Sarjana dalam bidang Kewangan

Umum

Penerangan Program

PERINGATAN

MSc in Finance adalah program yang sangat bersifat antarabangsa yang bertujuan untuk menghasilkan profesional kewangan teratas. Dibuat pada tahun 2000 dan diilhamkan dari model dan kaedah Anglo-Saxon, ia dianggap sebagai titik perubahan penting dari segi inovasi dalam masyarakat akademik Portugis. Melukis pada asas teori pepejal dan ketat, MSc in Finance adalah program berorientasikan profesional, dibangunkan dengan kerjasama yang erat dengan institusi kewangan Portugis yang terkemuka.

Ditunjuk oleh Fakulti kebangsaan dan antarabangsa kelas pertama, MSc in Finance telah menghasilkan pakar kewangan yang berkemahiran tinggi selama lebih dari sepuluh tahun. Pakar-pakar ini kini menduduki jawatan penting di firma Portugis dan institusi kewangan, serta di pusat kewangan antarabangsa seperti Madrid, London dan New York.

Pemacu untuk memastikan program ini mempunyai ruang lingkup antarabangsa - dengan mewujudkan peluang profesional dan akademik di rumah dan di luar negara - dapat dilihat dalam pengambilan kakitangan kami dan dalam pilihan program kami. Misi kami adalah untuk melatih dan menghasilkan pelajar yang berkelayakan tinggi yang boleh memegang jawatan penting dalam sektor perkhidmatan kewangan, sama ada dalam industri atau syarikat pengeluar perkhidmatan, di Portugal dan di luar negara.

KESAN KERETA

MC dalam Kewangan sesuai untuk mereka yang berminat mengikuti kerjaya dalam bidang berkaitan kewangan. Pengalaman dan peluang kami yang ditawarkan kepada bekas pelajar kami menunjukkan bahawa mungkin untuk meneruskan, dari platform ini, karier profesional dan akademik yang berjaya di Portugal dan luar negeri. MSc in Finance memupuk kerjasama tinggi antara Universiti dan komuniti perniagaan melalui pengeluaran kerja penyelidikan terpakai dan penubuhan perkongsian untuk program magang.

Inovasi dan kerumitan pasaran yang semakin meningkat di seluruh dunia telah menjadikan kerjaya berasaskan kewangan terutamanya menarik kepada individu dengan latar belakang yang tinggi dan kemahiran kuantitatif yang baik, membolehkan mereka mendefinisikan semula diri mereka secara profesional dan mengalihkan kerjaya mereka ke arah aktiviti dalam sektor perkhidmatan kewangan. MSc in Finance telah menyambut para pelajar yang datang dari program ijazah dalam sains yang tepat - Kejuruteraan dan Matematik - sebagai tambahan kepada mereka yang telah menyelesaikan program dalam Ekonomi dan Pengurusan.

Program ini tidak semata-mata tertumpu kepada latar belakang akademik dan oleh itu memberikan sudut pandangan yang tepat dan komprehensif yang secara substansial berlabuh dalam realiti sektor korporat. Ini memungkinkan untuk melatih sumber manusia yang berkualiti tinggi dengan sempurna mampu merebut realiti kompleks pasaran kewangan hari ini. Pengajaran tidak terlepas dari trend kontemporari ke arah globalisasi dan direka bentuk untuk melatih dan menyediakan profesional khusus untuk memenuhi cabaran moden inovasi kewangan (contohnya, produk berstruktur), pembiayaan korporat (misalnya, ekuiti swasta dan kewangan projek), pengurusan risiko ( contohnya analisis risiko kredit dan perniagaan) dan tadbir urus perniagaan (misalnya, penilaian prestasi dan tadbir urus korporat).

MSc in Finance telah memenangi reputasi nasional dan antarabangsa yang membuktikan kejayaan pilihan yang dibuat. Ramai pelajar yang telah menamatkan MSc dalam Kewangan kini memegang jawatan penting dalam beberapa institusi dan organisasi Portugis dan mempunyai peluang kerjaya antarabangsa. New York, Madrid dan London adalah beberapa destinasi yang dipilih. Sejumlah pelajar lain telah memutuskan untuk mengikuti kerjaya akademik dan telah mengambil kerja penyelidikan dan meneruskan pengajian PhD di universiti asing terkenal.

