Dalam program ini, anda akan mempelajari cara memanfaatkan teknologi generasi akan datang seperti Pengkomputeran Awan, Internet Perkara dan Analitis untuk mencipta, menyambung, mengoptimumkan dan menginovasi sistem inovatif yang bergerak ke aplikasi pragmatik dan pengkomersialan pada skala yang pesat dan besar.

Dunia fizikal dan dunia maya (ruang siber) menumpukan kepada generasi baru sistem seperti Sistem Siber-Fizikal . Sistem sedemikian memantau persekitaran fizikal, berkomunikasi dan bekerjasama antara satu sama lain dan dengan manusia dalam masa nyata, dan membuat keputusan cerdas yang berpusat. Mereka sangat bergantung pada komponen yang fungsinya dikawal oleh perisian.

Dengan revolusi Industri 4.0 , pengeluaran manufactural juga mula bergantung kepada sistem ini semakin banyak. Pada masa yang sama, syarikat dan organisasi masih memerlukan IT untuk melancarkan proses perniagaan mereka dan melepaskan manusia membentuk beban operasi berulang dan membosankan.

Perisian perniagaan menyediakan sokongan sedemikian tetapi memerlukan pengetahuan yang hebat tentang persekitaran operasi di mana ia berjalan seperti yang dikembangkan untuk memenuhi keperluan perniagaan tertentu. Oleh itu, mereka bentuk dan membina perisian untuk sistem tersebut adalah seni yang juga memerlukan kemahiran dalam analisis konteks dan penyesuaian.

Secara keseluruhannya, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk generasi baru sistem dan teknologi perisian yang memastikan operasi yang mantap, selamat, selamat, tidak terganggu, dan masa nyata - terutamanya dalam keadaan di mana kehidupan manusia atau perniagaan terdedah kepada risiko jika perisian gagal.

Dalam Master ini, anda akan belajar bagaimana untuk hamil, reka bentuk, melaksanakan, menyesuaikan, dan mengekalkan sistem ini dengan menggunakan prinsip kejuruteraan perisian untuk amalan industri dan membangun dan menguji prototaip anda. Kursus direka untuk menyediakan anda pengetahuan kejuruteraan perisian canggih dan amalan pembangunan perisian dan sistem yang dilengkapi dengan kompetensi dalam pengurusan tanpa lemak dan keusahawanan.

Program magang akan memandu anda melalui pengalaman yang unik dan bersedia untuk kerja tesis anda yang anda juga boleh melakukan dengan kerjasama pusat-pusat penyelidikan antarabangsa seperti CSIRO Australia dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan program ini. Pengalaman pembelajaran yang anda dapatkan dengan Master ini akan memberi anda asas yang mantap untuk masa depan anda sebagai perisian dan jurutera sistem.

Sekali pandang

 • Kelas induk: LM-18
 • Kredit ECTS: 120
 • Tempoh kursus: 2 tahun
 • Kursus akan diajar dalam bahasa Inggeris
 • Tempat yang tersedia: 30 (hanya untuk warga EU dan setaraf)
 • Kampus: Bozen-Bolzano
 • Yuran pengajian: € 1.345,50 setahun

Struktur kursus

Pelajar boleh memilih antara kurikulum setempat yang ditawarkan sepenuhnya di unibz dan kurikulum antarabangsa yang diselaraskan oleh fakulti Sains Komputer unibz, University of Oulu (Finland) dan Universidad Politécnica de Madrid (Sepanyol) .

Program pertukaran dan latihan

Pada masa ini kami menawarkan program pertukaran dengan lebih daripada 20 universiti rakan kongsi di seluruh dunia dan kami adalah sebahagian daripada rangkaian kerjasama yang besar dengan majikan di Itali dan di luar negara di mana anda boleh melakukan latihan magang pilihan dengan maksimum 300 jam.

Peluang kerjaya

Profil pekerjaan biasa ialah:

 • Jurutera Sistem Perisian dan Maklumat: Analisis, reka bentuk, pelaksanaan, penyesuaian, baik pulih, dan penyelenggaraan penyelesaian cerdas dengan kebolehpercayaan dan prestasi yang tinggi untuk sistem maklumat, dengan sepenuhnya mengeksploitasi ciptaan dan teknologi perisian untuk aplikasi pragmatik dan pengkomersilan pesat, dalam masa nyata dan skala besar. Sistem maklumat seperti: ICT, perniagaan, automotif industri, automasi dan kawalan, pemprosesan saintifik dan data, pengurusan infrastruktur kompleks, sistem siber-fizikal;
 • Penyelidik di makmal perindustrian dan awam: bekerjasama dengan peranan dan fungsi konsepsi, analisis, formalisasi, reka bentuk dan prototaip sistem perisian generasi baru dan teknologi ICT yang inovatif dengan perhatian khusus terhadap kualiti produk, proses dan sistem perisian mana-mana tahap kerumitan dan saiz, dalam sektor strategik industri dan pentadbiran awam (misalnya Universiti).

Di laman web AlmaLaurea anda boleh menyemak data statistik kami yang cemerlang tentang kepuasan para graduan kami, dan kebolehpasaran mereka.

Permohonan

Untuk mendapatkan kemasukan ke kursus, anda akan diminta untuk membuktikan bahawa anda sudah mempunyai tahap kecekapan B2 dalam bahasa Inggeris. Jika anda tidak mempunyai pensijilan bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di universiti kami.

Kriteria Pemilihan

Typology a)

 • Ijazah Sarjana Muda Itali ("diploma di laurea") dalam Sains Komputer (Sains dan Teknologi maklumat, kelas L-31), Kejuruteraan Maklumat (Bahasa Inggeris, kelas L-08)

 • ijazah setara Itali yang diperolehi mengikut peraturan-peraturan yang sebelum ini berkuatkuasa,

 • ijazah lain dalam bidang Sains Komputer dianugerahkan di luar negara dan diiktiraf sebagai sesuai,

 • Tahap B2 dalam bahasa Inggeris.

Typology b)

 • Ijazah Sarjana Muda Itali ("diploma di laurea") dalam Fizik (Sains dan Teknologi Fisiche, kelas L-30), Matematik (Sains matematik, kelas L-36), Statistik (Statistika, kelas L-41) atau Kejuruteraan Industri (Ingegneria industriale , kelas L-9) dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer,

 • sarjana Itali setara yang diperolehi mengikut peraturan yang sebelum ini berkuat kuasa dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer,

 • ijazah lain dalam bidang Fizik, Matematik atau Statistik dianugerahkan ke luar negara dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer dan diakui sebagai sesuai,

 • Tahap B2 dalam bahasa Inggeris.

Jika anda lulus selepas tamat tempoh aplikasi, anda mungkin memohon sekiranya anda memperoleh sekurang-kurangnya 130 mata kredit ECTS.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Free University of Bozen-Bolzano »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 19, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
1,350 EUR
Yuran pengajian: € 1.345,50 setahun
Deadline
Apr. 28, 2020
Early Bird (for EU and non-EU citizens): 2 March - 28 April 2020, noon. Late Application (for EU citizens only): 20 May - 10 July 2018, noon.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2020
End Date
Julai 2022
Tarikh tutup permohonan
Apr. 28, 2020
Early Bird (for EU and non-EU citizens): 2 March - 28 April 2020, noon. Late Application (for EU citizens only): 20 May - 10 July 2018, noon.

Okt 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Apr. 28, 2020
Early Bird (for EU and non-EU citizens): 2 March - 28 April 2020, noon. Late Application (for EU citizens only): 20 May - 10 July 2018, noon.
End Date
Julai 2022