Sarjana Kewangan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Master of Finance (iMF) Zhejiang University International Business School (ZIBS) didedikasikan untuk mengembangkan pemimpin dengan visi global, kemahiran industri, dan profesionalisme yang sempurna. Pelajar akan menguasai prinsip-prinsip kewangan dan analisis maklumat, belajar menerapkan teori kewangan dengan mahir ke persekitaran dunia nyata, menjadi berpengetahuan luas dalam trend industri canggih di China dan luar negara, dan mengembangkan kemahiran keusahawanan dan inovasi yang kuat. Graduan akan dilengkapkan untuk cemerlang dalam industri kewangan dan teknologi dan dalam kerajaan dan menjadi pengamal kewangan yang kompetitif di peringkat global.

134965_pic4.pngZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134965_pic4.png" />

Ciri-ciri Program

Berorientasikan FinTech

Sarjana Kewangan mengkhususkan diri dalam teknologi kewangan dan memberi pelajar asas yang kuat dalam ekonomi, pengurusan, undang-undang, dan sains komputer. Pendekatan interdisipliner dan fokus pada teori canggih dan teknologi baru melengkapkan graduan untuk menerapkan FinTech secara inovatif kepada kerajaan, industri, pendidikan, dan penyelidikan.

Profesor dan pakar terkenal

Program iMF diketuai oleh pakar terkenal di FinTech dari China dan bekerjasama rapat dengan Zhejiang University Academy of Internet Finance dan Cambridge Center for Alternative Finance untuk mengumpulkan pakar global terkemuka, sarjana dan pemimpin industri di FinTech untuk mengambil bahagian dalam kuliah, bimbingan, pengalaman praktikal, dan penyelidikan.

Pertukaran antara budaya

Dengan merekrut pelajar Cina dan antarabangsa dan menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar utama, komuniti pelajar antarabangsa program iMF mengintegrasikan budaya Timur dan Barat dan memupuk pemahaman silang budaya. Kampus antarabangsa di mana program ini diadakan juga mengumpulkan pelajar sarjana cemerlang dalam bidang kejuruteraan, biologi, dan jurusan lain untuk pertukaran budaya dan intelektual.

Bekerjasama dengan firma terkemuka

ZIBS bekerjasama dengan syarikat FinTech terkenal seperti Ant Financial untuk menyediakan peluang dan platform latihan pelajar yang luar biasa untuk penyelidikan di FinTech. Pelajar tidak hanya mendapat manfaat daripada kursus praktikal dan mentor korporat tetapi juga menikmati peluang untuk penyelidikan di Zhejiang University-Ant Financial Services Center dan untuk pengembangan kerjaya di China dan luar negara.

Struktur Program

iMF adalah program sarjana sepenuh masa dengan jangka masa 2 tahun. Pelajar dikehendaki memperoleh sekurang-kurangnya 38 kredit untuk kursus dan 4 kredit untuk magang. Program magang harus berlangsung tidak kurang dari 6 bulan, di mana sekurang-kurangnya 3 bulan harus berada dalam posisi yang berkaitan dengan kewangan di firma kewangan, korporat, atau pemerintah. Tesis penyelidikan akhir diperlukan.

134963_pic3.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134963_pic3.jpg" />

Maklumat Kemasukan: Pemohon Asing

Kelayakan Aplikasi

 • Memegang ijazah sarjana muda atau setaraf dengan pengalaman kerja yang berkaitan
 • Tidak ada keperluan untuk bahasa Cina

