Sarjana Antarabangsa dalam Sains Makanan untuk Inovasi dan Keaslian

Free University of Bozen - Bolzano

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sarjana Antarabangsa dalam Sains Makanan untuk Inovasi dan Keaslian

Free University of Bozen - Bolzano

Sarjana Antarabangsa dalam Sains Makanan untuk Inovasi dan Keaslian

Tuan dua tahun ini memberikan anda pengetahuan yang mantap tentang cabaran semasa dan masa depan dalam sains makanan, menggabungkan inovasi dan keaslian, dan menawarkan anda peluang untuk berinteraksi rapat dengan industri makanan. Program ini merupakan inisiatif bersama dengan Universiti Parma dan Udine, yang terkenal di seluruh dunia kerana kecemerlangan mereka dalam pendidikan tinggi dalam bidang sains makanan.

Penerangan Kursus

Kursus ini bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat bekerja dengan yakin di bidang sains makanan , seperti teknologi, kejuruteraan, mikrobiologi, kimia, dan kemapanan.

Selepas tahun pertama, anda boleh memilih antara lima profil yang berbeza :

 • Kejuruteraan Gunaan dan Genetik;
 • Kualiti Makanan dan Pengurusan;
 • Sains Pemakanan;
 • Kimia Makanan;
 • Pembungkusan Makanan.

Dua lagi lagu pembelajaran ditawarkan secara perkongsian , masing-masing, dengan University College Cork, Ireland, dan Universiti Teknikal Munich, Jerman. Pelajar akan berpeluang membelanjakan sehingga dua semester di salah satu institusi rakan kongsi Eropah ini.

Program ini disokong oleh industri milik AssoImprenditori Alto Adige - Sezione Alimentari - dan Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. Perkongsian ini akan membolehkan pelajar menulis tesis penyelidikan mereka dengan bimbingan bersama dari universiti dan industri makanan.

Sekali pandang

 • Kelas Ijazah: LM-70
 • Kredit ECTS: 120
 • Tempoh kursus: 2 tahun
 • Kursus akan diajar dalam bahasa Inggeris
 • Tempat yang tersedia: 30 EU 5 bukan EU
 • Kampus: Bozen-Bolzano
 • Yuran pengajian: € 1.345,50 setahun

Struktur kursus

Tahun pertama terutamanya termasuk modul Teknologi Makanan dan Mikrobiologi Makanan , yang lazim digunakan untuk semua trek pembelajaran. Dari tahun ke tahun seterusnya, modul menjadi khusus kepada profil yang dipilih. Anda akan dapat memilih daripada lima profil dan pelbagai modul untuk menyesuaikan kursus anda .

Program pertukaran dan latihan

Pada masa ini, kami menawarkan program pertukaran dengan hampir 20 universiti rakan kongsi di seluruh dunia sebagai sebahagian daripada rangkaian besar kerjasama dengan industri di Itali dan di luar negara di mana anda boleh melengkapkan latihan anda. Khususnya, tuan ini mempunyai kerjasama dengan University College Cork, Ireland dan Universiti Teknikal Munich , Jerman, dua pemimpin global dalam sains makanan.

Prospek pekerjaan

Graduan program diletakkan di dalam syarikat-syarikat dalam industri makanan , dan pakar dalam penyelidikan dan pembangunan; pemprosesan makanan; reka bentuk dan pembangunan produk; pengurusan dan kawalan pemprosesan makanan; teknologi automasi makanan; pembangunan kaedah untuk menjamin ketulenan makanan; kawalan kualiti; dan pembangunan proses inovatif untuk meningkatkan nilai pemakanan makanan dan kelestarian rantaian makanan.

Kursus ini menyediakan pelajar dengan alat untuk meneruskan kerjaya sebagai perunding atau bekerja dalam peranan pengurusan , terutamanya dalam industri makanan, dan di syarikat-syarikat yang menghubungkan rantaian bekalan makanan, dari pembuatan ke penyimpanan dan pengedaran, termasuk peruncit berskala besar, dan pusat-pusat awam dan swasta yang berdedikasi untuk merancang, menguruskan dan memperbaiki proses. Reka bentuk graduan kami dan merekrut semua proses dan produk makanan untuk menjamin dan meningkatkan kualiti deria, nutrisi dan mampan makanan.

Permohonan

Untuk mendapatkan kemasukan ke kursus ini, anda dikehendaki mengemukakan pensijilan tahap kecekapan B2 dalam bahasa Inggeris. Jika anda tidak mempunyai pensijilan bahasa rasmi, anda boleh mengambil peperiksaan bahasa di kampus kami.

Maklumat terperinci tentang program pengajian boleh didapati dalam manifesto kajian, yang mengandungi maklumat mengenai pelan kajian, keperluan kemasukan, keperluan bahasa, proses permohonan, prosedur kemasukan, pendaftaran dan yuran pengajian.

Kriteria Pemilihan

Gred dari ijazah sarjana (Sarjana Muda atau bersamaan).

Permohonan Dalam Talian

 • Early Bird - untuk warga EU dan bukan EU: Mac - April 2019
 • Permohonan Lewat - untuk warga EU sahaja: Mei - Julai 2019

Senarai Kedudukan Penerbitan

 • Burung Awal: menjelang pertengahan Mei 2019
 • Permohonan Akhir: pada awal bulan Ogos 2019
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 1, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,346 EUR
Yuran pengajian: € 1.345,50 setahun
Locations
Itali - Bolzano, Trentino-South Tyrol
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Itali - Bolzano, Trentino-South Tyrol
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat