Sarjana Muzik (Prestasi)

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

 • Kelayakan: Sarjana Muzik (Prestasi)
 • Tempoh: 4 semester (2 tahun) bersamaan sepenuh masa atau sambilan. Pelajar boleh keluar selepas 2 semester dengan Diploma Lepasan Muzik (Prestasi).
 • Yuran-HELP: Tersedia
 • CRICOS: M.Mus. (Perf.) 081572D | Grad.Dip.Mus. (Perf.) 081573C
 • Apabila selesai dua orang pelajar pertama yang trimester boleh keluar dengan Diploma Lulusan Muzik (Kinerja) dan menyelesaikan 4 trimester, pelajar boleh keluar dengan Master of Music (Performance).

106263_MasterMuisc.jpg

Kawasan Kajian

 1. STUDI PRINSIP: Semua pelajar menerima 18 x pelajaran individu, 1 jam, pada instrumen atau suara yang dipilih untuk setiap semester dalam kursus.
 2. ENSEMBLE: Menunjukkan kemahiran kolaborasi profesional yang dibangunkan untuk melibatkan, mengarahkan dan melaksanakan dalam kumpulan. Melalui pelbagai gabungan instrumental dan vokal dalam pelbagai genre, pelajar akan membangunkan kemahiran dalam penambahbaikan, transkripsi, transposisi, tafsiran, penglihatan mata, arahan ensemble, iringan dan teknik latihan.
 3. PELAJAR AKADEMIK: Kajian biasiswa muzik yang sesuai dengan pelbagai disiplin yang membentuk industri kreatif. Ini biasanya terdapat di dalam paradigma penyelidikan penyelidikan kritikal dan penyelidikan yang dipimpin amalan.
 4. PEMILIHAN: Sesuai dengan penyanyi-penulis lagu atau mana-mana pelajar yang ingin belajar dua instrumen, Kajian Kedua yang unik di AMPA menyediakan 18 x individu, 30 minit pelajaran setiap trimester. Atau pilih pilihan untuk melengkapkan dan menyempurnakan ijazah anda seperti Teater Muzik, Industri Muzik, Pengajaran Studio, Rakaman, Pengeluaran, Penulisan Carta dan banyak lagi. Secara berperingkat 3 dan 4 pelajar beralih ke unit penyelidikan siswazah untuk membangunkan kemahiran penyelidikan, analisis dan menulis serta pemikiran kritikal, pemikiran kreatif, sintesis, dan konseptualisasi.

Kejayaan Kursus

Master of Music di AMPA direka untuk memberi pelajar siswazah peluang untuk memasuki industri muzik pada tahap yang lebih elit dengan mengembangkan dan mengasah kemahiran prestasi dan komposisi mereka. Ia bertujuan untuk meningkatkan pengetahuan pelajar dalam menyokong kerjaya mengajar yang aktif sama ada dalam sektor swasta atau kerajaan, di studio pengajaran peringkat rendah, menengah atau tinggi. Kursus ini juga akan membantu para pengamal yang berpengalaman dan maju yang, setelah mencapai kerjaya profesional yang cemerlang di arena awam, dapat memperoleh pengetahuan lanjut dari persekitaran akademik dan penyelidikan yang berkaitan dengan muzik.

Graduan boleh berkongsi kepakaran mereka dengan generasi pelajar muzik yang lain, mengajar sama ada di persekitaran tertiari formal atau di studio studio swasta selari dengan kerja mereka dalam bidang persembahan. Kemahiran mereka yang bekerja secara kreatif di pelbagai bidang bahagian bebas industri muzik, termasuk prestasi, komposisi, pengeluaran, pengarah muzik, pemuzik sesi, penulisan lagu dan penyelidikan akan dipertingkatkan. Graduan juga akan dilengkapi dengan baik untuk menjalankan kajian lanjut di peringkat Doktor Falsafah.

