

115573_MasterofMusic.jpg

Peperiksaan Masuk Jabatan

Semua pelajar yang memasuki program ini mesti lulus Peperiksaan Masuk Jabatan untuk menunjukkan kecekapan peringkat sarjana muda dalam teori muzik, analisis, dan sejarah. Peperiksaan ini ditadbir secara dalam talian sebelum permulaan semester pertama pelajar, dan butiran tentang kandungan ujian dan pentadbirannya akan diberikan kepada setiap pelajar selepas dia diterima. Pelajar yang tidak lulus peperiksaan akan dikehendaki mengikuti kursus semakan dan mungkin tidak mengambil Teknik Analitik Lanjutan (MUSC 7331) sehingga mereka telah lulus kursus semakan. Pelajar yang tidak boleh lulus kursus semakan akan dijatuhkan untuk program tersebut.

Syarat Kemasukan Sementara

Pelajar boleh diterima mengikut budi bicara jawatankuasa kemasukan siswazah, atas dasar percubaan dalam satu atau lebih jika syarat yang disenaraikan di atas dinilai rendah. Peruntukan khusus untuk status percubaan keluar akan ditetapkan dalam setiap kes menjadi jawatankuasa kemasukan dan mesti dipenuhi sebelum meneruskan kerja kursus selama 12 semester pertama.

Keperluan Ijazah: 33 Jam Kredit

Yuran pengajian boleh didapati di sini .

Tarikh Akhir Kemasukan

Penolong Siswazah dan Anugerah Kewangan Lain

Sejumlah pembantu lepasan, anugerah perkhidmatan, dan biasiswa disediakan untuk menyokong pelajar siswazah. Pada masa ini, terdapat pembantu pengajaran dalam teknologi muzik, dan pembantu lepasan dalam bidang perarakan, Perpustakaan Muzik Foy, teknologi muzik, opera, orkestra, dan piano yang disertakan.

114626_114546_Campus.jpg

Program diajar dalam:
English

Lihat 16 lagi program yang ditawarkan oleh Georgia Southern University »

Tarikh Akhir Kemaskini May 27, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Jan 13, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
9,406 USD
Tuisyen luar negeri: $ 9,406 setiap semester.
Deadline
Julai 31, 2019
Permintaan Maklumat
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
Start Date
Jan 13, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Mei 18, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 17, 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 11, 2021
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Julai 31, 2019
End Date

Jan 13, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Mei 18, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 17, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 11, 2021

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date