Sarjana Kesihatan dan Keselamatan Kerja Lanjutan

Umum

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Master of Health dan Keselamatan Kerja Lanjutan menyediakan program pengajian profesional khusus yang intensif ditambah peluang untuk mengkhususkan diri dalam sama ada Ergonomi, Kebersihan Pekerjaan atau Pengurusan Risiko.

Ijazah ini

Program Kesihatan dan Keselamatan Kerja UOW telah dibangunkan bersempena dengan pelbagai sektor industri untuk menangani sifat kompleks kesihatan dan keselamatan pekerjaan di tempat kerja. Program ini mempunyai mod penghantaran yang fleksibel, dengan kandungan dalam talian disampaikan di depan, dan menyekat sesi pengajaran 3-5 hari untuk penerokaan dan penggunaan bahan subjek. Pada komponen pengajaran kampus menggunakan pelbagai sumber, termasuk Laboratorium OHS yang lengkap.

Apa yang anda akan belajar

Pengetahuan dan pembangunan kemahiran sepanjang kursus ini akan digunakan untuk projek tempat kerja capstone berasaskan penyelidikan di peringkat akhir program ijazah. Ini akan memberi anda amalan profesional berasaskan keterangan yang tinggi dalam kesihatan dan keselamatan pekerjaan.

Hasil Pembelajaran Kursus

Hasil Pembelajaran Kursus adalah kenyataan pencapaian pembelajaran yang dinyatakan dalam bentuk apa yang diharapkan oleh pelajar, mengetahui dan dapat dilakukan setelah selesai kursus. Pelajar lulus dari kursus ini akan dapat:

 1. Kritikal menganalisa dan menilai isu WHS menggunakan data, penyelidikan dan hujah
 2. Membangunkan respons yang berkesan kepada isu WHS dengan kreativiti, logik dan pemikiran kritikal
 3. Berkesan mengartikulasikan dan menyampaikan kesihatan kerja
 4. Menunjukkan kesedaran dan strategi untuk mengakui, menghargai dan menghormati kepelbagaian
 5. Membangunkan strategi untuk mengekalkan integriti peribadi dalam bidang WHS
 6. Mengenalpasti dan menggunakan sumber dan teknologi yang sesuai untuk amalan profesional di WHS untuk berfungsi dengan berkesan dalam persekitaran digital
 7. Isu-isu utama dan konsep yang berkaitan dengan pelbagai sub-disiplin kesihatan awam kontemporari.

Struktur Kursus

Master of Health dan Keselamatan Kerja Advanced memerlukan kejayaan menyelesaikan sekurang-kurangnya 96 mata kredit termasuk:

 • 48 mata kredit dari subjek teras;
 • Pengkhususan 24 titik kredit dalam sama ada Ergonomi, Kebersihan Pekerjaan atau Pengurusan Risiko; dan
 • Pengkhususan 24 titik kredit tambahan dalam Promosi Kesihatan atau Penyelidikan WHS

seperti yang dinyatakan di bawah.

Pelajar yang bermula pada sesi Spring mesti melengkapkan pengkhususan Promosi Kesihatan sebelum memulakan subjek Kesihatan dan Keselamatan Kerja.

Mata pelajaran teras

Tahun 1

Kod Subjek

Pengkhususan

Pengkhususan biasanya dimulakan selepas keperluan teras selesai. Pelajar yang bermula pada sesi Spring akan melengkapkan keperluan untuk pengkhususan Promosi Kesihatan terlebih dahulu, sebelum menyelesaikan keperluan teras dan pengkhususan kedua dalam sesi berikutnya. Pelajar yang ingin menjalankan pengkhususan Penyelidikan WHS selalunya telah menyelesaikan keperluan pengkhususan teras dan pengkhususan pertama sebelum projek utama.

