Sarjana Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan Antarabangsa (Brussels)

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Ekonomi Perniagaan dan Pengurusan Perniagaan adalah program khusus untuk siswazah bukan ekonomi. Ia menawarkan wawasan ke atas semua bidang utama ekonomi dan pengurusan perniagaan di peringkat akademik.

Apakah 'Master of Business and Economics Business Management'?

Sarjana dalam Ekonomi dan Pengurusan Perniagaan Antarabangsa (MIBEM) adalah program induk bagi pemegang ijazah dalam bidang perniagaan atau disiplin pengurusan bukan perniagaan. Ia menyediakan kerjaya dalam perniagaan antarabangsa melalui pemerolehan pengetahuan ekonomi perniagaan, pengetahuan dan kemahiran pengurusan.

Kurikulum mengamalkan perspektif yang praktikal dan berorientasikan perniagaan, tetapi masih memberikan rawatan menyeluruh, berdasarkan sains, isu-isu utama ekonomi dan pengurusan perniagaan antarabangsa.

Sebagai tuan program sains, MIBEM bergantung pada pandangan dari penyelidikan saintifik. Tujuan utamanya adalah bukan untuk menyediakan graduan untuk kerjaya akademik, tetapi untuk memupuk sikap refleksi autonomi, kritikal dan bermaklumat dalam mencari penyelesaian kepada masalah perniagaan konkrit. Program ini menanamkan pemikiran berorientasikan dan perniagaan dan pengurusan berorientasikan kepada individu yang berpendidikan dalam pelbagai latar belakang.

Pelajar yang mempunyai akses langsung boleh mengikuti program Master satu tahun. Mereka yang tidak mempunyai akses langsung, mesti mengikuti 30 program persediaan kredit dari September hingga Januari dan memulakan program Sarjana pada bulan Februari. Mereka boleh menamatkan program pada bulan Januari tahun akademik berikut.

Tarikh akhir permohonan untuk 2018 - 2019

 • 1 Mac 2018 (untuk warganegara bukan EEA)
 • 1 Jun 2018 (untuk warganegara EEA)

KU Leuven menggunakan sistem aplikasi dalam talian. Anda boleh memuat turun dan mengemukakan borang permohonan anda melalui www.kuleuven.be/application. Pelajar dengan ijazah Flemish boleh berunding dengan www.kuleuven.be/studentenadministratie.

Lawati laman web calon pelajar untuk maklumat lanjut.

Maklumat yang lebih berguna tentang program untuk 2018 -2019 boleh didapati di sini.

YURAN TUISYEN

Warganegara EEA: € 906.1

Warga bukan EEA: € 1,750

Adakah ini program yang tepat untuk saya?

Pelajar yang ideal:

 • telah memperolehi ijazah sarjana muda atau sarjana akademik dalam bidang perniagaan atau disiplin pengurusan bukan perniagaan;
 • bersemangat untuk memperluas ufuknya dengan memperoleh pengetahuan ekonomi dan pengurusan perniagaan;
 • bertujuan untuk meningkatkan peluang kerjayanya dengan memperoleh kemahiran pengurusan am dan pengetahuan perniagaan;
 • berminat dalam kerjaya perniagaan antarabangsa;
 • merasakan pendekatan pembelajaran yang berorientasikan, bersilang, kritis, disiplin dan berasaskan masalah adalah sesuatu untuknya;
 • memahami bahawa bekerja di pasukan multicultural dan multidisiplin adalah aset.

Laluan Kerjaya

Program MIBEM menyediakan pelajar untuk jawatan pengurusan dalam beberapa sektor. Sudah tentu, minat dan pendidikan terdahulu memainkan peranan penting dalam laluan pasca-wisuda. Graduan kami mendapat pekerjaan dalam pelbagai sektor, termasuk pembelian, penjualan, pemasaran, kawalan produksi, perancangan dan penganggaran, pengurusan kewangan dan ICT. Graduan lain melanjutkan kerjaya dalam perbankan dan insurans, menjadi penjawat awam, bekerja di salah satu institusi Eropah, atau menubuhkan syarikat mereka sendiri.

Objektif

Pelajar tanpa latar belakang ekonomi adalah yang pertama, jika perlu, diperkenalkan kepada asas-asas ekonomi dan pengurusan dalam 30 program persiapan ECTS.

Selepas program tuan:

 • Boleh memohon wawasan mikro ekonomi dan makroekonomi semasa menganalisis konteks perniagaan antarabangsa.
 • Boleh menganalisis, menafsirkan, merancang, dan menilai proses perniagaan, berdasarkan pengetahuan saintifik, dan apabila berkaitan dengan perspektif eksplisit antarabangsa.
 • Memahami dan secara kritis dapat menilai bagaimana evolusi masyarakat dan antarabangsa mempengaruhi dunia perniagaan.
 • Boleh mengenal pasti risiko dan cabaran menjalankan perniagaan dalam persekitaran antarabangsa, dan boleh memberikan penyelesaian untuk menangani mereka.
 • Mempunyai kemahiran pengurusan dan kemahiran keusahawanan, diterapkan dalam konteks perniagaan antarabangsa, dengan perhatian kepada aspek sosial dan etika.
 • Boleh bekerja berdasarkan projek dalam pasukan multidisiplin, sama ada atau tidak di peringkat antarabangsa.
 • Bolehkah secara autonomi dirumuskan, merancang, melaksanakan dan menyampaikan projek penyelidikan yang berasaskan saintifik sebagai pengamal permulaan dan dengan pemikiran antarabangsa.
 • Mengiktiraf kepentingan pembelajaran sepanjang hayat dan keperluan untuk pendidikan berterusan.

Melanjutkan pelajaran

Langsung:

 • Spesifikasi ekonomi (Brussel)
 • Spesifikasi ekonomi (Antwerpen)
 • Spesifikasi ekonomi (Leuven)
 • Sarjana dalam informatiemanagement (Leuven)
 • Sarjana Pengurusan Maklumat (Leuven)

Maklumat lanjut di:

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our faculty can boast extensive national and international networks in both research and education. Nationally, we have strong links with the business world through regular workshops with the 'captain ... Baca lebih lanjut

Our faculty can boast extensive national and international networks in both research and education. Nationally, we have strong links with the business world through regular workshops with the 'captains of industry', both within the faculty - in the form of so-called 'fellows' meetings - and outside the faculty in collaboration with the Vlerick Leuven Gent Management School. Internationally we have student exchange programs with leading foreign universities such as the Wharton School of the University of Pennsylvania, the University of Chicago Business School, and Cornell University in the US, the University of British Columbia, Queen's University, the University of Toronto, and the Université de Montréal in Canada, the IIMs of Calcutta and Bangalore in India, the Chinese University and the City University in Hong Kong, the Singapore Management University, and 65 universities in Europe. Baca Ringkas
Leuven , Antwerp , Brussels + 2 Lagi Kurang

Akreditasi

EFMD Equis Accredited