Sarjana Antarabangsa dalam Sains Makanan untuk Inovasi dan Keaslian

Umum

Penerangan Program

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Program induk dua tahun ini memberi anda pengetahuan yang baik mengenai cabaran semasa dan masa depan dalam sains makanan, menggabungkan inovasi dan keaslian, dan menawarkan anda peluang untuk berinteraksi rapat dengan industri makanan. Program ini merupakan inisiatif bersama dengan Universiti Parma dan Udine , yang terkenal di seluruh dunia kerana kecemerlangan mereka dalam pendidikan tinggi dalam bidang sains makanan.

Penerangan Kursus

Kursus ini bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat bekerja dengan yakin dalam bidang sains makanan, seperti teknologi, kejuruteraan, mikrobiologi, kimia, dan kelestarian.

Selepas tahun pertama, anda boleh memilih antara lima profil yang berbeza:

 • Kejuruteraan Gunaan dan Genetik
 • Kualiti dan Pengurusan Makanan
 • Sains Pemakanan
 • Kimia Makanan
 • Pembungkusan Makanan

113692_unibz_Stimmung-auf-dem-Universitaetsplatz-min.jpg

Kedua-dua trek pembelajaran yang terakhir ditawarkan dalam perkongsian, masing-masing, dengan University College Cork, Ireland, dan Universiti Teknikal Munich, Jerman . Pelajar akan berpeluang menghabiskan sehingga dua semester di salah satu institusi rakan kongsi Eropah ini.

Program ini disokong oleh industri milik AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - dan Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Kerjasama ini akan membolehkan pelajar menulis tesis penyelidikan mereka dengan bimbingan bersama dari universiti dan industri makanan.

Syarikat yang mengambil bahagian adalah: Assolatte, Barilla, Consorzio Gorgonzola, Consorzio Grana Padano, Consorzio Parmigiano Reggiano, Consorzio Prosciutto di San Daniele, Consorzio Montasio, Consellzio Tutela Speck Alto Adige, Despar, Dr. Schär, Forst, Loacker, Mila, Pan, Unione Parmense degli Industriali, VOG Products and Zuegg.

Sekali pandang

 • Kelas Ijazah: LM-70
 • Kredit ECTS: 120
 • Tempoh kursus: 2 tahun
 • Kursus akan diajar di: Bahasa Inggeris
 • Tempat yang tersedia: 30 EU 5 bukan EU
 • Kampus: Bozen-Bolzano
 • Yuran pengajian: € 1347,50 setahun

Struktur kursus

Tahun pertama terutamanya merangkumi modul Teknologi Makanan dan Mikrobiologi Makanan, yang lazim digunakan untuk semua trek pembelajaran. Dari tahun ke dua dan seterusnya, modul menjadi khusus kepada profil yang dipilih. Anda akan dapat memilih dari lima profil dan pelbagai modul untuk menyesuaikan kursus anda.

Program pertukaran dan latihan

Pada masa ini kami menawarkan program pertukaran dengan hampir 20 universiti rakan kongsi di seluruh dunia sebagai sebahagian daripada rangkaian kolaborasi besar dengan industri di Itali dan luar negara di mana anda dapat menyelesaikan magang anda. Khususnya, tuan ini mempunyai perkongsian dengan University College Cork, Ireland, dan Universiti Teknikal Munich, Jerman, dua pemimpin global dalam sains makanan.

Prospek pekerjaan

Lulusan program ini ditempatkan di syarikat dalam industri makanan, dan pakar dalam penyelidikan dan pembangunan; pemprosesan makanan; reka bentuk dan pembangunan produk; pengurusan dan kawalan pemprosesan makanan; teknologi automasi makanan; pengembangan kaedah untuk menjamin keaslian makanan; kawalan kualiti; dan pengembangan proses inovatif untuk meningkatkan nilai pemakanan makanan dan kelestarian rantai makanan.

Kursus ini memberi pelajar alat untuk meneruskan kerjaya sebagai perunding atau bekerja dalam peranan pengurusan, terutamanya dalam industri makanan, dan di syarikat yang menghubungkan rantaian bekalan makanan, dari pembuatan hingga penyimpanan dan pengedaran, termasuk peruncit berskala besar, dan pusat awam dan swasta yang didedikasikan untuk merancang, mengurus dan memperbaiki proses. Reka bentuk graduan kami dan menginovasikan semua proses dan produk makanan untuk menjamin dan meningkatkan kualiti deria, pemakanan dan kualiti rantai makanan.

Permohonan

Untuk mendapatkan kemasukan ke kursus ini, anda dikehendaki mengemukakan pensijilan tahap kecekapan B2 dalam bahasa Inggeris. Jika anda tidak mempunyai pensijilan bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di kampus kami.

Maklumat terperinci mengenai program pengajian dapat ditemukan dalam manifesto kajian, yang berisi informasi tentang rencana studi, syarat masuk, persyaratan bahasa, proses permohonan, prosedur penerimaan, pendaftaran, dan biaya pengajian.

Kriteria Pemilihan

Gred dari ijazah sarjana (Sarjana Muda atau bersamaan).

Tidak ada peperiksaan atau wawancara kemasukan.

Tanya kepada kami tentang WhatsApp

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Baca lebih lanjut

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Baca Ringkas