Proses Permohonan & Dokumen Diperlukan

 • Sapukan dalam talian
 • Kirimkan dokumen sokongan berikut melalui pos (* dokumen yang diserahkan untuk permohonan IMF tidak akan dikembalikan)
  • Borang permohonan yang ditandatangani dengan foto (latar belakang putih, ukuran 35mm x 45mm)
  • Salinan pasport yang sah (halaman foto)
  • Salinan darjah tertinggi atau asli yang disahkan
  • Transkrip rasmi untuk setiap darjah yang dipegang
  • Laporan skor TOEFL atau IELTS rasmi (jika berkenaan) (Kod Jabatan untuk TOEFL C603)
  • Laporan skor GRE atau GMAT (jika ada) Code Kod Jabatan untuk GRE: 4741)
  • Pernyataan peribadi (minimum 1,500 perkataan) sama ada dalam bahasa Inggeris atau Cina
  • Riwayat hidup lengkap & dua surat rujukan dengan tandatangan dan maklumat hubungan perujuk (satu akademik & seorang profesional)
  • Resit pembayaran yuran permohonan (RMB 800)
 • Temu ramah: Pejabat Penerimaan ZIBS iMBA akan membuat senarai pendek pemohon dan menentukan siapa yang akan ditemuduga. Temu ramah akan diadakan secara bersemuka atau melalui persidangan video.

Yuran kelas tambahan

Yuran pengajian untuk program ini adalah 148,000 RMB, yang akan dibayar lebih dari 2 tahun dalam dua ansuran.

Hubungi ahli kakitangan ZIBS sebelum anda membuat permohonan dalam talian dan kami akan membantu anda dengan apa sahaja yang memerlukan bantuan.

 • Salinan lembut untuk semua dokumen permohonan hendaklah dihantar ke zibs-imf@intl.zju.edu.cn
 • Salinan cetak hendaklah diposkan ke alamat berikut:
  • Pasukan Program iMF, Bilik. 405, Bangunan Seni dan Sains, Zhejiang University International Business School .718 East Haizhou Road, Haining, Zhejiang Province, China 314400,
  • +86 571 87572711

Biasiswa Pelajar Tahun Pertama ZIBS (10000-20000 RMB)

Biasiswa Pelajar Tahun Pertama ZIBS ditubuhkan untuk memberi penghargaan kepada individu dengan potensi kepimpinan global yang luar biasa. Ia terbuka untuk semua pelajar antarabangsa tahun pertama.

Biasiswa akan dibayar kepada pelajar setiap bulan sebagai elaun sara hidup, bermula sebulan selepas tempoh pendaftaran pelajar. Biasiswa akan dikeluarkan selama satu tahun persekolahan (10 bulan). Walau bagaimanapun, pelajar dikehendaki membayar yuran sepenuhnya semasa pendaftaran.

Garis Panduan Aplikasi

 1. Isi Borang Permohonan Biasiswa Tahun Pertama ZIBS.
 2. Hantarkan salinan lembut pakej permohonan anda, termasuk dokumen permohonan dan Borang Permohonan Biasiswa Tahun Pertama ZIBS ke zibs-imf@intl.zju.edu.cn.
 3. Kirim salinan pakej aplikasi anda seperti di atas ke alamat di bawah: Team Program iMF, Rm. 405, Bangunan Seni dan Sains, Zhejiang University International Business School , 718 East Haizhou Road, Haining, Wilayah Zhejiang, China 314400 +86 571 87572711

Kriteria Penilaian

Tawaran biasiswa akan ditentukan berdasarkan latar belakang pemohon: Latar Belakang Akademik (70%) + Prestasi Temuduga (30%).

Hasilnya akan diumumkan pada akhir bulan Jun dan juga dinyatakan dalam Surat Penerimaan.

134961_pic5.jpgZhejiang University International Business School","author_url":"","source":""}" alt="134961_pic5.jpg" />

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the ... Baca lebih lanjut

Zhejiang University International Business School (ZIBS) was founded on the ZJU International Campus at Haining in November 2018 to facilitate academic and corporate exchange between the West and the East. With a legacy of academic excellence, innovation, and entrepreneurship from China, ZIBS embraces and embodies the future. The business school prepares responsible and aspiring leaders, and the ecosystem it serves, to face the challenges of an increasingly complex global business environment. By connecting people and ideas, ZIBS shapes the future of business in the new global economic era. Baca Ringkas