Sarjana dalam bidang Psikologi

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam bidang Psikologi

Sarjana Sains dalam bidang Psikologi, Pilihan dalam Kerja dan Psikologi Organisasi

Objektif

Memperoleh pendidikan dan latihan dalam kerja dan psikologi organisasi supaya dapat memahami dan menangani pelbagai fenomena seperti interaksi manusia di tempat kerja, kesan faktor-faktor yang berkaitan dengan kerja pada pekerja, dan sikap dan tingkah laku individu terhadap organisasi. Kurikulum ini berdasarkan kepada pemikiran kritis dan penguasaan kaedah yang sesuai analisis.

Aset tertentu

  • interaktiviti yang tinggi dan penggunaan kriteria didaktik paling maju
  • Kerja dalam kumpulan kecil dan tunjuk ajar peribadi
  • Kewujudan Profesor
  • Penilaian sumbangan individu
  • pautan kuat antara penyelidikan dan amalan
  • Kemungkinan untuk mengambil bahagian untuk kerjasama penyelidikan antarabangsa

Struktur program

Pendidikan dan latihan dalam kerja dan psikologi organisasi terdiri daripada ajaran teori, seminar, projek dan tugasan individu lain: magang dan penulisan tesis Master. kursus pilihan dalam bidang-bidang yang berbeza yang berkaitan dengan organisasi (undang-undang, pengurusan, ekonomi, bimbingan kerjaya) dan ajaran metodologi melengkapkan kurikulum. Program pendidikan dan latihan memberi tumpuan kepada fenomena psikologi berkaitan dengan tempat kerja melalui kajian tiga domain:

  • Kakitangan psikologi: tumpuan diberikan kepada hubungan antara individu dan organisasi, daripada titik permulaan proses pemilihan ke fasa berakhir mencirikan hubungan antara individu dan organisasi. Aspek-aspek penting ialah: pengambilan, pemilihan, pembangunan kerjaya, prestasi kerja, Kriteria umum dalam menilai penghargaan, dan kesaksamaan rawatan.
  • psikologi kerja: memberi tumpuan kepada kesan kerja pada pekerja dengan menekankan aspek-aspek berikut: tugas, persekitaran kerja, kepakaran, kesilapan dan langkah-langkah keselamatan, dan strategi yang berkaitan dengan kerja.
  • psikologi organisasi: memberi tumpuan kepada tingkah laku individu berhubung dengan organisasi. Aspek yang paling penting ialah: komunikasi dan hubungan konflik, kerjasama dan pasukan kerja, kuasa dan kepimpinan, rundingan dan membuat keputusan, keadilan, tingkah laku tidak produktif atau tidak berfungsi dalam organisasi, budaya organisasi, struktur dan teknologi, serta hubungan antara organisasi .

Penyeliaan dan Bimbingan Pelajar

Satu pasukan kecil dan bersatu petunjuk kepada pelajar, melalui pengalaman yang besar dalam kerja dan psikologi organisasi, penyelidikan yang terkenal di peringkat antarabangsa dan rangkaian penting dalam usaha sama. Pelajar-pelajar mendapat manfaat daripada pendidikan dan latihan teknik canggih, serta pelbagai besar liputan subjek.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from a ... Baca lebih lanjut

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from abroad), it provides high quality teaching and support. Bachelor and Master degrees are compatible with most other European universities and are in line with society’s expectations in a variety of innovative and cutting-edge fields. Baca Ringkas