106264_MasterMusic2.jpg

Kemasukan

 • Keperluan Kemasukan: Kejayaan menyelesaikan Sarjana Muda Muzik atau ijazah muzik sarjana yang setaraf dengannya. Kemasukan sementara boleh diberikan untuk pelajar yang mempunyai kelayakan pendidikan yang terhad.
 • Proses Pengambilan: Temu Wawancara Audition

Cara memohon

Mengetuai dan menyertai salah satu penyedia pendidikan muzik dan seni persembahan terkemuka di Australia. Terdapat 3 tempoh pengambilan untuk anda memulakan perjalanan dengan AMPA:

 • Pengambilan 1 (Januari / Februari)
 • Pengambilan 2 (Mei)
 • Pengambilan 3 (September)

Sila lihat di bawah untuk butiran lanjut mengenai apa yang diharapkan apabila memohon AMPA.

Langkah 1: Permohonan

Lengkapkan Borang Permohonan Dalam Talian

Langkah 2: Tempahan Pendengaran

Sebaik sahaja borang permohonan anda dikemukakan, seorang ahli Pasukan Kemasukan akan menghubungi anda untuk menempah undi dan wawancara anda. Siasatan akan dijalankan oleh ahli kakitangan yang berpengalaman yang akan dapat mengesyorkan jalan yang paling sesuai untuk mencapai matlamat anda.

Langkah 3: Mendaftar

Selepas anda melayari uji bakat anda, panel akan menilai prestasi anda dan menilai kebolehan dan potensi anda untuk berjaya di AMPA.

Jika uji bakat anda berjaya, anda akan menerima Surat Tawaran dalam jawatan. Surat ini akan memasukkan arahan bagaimana untuk log masuk ke portal AMPA Online di mana anda boleh bertindak balas terhadap tawaran anda.

Dengan menerima tawaran untuk belajar di AMPA, tempat anda di AMPA selamat. Kami akan menghubungi anda sejurus selepas kami menerima penerimaan anda untuk mengatur pendaftaran dan orientasi anda di AMPA.

Maklumat tambahan

Piano, papan kekunci, amp, kit drum, dan sistem bunyi untuk trek sokongan disediakan untuk semua peperiksaan. Gitaris mesti membawa petunjuk mereka sendiri, dan drummer kayu mereka sendiri dan berus. Pemohon mesti menyediakan lagu sokongan dan penyokong mereka jika perlu.

Pada uji bakat, pemohon akan berpeluang untuk melawat kampus jika mereka tidak lagi melawat AMPA untuk Hari Terbuka atau acara lain. Sila minta di kaunter penyambut tetamu pada hari itu jika anda ingin lawatan.

Antarabangsa

Pemohon interstate dan antarabangsa akan dijemput untuk mengemukakan uji bakat mereka melalui video, atau melalui susunan alternatif, seperti yang dibincangkan dengan Pegawai Khidmat Pelajar sebaik sahaja permohonan mereka diterima.

Pemohon antarabangsa yang berasal dari latar belakang bukan berbahasa Inggeris mestilah memberikan bukti bahawa mereka telah mencapai skor IELTS minimum 5.5 (untuk ijazah bersekutu) hingga ke 6.5 (untuk ijazah pascasiswazah). Keputusan bersamaan dengan ujian kecekapan Bahasa Inggeris alternatif (misalnya, TOEFL) juga diterima.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Academy of Music And Performing Arts (AMPA) is one of Australia's leading tertiary providers of performing arts education. Educating and inspiring young artists for over 20 years, AMPA remains com ... Baca lebih lanjut

The Academy of Music And Performing Arts (AMPA) is one of Australia's leading tertiary providers of performing arts education. Educating and inspiring young artists for over 20 years, AMPA remains committed to providing the highest quality in undergraduate and postgraduate degrees focussing on the performing arts, including contemporary, jazz and classical music, dance performance (modern, ballet, jazz, contemporary and hip hop), music theatre, composition/music production and arts management. Baca Ringkas