STRUKTUR

Jadual Waktu

Seperti kebanyakan Program Masters, kelas dijalankan dari Isnin hingga Jumaat, dari jam 6:30 hingga 9:30 malam, dan pada hari Sabtu dari 9:00 hingga 1:00 petang. Kalendar yang menjadualkan semua kelas diumumkan kepada pelajar pada permulaan setiap semester.

Dalam hal kursus yang diajarkan oleh profesor yang dijemput, kepekatan kelas mungkin berlaku dalam beberapa hari, tetapi dengan jadual yang lebih intensif. Dalam keadaan ini kelas akan dijadualkan dengan baik terlebih dahulu, yang membolehkan masa untuk mengambil langkah-langkah yang diperlukan.

REGIMES PERTANDINGAN

Sarjana di Católica Porto Business School mempunyai rejim sepenuh masa.

LANGUAGE

Bahasa Inggeris.

VENUE

Ceramah Sarjana Católica Porto Business School berlangsung di Católica Foz di Porto.

APLIKASI

KEPERLUAN ENTRY

Graduan dari kawasan saintifik yang berbeza boleh memohon kepada Sarjana di Católica Porto Business School.

Proses permohonan kepada Sarjana di Católica Porto Business School mesti mengandungi unsur-unsur yang memberikan bukti kecekapan akademik dan ilmiah para calon, serta perintah bahasa Inggeris. Ujian GMAT dinilai dalam proses pemilihan untuk menilai kemahiran akademik dan saintifik

Pemohon akan dipilih berdasarkan kriteria berikut:

 • Kurikulum akademik dan saintifik
 • Klasifikasi darjah
 • Pengalaman profesional atau penyelidikan

KEPERLUAN KOMPETENSI BAHASA INGGERIS

Calon mestilah mempunyai kelayakan bahasa rasmi rasmi sepadan dengan tahap B2 Rangka Kerja Kerangka Eropah Common Council of Europe untuk Bahasa (http://www.coe.int/t/dg4/linguistic/cadre_en.asp), atau yang diiktiraf setaraf kelayakan (Cambridge FCE, Cambridge Michigan ECCE dan ECPE, TOEFL, IELTS.
Kesamaan kepada Level B2 memerlukan klasifikasi lebih besar daripada atau sama dengan 85 (skala 0-120) dalam kes TOEFL berasaskan internet dan lebih besar atau sama dengan 170 (skala 0-300) dalam kes TOEFL berasaskan komputer.
Kesamaan kepada Level B2 memerlukan klasifikasi lebih besar atau sama dengan 7 (skala 0-9) dalam kes IELTS.

APLIKASI - 2017/18

Permohonan untuk Sarjana di Católica Porto Business School dibuka secara kekal.

Arah Program bertemu tiga kali setahun untuk menilai permohonan: Mac, Julai dan September. Selepas mesyuarat ini, calon-calon dimaklumkan tentang keputusan dan langkah seterusnya.

Pusingan TARIKH AKHIR PERMOHONAN Tempoh Penilaian Keputusan *
1 Mac, 15 16 hingga 29 Mac Mac 30th
2 Jun, 27hb 28 Jun hingga 15 Julai Julai, 16
3 September, 13 14 hingga 20 September. September, 21hb

* Jika pemohon mengemukakan permohonan di sana sebelum tarikh akhir tawaran boleh dibuat selepasnya.

