Sarjana Muda Sains Gunaan (Enterprise Systems)

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

program yang memenangi anugerah ini telah direka dengan kerjasama ahli akademik dan majikan untuk memenuhi keperluan khusus industri. Ia melengkapkan graduan dengan pengetahuan yang penting dan kemahiran dalam bidang operasi, kualiti, dan pengurusan inovasi.

Program ini bertujuan untuk meningkatkan sumbangan teknikal dan pengurusan siswazah dalam pelbagai perusahaan termasuk pembuatan, perkhidmatan kewangan, perkhidmatan kesihatan, kerajaan, dan banyak lagi. Ia mengundang peserta dari pelbagai bidang: ia sesuai untuk Kejuruteraan, Sains, Perdagangan, dan Kesenian graduan yang ingin mengejar kerjaya dalam persekitaran yang berteknologi tinggi. aspek penukaran ini adalah kepentingan yang besar kepada pelajar-pelajar yang mungkin ingin untuk menukar arah dari kursus pengajian sarjana muda dan meneruskan laluan kerjaya baru yang menawarkan mereka prospek pekerjaan yang baik di kawasan pertumbuhan.

Yang Sarjana Muda Sains Gunaan (Enterprise Systems) program dipandang tinggi oleh majikan dan terdapat sentiasa menjadi permintaan yang kukuh untuk graduan kami. Siswazah dari program ini telah mendapat peranan dalam bidang kejuruteraan, pengurusan dan IT di syarikat-syarikat seperti Accenture, Apple, Boston Scientific, Medtronic, Valeo, Ingersoll Rand, Pepsi, Kerry Group, IBM, Ericsson, Elan dan Hewlett Packard.

Ciri-ciri utama program ini termasuk:

 • Penyebatian etos yang kuat inovasi di kalangan pelajar
 • kaedah pengajaran yang menarik (contohnya Lego serius bermain; lawatan syarikat; kuliah tetamu)
 • Satu program pembelajaran disesuaikan untuk memenuhi keperluan pelajar individu
 • pendekatan pelbagai disiplin (contohnya Kejuruteraan, Teknologi, Perniagaan)
 • peluang kerjaya yang meluas

Enterprise Systems memberi tumpuan kepada manusia, proses dan isu-isu berkaitan teknologi dalam sesebuah organisasi. Struktur kursus fleksibel kami membolehkan anda untuk membina kurikulum anda sendiri dengan memilih daripada beberapa modul yang ada untuk membuat 50 ECTS (kredit) atau setara sepanjang tempoh program. Laporan projek penyelidikan (30 ECTS) dan Kaedah Penyelidikan (10 ECTS) adalah mata pelajaran teras dan memastikan pelajar membangunkan kemahiran pemikiran kritikal, analitikal dan penulisan mereka. Hasil pembelajaran dapat dicapai dengan teknik pembelajaran berasaskan masalah dan penyiapan beberapa tugasan dunia sebenar. peperiksaan bertulis diadakan setiap semester.

Syarat-syarat dan Penilaian

teknik pembelajaran berasaskan masalah yang digunakan dalam kebanyakan modul kami. Anda juga perlu menyelesaikan beberapa tugasan dunia sebenar. peperiksaan bertulis dilakukan pada akhir setiap semester.

Rangka Kursus

Struktur yang fleksibel membolehkan anda untuk menyesuaikan program untuk keperluan khusus anda. Anda boleh memilih daripada yang disenaraikan di bawah. Modul adalah tertakluk kepada ketersediaan dan modul lain boleh disediakan.

 • Teknologi Inovasi dan Keusahawanan
 • Pengurusan projek
 • Inovasi Applied
 • Decision Systems dan Analitis Perniagaan
 • Sistem Maklumat Strategi dan Perancangan
 • Pengurusan Operasi
 • Strategi Operasi
 • Logistik dan Pengangkutan
 • Systems Lean
 • Penyelidikan Operasi
 • pengurusan kualiti
 • Manusia dan Kebolehpercayaan Systems
 • Ergonomik
 • Keselamatan dan Pengurusan Risiko
 • Hal Ehwal kawal selia.
 • Kaedah Penyelidikan

Anda juga perlu menyediakan tesis penyelidikan mengenai topik yang akan bersetuju dengan pemimpin akademik. Kami akan melengkapkan anda dengan kemahiran saintifik yang perlu anda lakukan ini dalam modul kami pada Kaedah Penyelidikan.

Pendidikan Lanjut

Ramai graduan kita telah berjaya dalam mendapatkan biasiswa untuk menjalankan penyelidikan di peringkat PhD.

