Sarjana Kewangan

Umum

Penerangan Program

Kewangan adalah program ijazah Sarjana sepenuh masa yang disampaikan dalam Bahasa Inggeris. Program Master in Finance dijalankan mengikut piawaian kewangan global dan direka untuk pelajar yang ingin mengetahui dunia kewangan. Selain mata pelajaran asas, seperti pengurusan strategi, analisis instrumen kewangan, kewangan korporat maju, pengurusan portfolio, dan pengurusan risiko, program ini meliputi kursus dalam bidang pelaporan keuangan lanjutan, percukaian, analisis rangkaian waktu kewangan, peraturan pasar keuangan, dan perlombongan pangkalan data kewangan.

Sepanjang pengajian, pelajar bukan sahaja memperoleh pengetahuan teori tetapi juga memperoleh kelayakan yang membolehkan kerjaya di perusahaan dan di pasaran kewangan. Program ini maju, oleh itu para pelajar dengan mudah mencari program magang semasa pengajian dan pekerjaan mereka setelah tamat pengajian. Program ini dipilih oleh pelajar antarabangsa. Kursus dikendalikan oleh profesor dan pensyarah Poland dan antarabangsa.

137499_137470_WUEB-14.jpg Universiti Ekonomi dan Perniagaan Wroclaw "}" />

Profil pelajar

Lulusan Sarjana Kewangan mempunyai pengetahuan profesional yang sangat maju dalam bidang kewangan (termasuk perakaunan dan laporan kewangan), pengurusan risiko kewangan dan membuat keputusan kewangan. Dia tahu bagaimana institusi kewangan (termasuk bank, syarikat insurans, dana pelaburan, dan dana pencen), syarikat, dan institusi awam membuat keputusan kewangan lanjutan.

Dia dapat menganalisis proses dan entiti ekonomi dan kewangan yang kompleks dalam tahap makroekonomi dan mikroekonomi. Dia dapat menganalisis keadaan kewangan syarikat dan isi rumah dengan mendalam. Dia / dia memahami sebab, kesan, dan hubungan proses ekonomi dan kewangan dalam ekonomi pasaran. Dia mempunyai pengetahuan maju mengenai proses di pasaran kewangan global. Dia dapat mengenali, mengukur, dan mengurus risiko di institusi keuangan, perusahaan, institusi publik, dan rumah tangga. Dia dapat menganalisis data menggunakan alat kecerdasan buatan dan kaedah kuantitatif.

Dia mempunyai pengetahuan bahasa Inggeris pada tahap lanjutan dan dapat berkomunikasi dalam tahap khusus profesional dalam bidang kewangan. Setelah menyelesaikan program, dia dapat lulus ujian CFA, ujian CIMA, dan ujian ACCA. Dia bersedia bekerja di kedudukan teratas di institusi kewangan, jabatan kewangan syarikat dan juga syarikat multinasional, termasuk bekerja di luar negara. Dia dapat menjalankan aktiviti perundingan. Dia memahami perlunya melanjutkan pelajaran. Dia bersedia untuk belajar untuk ijazah Doktor dan program pascasiswazah.

Prospek kerjaya

 • Penasihat kewangan.
 • Pengurus kewangan.
 • Ketua Pegawai Kewangan.
 • Ketua Pegawai Risiko.
 • Pakar bank.
 • Pentaksir harta tanah.
 • Penganalisis kewangan.

137500_137472_WUEB-02.jpgWroclaw University of Economics and Business"}" />

Jadual

Pendaftaran adalah dari 1 Jun 2020 hingga 16 Ogos 2020.

Dalam tarikh ini calon wajib:

 1. Daftar dalam sistem pendaftaran.
 2. Bayar yuran pendaftaran 85 PLN ke akaun bank individu yang dinyatakan dalam sistem pendaftaran (IRK).
 3. Isi borang dengan data, muat turun foto, pilih program pengajian, sertakan dokumen yang diperlukan.
 4. Setelah mendapat maklumat mengenai hasil positif dari pengesahan dokumen - bayar yuran pengajian untuk semester pertama pengajian ke akaun khas yang ditunjukkan oleh Jawatankuasa Pengambilan.
 5. Hantarkan semua dokumen dengan fotokopi dan terjemahan sumpah ke dalam Bahasa Poland kepada Jawatankuasa Pengambilan. Tarikh akhir adalah pada 28 September 2020, jam 3 petang Tarikh penghantaran dokumen adalah penting, bukan tarikh penghantaran.

Harap maklum: Dokumen mesti dihantar melalui pos atau perkhidmatan kurier.

Jangan hantar dokumen sebelum keputusan Jawatankuasa Pengambilan mengenai kemasukan anda untuk belajar.

Pemimpin kursus

Profesor Katarzyna Kuziak

e-mel: katarzyna.kuziak@ue.wroc.pl

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at ma ... Baca lebih lanjut

The Wroclaw University of Economics and Business is ranked among the top economic schools of higher education in Poland, and an important center of science and research. Its activities are aimed at maintaining and strengthening the position of the university on regional, national, and international levels, improving competitive advantage, and shaping its image of a modern institution, open and friendly to its employees, students, and the environment. Baca Ringkas