DOKUMENTASI UNTUK PROSES PERMOHONAN

 • Borang permohonan
 • Salinan Dokumen Pengenalan / Pasport atau penyerahan Borang Data Pengenalan
 • Satu gambar
 • Curriculum Vitae (CV)
 • Terperinci * Sijil kelayakan (asal atau salinan yang disahkan)
 • Diploma rasmi bahasa Inggeris, peringkat rasmi B2 Rangka Kerja Rujukan Eropah Bersama Eropah untuk Bahasa, atau diploma yang setara (TOEFL, IELTS, FCE ou CAE).
 • Elemen penilaian semula (contoh, GMAT ...)
* Sijil mesti menentukan kursus yang diambil, penilaian mereka dan ECTS, dan gred akhir kursus. Jika anda belum menyiapkan ijazah, anda mesti mengemukakan sijil kursus yang diambil, penilaiannya dan ECTS, dan purata semasa.
Nota:
 • Pemohon yang memegang ijazah di luar negara hendaklah mengemukakan sijil kelayakan: a) disahkan oleh pihak berkuasa diplomatik atau konsular Portugis, atau b) dengan Apostille Hague yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa berwibawa negara penerbit, jika negara itu telah mencapai Konvensyen Memansuhkan Kehendak Perundangan untuk Akta Awam Asing (Persidangan Hague).
 • Apabila dokumen itu ditulis dalam bahasa asing selain Bahasa Sepanyol, Bahasa Inggeris atau Bahasa Perancis, penterjemahan masing-masing adalah berpatutan yang, dalam hal perakuan kelayakan, mesti dibuat menurut undang-undang notarial.

PENYERAHAN PROPOSAL

Permohonan boleh dikemukakan dengan mengisi borang permohonan dalam talian.

Dokumen asal harus dikemukakan sebelum tarikh pendaftaran.

Bayaran

PROGRAM FULL-TIME

 • Menghantar permohonan: Percuma
 • Penerimaan dan pendaftaran di Master: € 610. Yuran ini tidak akan dikembalikan sekiranya pelajar membatalkan pendaftaran mereka.
 • Bayaran berjumlah 8.256 euro untuk tuan lengkap. Dibayar dalam ansuran bulanan lima belas.

NB: Nilai-nilai ini dikira mengikut yuran yang ditetapkan untuk tahun akademik 2016/17

MERITI BEBERAPA

Lembaga Sekolah Perniagaan Católica Porto memutuskan untuk membuat satu set Biasiswa untuk tujuan memberi ganjaran kepada para pelajar yang prestasi akademiknya patut. Ini terdiri daripada jumlah pengecualian dari yuran pengajian sehingga maksimum 36 ECTS setiap semester dan juga dari enrolmen dan yuran pengajian.

Calon layak mendapat beasiswa jika mereka mempunyai purata pendaftaran sekurang-kurangnya 16/20 mata dari Universiti Portugis atau skor GMAT sekurang-kurangnya 650 mata.

Biasiswa merit boleh diperbaharui setiap semester. Kriteria kelayakan untuk pemberian beasiswa dalam tesis semester 2 dan ke-3 adalah:

 • Penyiapan sekurang-kurangnya 30 ECTS setiap semester tanpa sebarang kegagalan dalam tempoh penilaian biasa atau resit.
 • Purata wajaran markah yang diperolehi dalam semua subjek yang disimpulkan pada semester sebelumnya kepada pemberian biasiswa sama dengan atau lebih besar daripada nilai 16/20.

SCHOLARSHIPS SOSIAL

Terdapat Beasiswa Sosial untuk menyokong pembayaran yuran: Beasiswa dari Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi dan Beasiswa Sosial Universitas Katolik Portugal.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melawati Kawasan Pelajar dan Pengambilan Pekerja.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Católica Porto Business School is a school of the Catholic University in Portugal, known for the development of business professionals, focused on sustainability and respect for individuals. For over ... Baca lebih lanjut

Católica Porto Business School is a school of the Catholic University in Portugal, known for the development of business professionals, focused on sustainability and respect for individuals. For over 25 years the school has being training professionals in the area of Economics and Management for the global business context, who then follow national or international careers. The school sustains strong industry bonds, enabling a continuous adaptation of the skills development according to the market needs, resulting in an unceasing pace of innovation of programmes and teaching and development methodologies. An international dimension of the school is experienced by completing courses abroad through interchange or double degree programmes, by participating in international weeks abroad, by completing assignments and working in groups with international students and through the completion of the many courses taught in English by invited professors from our international partnership network. Baca Ringkas

Akreditasi