Sarjana Fotografi dan Dokumentari Lanjutan: Potret, Laporan dan Pengarang

Umum

Penerangan Program

Seorang jurugambar profesional memerlukan, sebagai tambahan kepada kemahiran teoretikal dan teknikal untuk dapat membuat gambar yang baik, pengetahuan yang sangat spesifik bagi setiap genre fotografi dianggap sebagai demikian. Untuk mencapai matlamat ini, adalah perlu untuk bekerja dengan jurugambar profesional dan pakar dalam setiap mereka untuk mengetahui rahsia dan keunikannya.

Tetapi terdapat beberapa genre yang membolehkan jurugambar mempunyai perspektif global yang membolehkannya memajukan profesion, baik secara profesional maupun peribadi. Dua genre asas ini, yang melengkapi antara satu sama lain dan mengumpulkan asas tentang apa yang boleh dan harus diketahui oleh jurugambar, adalah fotografi potret, fotografi laporan dan keupayaan untuk memberi ucapan.

Untuk potret itu, seorang profesional yang teliti dengan kapasiti teknikal yang tinggi diperlukan, tetapi pada masa yang sama ia tahu apa yang dia dapat dalam setiap watak untuk menerangkan dalam imej apa yang dia ingin tunjukkan. Laporan ini dikaitkan dengan intipati fotografi dan asas fungsi profesional dan sosial jurugambar, iaitu untuk menceritakan kisah melalui imej. Kawalan kedua-dua disiplin, bersama-sama dengan keupayaan untuk melakukannya dengan cara peribadi dan dari sudut pandangan yang menawarkan fotografi penulis, adalah asas jurugambar yang sahih dan membolehkan dia menghadapi hampir semua cabaran profesional.

objektif

Objektif induk ini ialah pelajar yang telah memulakan fotografi boleh memulakan proses pengkhususan dalam genre asas, Potret Fotografi dan Laporan Editorial di satu pihak, dan Fotografi Dokumentari dan Pelaporan di pihak yang lain, bersama dengan latihan gaya peribadi melalui Fotografi Penulis, boleh menjadi asas untuk meneruskan kerjaya mereka sendiri atau dapat meneruskan kepakaran lain dari titik permulaan yang lebih padat.

Untuk mencapai matlamat ini, projek-projek dibangunkan, disertai dengan sesi kerja teori dan konseptual, di mana pelajar dihadapkan dengan kesukaran sebenar dan konkrit bagi setiap jenis jantina untuk dapat melakukan pekerjaan profesional yang sebenar.

Ia adalah satu program praktikal yang sangat baik, yang berfungsi dari tugasan profesional di mana pelajar mesti membuat keputusan mereka sendiri, dengan bantuan profesional aktif yang melalui pengalaman mereka akan menerangkan kedai-kedai komersial yang ada dalam setiap sektor , untuk menemui kebolehan mereka dan mengatasi batasan mereka.

Dengan cara ini setiap pelajar, pada akhir program, akan membuat sebilangan besar gambar yang akan membentuk portfolio peribadi, yang, diawasi oleh Pengarah Pedagogi, mereka boleh gunakan untuk membentangkan kerja mereka dalam persekitaran profesional.

ditujukan kepada

Graduan dan graduan yang mempunyai pengalaman dalam fotografi yang dipuji oleh kurikulum akademik dan / atau portfolio yang ingin mendalami teknik dan pengkhususan fotografi am. Jika ini tidak berlaku, perlu mengambil kursus pascasiswazah / fotografi terlebih dahulu.

Akses dan Titling

Akses dengan ijazah universiti (sarjana, siswazah atau siswazah) dan proses pemilihan dalaman. Ijazah Sarjana yang dianugerahkan oleh Universitat Abat Oliba CEU diperolehi.

Jadual Perjalanan Kurikulum

Ijazah sarjana ini adalah hasil gabungan kurikulum akademik kursus pascasiswazah dalam Fotografi Lanjutan dan Fotografi dan Pelaporan Dokumentasi Gunaan.

Temui Portfolio Fotografi!

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicac ... Baca lebih lanjut

En este nuevo escenario, mucho más exigente y que plantea sus propias necesidades, el principal objetivo de Idep Barcelona es formar a los mejores profesionales en el entorno del Diseño y la comunicación gráfica y audiovisual, del Diseño y la imagen de moda y de la Fotografía y creación contemporánea. Una nueva generación de creativos que reúna, además de los conocimientos técnicos necesarios para utilizar con eficacia las herramientas más avanzadas, una visión contemporánea de las nuevas tendencias conceptuales. De esta manera, facilitamos su incorporación al mercado laboral en las mejores condiciones. Baca Ringkas