 • Pengkhususan ergonomik
 • Pengkhususan Kebersihan Pekerjaan
 • Pengkhususan Pengurusan Risiko
 • Pengkhususan Promosi Kesihatan
 • Pengkhususan Penyelidikan WHS

Akreditasi

Master of Health and Safety Work Advanced telah diakreditasi oleh Lembaga Akreditasi Pendidik Kesihatan dan Keselamatan Pekerjaan Australia (AOHSEAB). Pengkhususan Kebersihan Pekerjaan telah diakreditasi oleh British Occupational Hygiene Society (BOHS).

Akreditasi sedang dicari dari Institusi Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (IOSH) dan Australian Institute of Hygienist Occupation (AIOH)

Kenapa pilih kursus ini

UOW adalah rumah kepada cendekiawan Kesihatan dan Keselamatan Kerja yang menjadi pemimpin dalam bidang mereka. Asas pedagogis yang kuat kursus dimaklumkan oleh satu pasukan tenaga pengajar yang berpengalaman dari pelbagai latar belakang profesional, termasuk kesihatan bersekutu, kejuruteraan, kebersihan pekerjaan dan pengurusan risiko. Pendekatan multidisiplin untuk pembelajaran dan pengajaran di UOW membolehkan pengalaman interdisipliner berharga dengan pelajar-pelajar Kesihatan Awam dan Sains Sosial, dan input akademik dari kejuruteraan, perubatan, pelbagai profesional kesihatan bersekutu, undang-undang dan perniagaan.

Kemasukan

Pelbagai pilihan kemasukan boleh didapati untuk pelajar semua peringkat umur dan latar belakang akademik. Prosedur yang mengawal kemasukan ditakrifkan dalam Prosedur Kemasukan UOW dan dasar Pengambilan Kolej UOW.

Untuk sebarang nasihat atau soalan khusus mengenai permohonan, sila hubungi Pasukan Pelajar Masa Depan.

Syarat kemasukan

Ijazah Sarjana Muda 3 tahun yang diiktiraf dengan major dalam bidang disiplin Sains atau Kesihatan; atau ijazah dalam bidang lain yang berkaitan (misalnya Kejuruteraan) yang mengandungi sekurang-kurangnya satu tahun mata pelajaran berasaskan sains. Pemohon yang mempunyai kelayakan yang relevan dan / atau pengalaman kerja boleh dipertimbangkan.

Pelajar MWHS Adv bermula di Spring, tanpa kredit sebelumnya, mesti melengkapkan pengkhususan Promosi Kesihatan sebelum memulakan subjek WHS mereka.

Kredit untuk Pembelajaran Terdahulu

Graduan Diploma Siswazah dalam Kesihatan dan Keselamatan Kerja akan dapat mengungkapkan kepada Master of Health Health and Safety Advanced. Semua mata pelajaran yang berjaya diselesaikan dalam Diploma Graduan akan dikira sebagai kredit ke arah Master of Health and Safety Work Advanced apabila berjaya memindahkan ke ijazah.

Keperluan Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

Tahap bahasa Inggeris berikut diperlukan untuk mendapatkan kemasukan ke program ini:

Akademik IELTS

 • Skor Keseluruhan: 6.5
 • Membaca: 6.0
 • Penulisan: 6.0
 • Mendengar: 6.0
 • Bercakap: 6.0

TOEFL (berasaskan Internet)

 • Skor Keseluruhan: 86
 • Membaca: 18
 • Menulis: 18
 • Mendengarkan: 17
 • Bercakap: 17

UOW College: Bahasa Inggeris untuk Pengajian Tertiari: Kredit (markah purata tertimbang sebanyak 65 keseluruhan dan minimum 50 dalam Bacaan Akademik dan Penulisan)

Kelayakan lain juga boleh dipertimbangkan. Butiran lengkap boleh didapati di laman web Syarat Bahasa Inggeris kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Baca lebih lanjut

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Baca Ringkas
Wollongong , Liverpool + 1 Lagi Kurang