Sarjana Kejuruteraan Perisian untuk Sistem Maklumat

Umum

Penerangan Program

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Dalam program ini, anda akan belajar bagaimana memanfaatkan teknologi generasi seterusnya seperti Cloud Computing, Internet of Things, dan Analitis untuk membuat, menghubungkan, mengoptimumkan dan merekayasa sistem inovatif yang bergerak ke aplikasi dan pengkomersialan pragmatik pada skala yang cepat dan besar.

Dunia fizikal dan dunia maya (ruang siber) menumpukan kepada generasi baru sistem seperti Sistem Siber-Fizikal . Sistem sedemikian memantau persekitaran fizikal, berkomunikasi dan bekerjasama antara satu sama lain dan dengan manusia dalam masa nyata, dan membuat keputusan cerdas yang berpusat. Mereka sangat bergantung pada komponen yang fungsinya dikawal oleh perisian.

Dengan revolusi Industri 4.0 , pengeluaran pembuatan juga mula bergantung pada sistem ini semakin banyak. Pada masa yang sama, syarikat dan organisasi masih memerlukan IT untuk mengautomatikkan proses perniagaan mereka dan membebaskan manusia dari beban operasi yang berulang dan membosankan.

Perisian perniagaan menyediakan sokongan sedemikian tetapi memerlukan pengetahuan yang hebat tentang persekitaran operasi di mana ia berjalan seperti yang dikembangkan untuk memenuhi keperluan perniagaan tertentu. Oleh itu, mereka bentuk dan membina perisian untuk sistem tersebut adalah seni yang juga memerlukan kemahiran dalam analisis konteks dan penyesuaian.

Secara keseluruhannya, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk generasi baru sistem dan teknologi perisian yang memastikan operasi yang mantap, selamat, selamat, tidak terganggu, dan masa nyata - terutamanya dalam keadaan di mana kehidupan manusia atau perniagaan terdedah kepada risiko jika perisian gagal.

Dalam Master ini, anda akan belajar bagaimana untuk hamil, reka bentuk, melaksanakan, menyesuaikan, dan mengekalkan sistem ini dengan menggunakan prinsip kejuruteraan perisian untuk amalan industri dan membangun dan menguji prototaip anda. Kursus direka untuk menyediakan anda pengetahuan kejuruteraan perisian canggih dan amalan pembangunan perisian dan sistem yang dilengkapi dengan kompetensi dalam pengurusan tanpa lemak dan keusahawanan.

Program magang akan mendorong anda melalui pengalaman unik dan bersiap sedia untuk kerja tesis yang juga dapat anda lakukan bekerjasama dengan pusat penyelidikan antarabangsa seperti CSIRO Australia dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan program ini. Pengalaman belajar yang anda dapat dengan Master ini akan memberi anda asas yang kukuh untuk masa depan anda sebagai jurutera perisian dan sistem.

Sekali pandang

 • Kelas induk: LM-18
 • Kredit ECTS: 120
 • Tempoh kursus: 2 tahun
 • Kursus akan diajar dalam bahasa Inggeris
 • Tempat yang tersedia: 30 (hanya untuk warga EU dan setaraf)
 • Kampus: Bozen-Bolzano
 • Yuran pengajian: € 1.345,50 setahun

Struktur kursus

Pelajar boleh memilih antara kurikulum setempat yang ditawarkan sepenuhnya di unibz dan kurikulum antarabangsa yang diselaraskan oleh fakulti Sains Komputer unibz, University of Oulu (Finland) dan Universidad Politécnica de Madrid (Sepanyol) .

Program pertukaran dan latihan

Pada masa ini, kami menawarkan program pertukaran dengan lebih daripada 20 universiti rakan kongsi di seluruh dunia dan kami merupakan sebahagian daripada rangkaian kolaborasi yang besar dengan majikan di Itali dan di luar negara di mana anda boleh melakukan magang pilihan dengan maksimum 300 jam.

Peluang kerjaya

Profil pekerjaan biasa ialah:

 • Jurutera Sistem Perisian dan Maklumat: Analisis, reka bentuk, pelaksanaan, penyesuaian, baik pulih, dan penyelenggaraan penyelesaian pintar dengan kebolehpercayaan dan prestasi tinggi untuk sistem maklumat, dengan memanfaatkan sepenuhnya penemuan dan teknologi perisian untuk aplikasi pragmatik dan pengkomersialan pesat, dalam waktu nyata dan terus skala besar. Sistem maklumat tersebut merangkumi: ICT, perniagaan, automotif industri, automasi dan kawalan, pemprosesan saintifik dan data, pengurusan infrastruktur yang kompleks, sistem fizikal-siber;
 • Penyelidik di makmal perindustrian dan awam: bekerjasama dengan peranan dan fungsi konsepsi, analisis, formalisasi, reka bentuk dan prototaip sistem perisian generasi baru dan teknologi ICT yang inovatif dengan perhatian khusus terhadap kualiti produk, proses dan sistem perisian mana-mana tahap kerumitan dan saiz, dalam sektor strategik industri dan pentadbiran awam (misalnya Universiti).

Di laman web AlmaLaurea, anda boleh menyemak data statistik kami yang luar biasa mengenai kepuasan graduan kami, dan pekerjaan mereka.

Permohonan

Untuk mendapatkan kemasukan ke kursus, anda akan diminta untuk membuktikan bahawa anda sudah mempunyai tahap kecekapan B2 dalam bahasa Inggeris. Jika anda tidak mempunyai pensijilan bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di universiti kami.

Kriteria Pemilihan

Typology a)

 • Ijazah Sarjana Muda Itali ("diploma di laurea") dalam Sains Komputer (Scienze e tecnologie informatiche, Classe L-31), Kejuruteraan Maklumat (Ingegneria dell'informazione, Class L-08),
 • ijazah setara Itali yang diperolehi mengikut peraturan-peraturan yang sebelum ini berkuatkuasa,
 • ijazah lain dalam bidang Sains Komputer yang dianugerahkan di luar negara dan diiktiraf sebagai sesuai,
 • Tahap B2 dalam bahasa Inggeris.

Typology b)

 • Ijazah Sarjana Muda Itali (“diploma di laurea”) dalam Fizik (Scienze e tecnologie fisiche, Classe L-30), Matematik (Scienze matematiche, Classe L-36), Statistik (Statistica, Classe L-41) atau Kejuruteraan Industri (Ingegneria industriale , Kelas L-9) dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer,
 • sarjana Itali setara yang diperolehi mengikut peraturan yang sebelum ini berkuat kuasa dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer,
 • ijazah lain dalam bidang Fizik, Matematik atau Statistik yang dianugerahkan di luar negara dengan kemahiran umum dan disiplin dalam sains komputer dan diiktiraf sebagai sesuai,
 • Tahap B2 dalam bahasa Inggeris.

Jika anda lulus selepas tamat tempoh aplikasi, anda mungkin memohon sekiranya anda memperoleh sekurang-kurangnya 130 mata kredit ECTS.

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Baca lebih lanjut

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Baca Ringkas