Sarjana Kejuruteraan Komputer (ME) - Pembangunan Perisian dan Multimedia

Umum

Penerangan Program

Objektif program

Pengkhususan SDM melatih para pelajar untuk menjadi Pemimpin Digital masa depan , yang dapat berinovasi , mencadangkan kandungan baru, kegunaan baru, dan perkhidmatan baru, berdasarkan teknologi sumber terbuka atau penerbit utama (Microsoft, Adobe, dll.). Dalam konteks global di mana teknologi digital menjadi semakin strategik, SDM menyediakan pemaju stack penuh: mereka memperoleh pengetahuan dalam API pangkalan data infrastruktur sistem dan pengaturcaraan back-end , serta teknik pengurusan akhir dan projek. Pada akhirnya, pelajar mendapat pengetahuan dalam Back-End, Front-End, Pangkalan Data, aplikasi mudah alih dan pembangunan permainan video. Mereka menunjukkan ketekunan teknologi, kemahiran mendengar yang kukuh dan dapat menguruskan faktor manusia yang dikaitkan dengan kegunaan baru.

Kesaksian

Adriana Santalla - Bolivia - Pembangunan Perisian dan Multimedia

Program Master memenuhi semua jangkaan saya, dari segi bidang strategik seperti Bahasa Pemrograman Lanjutan, Pengurusan Projek Perisian, Pembangunan Aplikasi Web dan Mudah Alih. Mereka sememangnya berkaitan dengan apa yang diperlukan di kebanyakan syarikat IT kerana hubungan antara kemahiran teknikal dan pendekatan perniagaan, dijalankan sepanjang keseluruhan program. Selain itu, tuan itu diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Keperluan kemasukan

Program Sarjana Kejuruteraan kami terbuka kepada calon yang memegang ijazah sarjana muda 4 tahun (atau setaraf) dalam Sains Komputer, Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Elektrik atau bidang yang berkaitan. Pelajar yang mempunyai latar belakang yang kuat dalam Kejuruteraan dan ijazah dalam perniagaan juga digalakkan memohon program Pengurusan Sistem Maklumat.

Calon mestilah juga mempunyai keupayaan analisis dan penyelesaian yang kuat. Calon hendaklah mempunyai dokumen berikut yang diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris atau Perancis dalam format digital untuk digunakan.

  • Curriculum Vitae.
  • Transkrip universiti rasmi.
  • Salinan sijil ijazah Sarjana Muda yang disahkan.
  • Salinan sijil Sekolah Tinggi yang disahkan.
  • 2 surat cadangan.
  • Salinan pasport.
  • Keputusan rekod TOEFL, TOEIC, IELTS atau Cambridge ESOLBULATS.

Proses kemasukan adalah sepenuhnya automatik dan permohonan itu harus diserahkan secara dalam talian di halaman "Terlupa Online" kami.

Permohonan itu akan menjalani tiga fasa:

  1. Pengesahan pencalonan anda.
  2. Pengambilan wawancara jauh.
  3. Pengumuman kemasukan.

Status aplikasi anda akan dikomunikasikan kepada anda melalui e-mel pada setiap fasa prosedur.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence a ... Baca lebih lanjut

Born in 1984, EPITA (from the French Ecole pour l'Informatique et les Techniques Avancées : School of Computer Science & Advanced Techniques) has been steadily gaining a reputation of excellence among multinational companies, which often recruit our students before the end of their studies. At EPITA, computing and information technologies are considered fundamental subjects and are always placed in the context of students' future managerial role and within the perspective of their position of responsibility. Scientific studies complement this training to broaden and complete the scientific culture vital to the future engineer. Baca Ringkas