Sarjana Biologi Pemuliharaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kesan manusia, kehilangan biodiversiti dan kesedaran yang semakin meningkat terhadap perubahan alam sekitar menjadikan biologi pemuliharaan lebih penting setiap hari.

Menghubungkan pemuliharaan, ekologi, kepelbagaian biologi dan kemampanan, Master of Biology Conservation adalah satu tahun, Master profesional 180 mata. Anda akan mendapat kepakaran saintifik yang anda perlukan untuk melakukan kerja-kerja pemuliharaan di New Zealand dan di seluruh dunia.

Wellington adalah hotspot antarabangsa untuk kepelbagaian biologi dan belajar dengan Sekolah Sains Biologi, anda akan belajar dari pemimpin dunia dalam amalan pemuliharaan-saintis yang dihormati di peringkat antarabangsa yang kerja memberitahu pengurusan biota unik New Zealand.

Menggunakan pendekatan teori dan medan dalam pelbagai persekitaran terestrial dan laut, anda akan meneroka proses biologi pemuliharaan. Periksa contoh-contoh amalan pemuliharaan yang terkenal di peringkat antarabangsa, dan dapatkan kemahiran dalam reka bentuk eksperimen, pengumpulan dan analisis data dan persembahan hasil penyelidikan.

Anda akan lulus dengan kepakaran untuk memberikan sumbangan yang berharga kepada pemuliharaan alam semulajadi.

Beban kerja

Sekiranya anda belajar sepenuh masa, anda boleh mengharapkan beban kerja sebanyak 40-45 jam seminggu untuk tahun ini. Pelajar separuh masa melakukan dua kursus setiap trimester perlu melakukan sekitar 20-23 jam kerja seminggu. Pastikan anda mengambil kira ini jika anda bekerja.

Anda boleh menganggarkan beban kerja anda dengan menambah jumlah mata yang akan anda lakukan. Satu titik kira-kira sama dengan kerja 10-12 jam.

Kursus lapangan

Salah satu kursus utama anda diadakan di lapangan, melawat laman pemuliharaan utama di New Zealand.

BIOL 424 New Zealand Conservation Practice melibatkan perjalanan di seluruh negara untuk melihat amalan pengurusan dan menjadi biasa dengan tumbuhan dan haiwan unik New Zealand.

Bagaimana anda akan belajar

Anda akan mengkaji tiga kursus utama dan kursus bernilai lapan nilai mata yang anda pilih.

Sekiranya anda bermula pada bulan Januari, anda akan memulakan kursus medan selama empat minggu, BIOL 424. Kursus ini berada di luar tarikh trimester biasa dengan masa yang berubah dari tahun ke tahun untuk membolehkan masa pasang surut. Masa biasa untuk memulakan kursus adalah lewat Januari / awal Februari dan tarikh sebenar boleh disahkan sekurang-kurangnya enam bulan sebelum.

Program permulaan bulan Julai termasuk kursus teras, BIOL 405 Biosekuriti, yang melibatkan pengurusan biosekuriti dari perspektif biologi dan undang-undang.

Walaupun tidak ada komponen tesis untuk MConBio, anda boleh melakukan projek penyelidikan kecil melalui BIOL 440 pilihan. Anda memerlukan penyelia untuk kursus ini dengan kakitangan di Sekolah Sains Biologi mengenai projek-projek yang berpotensi.

Belajar di luar negara

Memperluas wawasan anda dengan program pertukaran pelajar, Victoria Abroad. Belajar ke gelar Victoria University anda di salah satu daripada 100 universiti rakan kongsi di seluruh dunia. Bercakap dengan pengurus program jika anda berfikir tentang termasuk pertukaran dalam program pengajian anda.

Lokasi Perdana

Belajar di Wellington menawarkan akses yang tiada tandingan untuk kekayaan semulajadi New Zealand. Tapak-tapak pemuliharaan persendirian dan awam dekat dengan mewujudkan peluang untuk memperoleh pengalaman penyelidikan dan teknik pemuliharaan pembelajaran.

Selandiaia dan Bush Otari-Wilton berada dalam sempadan bandar dan program pemulihan ekologi dijalankan di Pulau Matiu / Somes di Pelabuhan Wellington.

Dua rizab laut juga dekat dengan bandar Wellington-Taputeranga di pantai selatan dan Kapiti, satu jam perjalanan ke utara.

Advance your expertise with Ph.D. belajar

Jika anda ingin meneruskan kerjaya akademik atau penyelidikan, anda boleh melengkapkan Ph.D. Anda akan bekerja di bawah pengawasan untuk menghasilkan penyelidikan asli yang memberikan sumbangan penting kepada pengetahuan. Calon sepenuh masa biasanya melengkapkan ijazah dalam masa tiga hingga empat tahun.

A Ph.D. di Victoria akan berharga antara $ 6,800 dan $ 8,200 setiap tahun bergantung kepada subjek anda.

Fakulti Penyelidikan Siswazah (FGR) akan mengendalikan permohonan anda dan menyokong anda sepanjang Ph.D. belajar.

Hubungi Fakulti Sains mengenai pengawasan yang ada sebelum anda memohon.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang