Sarjana Kewangan

Harbour Space

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Kewangan

Harbour Space

Program ini dirancang untuk menyediakan graduan Sarjana untuk kerjaya yang berjaya di Fintech . Tetapi sebelum anda memilih tempat memburu dan memutuskan untuk membuat tanda anda dalam industri Kewangan, anda perlu memahami beberapa prinsip asas dan mempelajari pemacu asas industri yang semakin kompleks ini.

et7oBeberapa pra-syarat diperlukan untuk kemasukan. Pemohon berbakat dengan kemahiran teknikal dan kuantitatif yang kuat, digabungkan dengan pemacu peribadi untuk tidak menyelesaikan status quo, akan mendapat manfaat sepenuhnya daripada kursus transformatif ini.

Bahagian pertama kurikulum akan membawa gambaran keseluruhan Industri Kewangan dengan menumpukan pada asas-asas batu asas yang membolehkannya wujud dan berfungsi dengan berkesan. Bahagian kedua program ini akan memberi tumpuan kepada perkembangan teknologi yang mengganggu dan mengubah industri.

Sepanjang kursus ini, penekanan khusus akan diberikan kepada aplikasi praktikal topik yang dibincangkan melalui kajian kes dan projek tangan yang akan berakhir dalam persembahan kepada panel pakar yang membantu anda membuka pintu ke Masa Depan Kewangan.

Kemasukan - Kemahiran dan Motivasi Diperlukan

Kemahiran:

 • Latar belakang kuantitatif atau analisis kuat
 • Reka bentuk IT / Perisian
 • Matematik
 • Teknologi
 • Sains gunaan

Motivasi:

 • Tenaga
 • Motivasi diri
 • Hasrat untuk melaksanakan
 • Pandu untuk membina kerjaya di Fintech