Mengapa memilih Kursus Ini?

Peluang kerjaya

Program ini telah mendorong graduan untuk kerjaya yang berjaya dalam beberapa organisasi yang berprofil tinggi di seluruh dunia. Mereka terdiri daripada kerjaya dalam institusi penyelidikan, perundingan, organisasi multinasional dan usaha keusahawanan di seluruh dunia.

Apa yang sesetengah majikan kami berkata:

Alan Phelan | CEO Nucleus VP Group

Kami telah terlibat dan mengambil para graduan dan mendapati mereka untuk menjadi penyelesai masalah yang hebat dan pemikir kritikal. latar belakang mereka dalam sistem tanpa lemak telah sangat terpakai kepada beberapa syarikat kami di mana mereka telah membantu untuk melaksanakan sistem bunyi dan proses yang telah membolehkan anak syarikat kami untuk skala pesat.

Martin Conroy | Pengarah Kanan Medtronic

Program sistem Enterprise di NUI Galway memberi tumpuan kepada menyediakan pengetahuan yang diperlukan untuk menjadi sistem pemikir yang cemerlang. Graduan mempunyai keupayaan untuk memahami orang; proses serta isu-isu berkaitan teknologi dalam sesebuah organisasi. Program ini menggalakkan calon untuk menganalisis masalah menggunakan kaedah saintifik dan menjana penyelesaian yang inovatif dan berkesan untuk masalah ini. Tambahan pula graduan diberi kemahiran sebenar seperti keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan dan berkomunikasi dengan baik. kemahiran tersebut adalah penting untuk berpuasa bergerak syarikat-syarikat berteknologi tinggi seperti kami.

Apa yang sesetengah graduan kita berkata:

Paul Gleeson | Accenture

program ini juga dihantar sebagai terdapat keseimbangan yang baik antara pembelajaran berasaskan praktikal dan bilik darjah. Saya mendapati pensyarah untuk menjadi sebahagian daripada orang yang paling berguna dan menarik saya telah mencari semasa pengajian saya kerana mereka mengambil tangan pada pendekatan untuk mendapatkan pelajar yang terlibat dalam perbincangan dan perdebatan dalam kelas. Semua dalam semua, program ini adalah asas yang sangat baik untuk mencari peluang pekerjaan di masa hadapan disebabkan tahap yang tinggi pembangunan peribadi dan profesional anda akan mendapatkan. Ia membantu membuka banyak peluang kerjaya bagi saya jadi ia adalah satu program yang saya sangat akan mengesyorkan.

Paul McCormack | Allergan

Saya telah menjalankan Sarjana Sains Gunaan di NUI Galway dengan tujuan untuk mendapatkan kemahiran baru dan pengetahuan untuk membantu dalam kemajuan kerjaya masa depan saya. Kursus ini adalah mencabar dan memerlukan standard yang tinggi di seluruh. Walaupun berusaha untuk memenuhi piawaian ini saya percaya saya telah bertambah baik pengetahuan saya tentang sistem perniagaan dan mendapat kemahiran baru berharga. Saya percaya pengalaman yang dipelajari dalam kursus ini akan memudahkan pembangunan peribadi dan profesional saya pada masa akan datang.

Damien Coleman | Baxter Healthcare

Saya sangat akan mengesyorkan melakukan Sarjana Sains Gunaan (Enterprise Systems) di NUI, Galway. Pilihan luas mata pelajaran yang ditawarkan membolehkan saya untuk menyesuaikan kursus untuk memenuhi keperluan saya dan membantu saya maju dalam Baxter Healthcare. Saya mendapati jalan yang lebih mencabar tetapi amat menyeronokkan dan ia membantu saya untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang mata pelajaran seperti Operasi, Kualiti, Pembuatan Lean dan Logistik. Taraf kuliah dan penceramah jemputan adalah kedua tiada. Ini ditambah pula dengan perbincangan tenaga dan bengkel menyegarkan telah menyebabkan dalam memastikan masa depan saya akan menjadi semua lebih baik untuk melengkapkan tuan ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With over 16,000 students and more than 2,200 staff, National University of Ireland Galway (NUI Galway) has a distinguished reputation for teaching and research excellence in the fields of arts, socia ... Baca lebih lanjut

With over 16,000 students and more than 2,200 staff, National University of Ireland Galway (NUI Galway) has a distinguished reputation for teaching and research excellence in the fields of arts, social science, and celtic studies; business, public policy and law; engineering and informatics; medicine, nursing and health sciences; and science. Baca Ringkas