Ringkasan Modul Program

 1. Ekonomi 101 - Modul asas mengenai asas-asas Ekonomi, dan sedikit sejarah. Konsep asas dan Prinsip Ekonomi. Apa duit itu. Makro vs mikro-ekonomi. Hutang, Kadar Faedah dan Dasar Monetari. Mata Wang dan Perdagangan Antarabangsa.
 2. Kewangan Sekilas - Kewangan Korporat, Kewangan Awam, Kewangan Peribadi, Pasaran Kewangan, Perkhidmatan Kewangan ... Apakah Kewangan dan mengapa, walaupun terdapat banyak krisis, ia telah menjadi salah satu asas utama perusahaan, pekerjaan dan pertumbuhan ekonomi dalam masyarakat moden. Siapa pemain utama dan apa peranan mereka bermain.
 3. Perbankan, Insurans dan Perkhidmatan Kewangan - Apakah bank-bank dan mengapa kita memerlukannya? Penerbit, Pelabur, dan Institusi Kewangan yang menyambungkannya. Bagaimana industri perbankan dan insurans kini dianjurkan dan dikawal selia. Perbankan Korporat dan Pelaburan. Pasaran Modal dan Perkhidmatan Sekuriti. Perkhidmatan Transaksional. Pengguna, Runcit, Perbankan Komersil dan Insurans.
 4. Produk Kewangan - Bon, Ekuiti dan instrumen kewangan lain umumnya dianjurkan oleh Kelas Aset, masing-masing beroperasi dalam pasarannya sendiri dan peraturan idiosyncratik. Derivatif - Apa Derivatif dan mengapa mereka begitu penting? Maju, Swap dan Pilihan, asas produk, strategi, pemodelan dan aplikasi praktikal. Struktur, Pembuat Pasaran, Peniaga Quant dan penganalisis penyelidikan, Krisis subprime, Krisis kredit, Risiko sistemik, dan Peraturan.
 5. Pengenalan kepada Pasaran Kewangan - Apakah Pasaran Kewangan dan bagaimana ia berstruktur. Pemain utama. OTC vs Exchange diniagakan. Pembersihan. Pertukaran. Kitar hidup urus niaga kewangan. Kos urus niaga. Risiko. Infrastruktur berpusat.
 6. Perundangan, Perakaunan, Cukai, Peraturan dan Pematuhan - Modul ini mungkin terdengar seperti yang paling membosankan dari mereka semua, tetapi jangan terlalu cepat untuk menilai! Di samping tidak dapat dilepaskan dari kain teras Kewangan, ia sering kali berada di kawasan yang paling diabaikan bahawa peluang berlimpah, terutamanya apabila mereka berfungsi secara sistemik penting dalam industri Kewangan, yang tidak akan wujud tanpa mereka. Walaupun peraturan berat mewujudkan penghalang yang tinggi untuk kemasukan pemain baru, Regtech membuka pintu baharu untuk mengemudi dengan lebih cekap melalui labirin kompleks ini.
 7. Fintech 1.0: The Big Unbundling of Financial Institutions - Teknologi telah berkembang ke titik bahawa pemula pintar pintar kecil sekarang mengambil gergasi perbankan dan insurans dengan mencabar premis yang sangat di mana industri telah beroperasi selama beberapa dekad, dengan menawarkan perkhidmatan alternatif , bukan hanya dengan menceroboh dominasi mereka tetapi dengan memaksa evolusi dalam perkongsian dengan mereka. Perbankan Digital, Platform Pelaburan, Insuretech, Pinjaman Peer-to-peer.
 8. Pembayaran dan Perkhidmatan Transaksi - Paip asas dan nyawa kewangan. Gambaran keseluruhan pelbagai sistem pembayaran dan struktur kos mereka. Pemain utama dan teknologi sedia ada berbanding gangguan dari peserta baru.
 9. Pasaran Pertukaran Asing - FX adalah pasaran kewangan terbesar oleh jumlah dan dikuasai oleh bank. Bagaimana ia berfungsi, siapa pemain utama dan siapa yang mula mengganggunya.
 10. Algotrading - Dalam kursus perdagangan algoritma anda akan diajar untuk menggunakan model matematik maju, corak dan penunjuk teknikal untuk membuat transaksi berkelajuan tinggi di pasaran kewangan, bagaimana menggunakan kapasiti pengkomputeran cepat dan algoritma AI yang kompleks untuk mencipta dan menentukan strategi dagangan untuk optimum pulangan.
 11. Fintech 2.0: 15. Masa Depan Kewangan: ia dalam Tangan Anda! - Akan diteruskan ... oleh anda! Modul ini memberi peluang kepada pelajar untuk bersinar dengan menggunakan kemahiran dan pengetahuan mereka dari kursus untuk mengerjakan idea asal mereka dan membentangkannya kepada panel ahli akademik dan industri.
 12. Blockchain dan Revolusi Ledger yang Diagihkan - Walaupun Bitcoin telah membuat banyak tajuk berita sejak penampilan misteriinya di peringkat kewangan, ia adalah proses dan konsep di belakangnya yang berpotensi untuk menjadi transformasi terutamanya dalam industri kewangan.
 13. Data Besar dalam Kewangan - Oleh sebab institusi kewangan sedia ada yang terancam di kebanyakan perniagaan terasnya, mereka masih mendapat faedah daripada kelebihan penting untuk memiliki kunci kepada aliran urus niaga kewangan yang kritikal. Oleh kerana kandungan dan maklumat telah menjadi sumber yang semakin berharga, serta kelajuan dan ketepatannya, Data Sains mula menjadi pembeza yang signifikan.
 14. Keselamatan Siber dan Kestabilan Pasaran - Memandangkan Pasaran Kewangan menjadi semakin kompleks dan dematerialisasi, risiko baru dan ancaman terhadap integriti timbul.
 15. Berita Kewangan, Maklumat dan Penyelidikan - Ketika pasaran kewangan berkembang, begitu pula kebutuhan akan informasi yang dapat dipercaya dan berita terkini yang mempengaruhi pasar. Industri keseluruhan telah membangunkan sekitar perkhidmatan ini dengan syarikat-syarikat seperti Bloomberg atau Thomson Reuters memberi makan ekosistem kewangan keseluruhan dengan maklumat terbaru, serta akses kepada data, analisis dan penyelidikan yang sangat penting bagi industri.
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 6, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat