Sarjana antarabangsa dalam kajian Eropah

Umum

Penerangan Program

The IMES (www.europeanmaster.net) adalah kursus intensif lepasan ijazah di institusi Eropah, dasar dan pembiayaan dengan modul-modul tertentu pada program pembiayaan secara terperinci, cadangan penggubalan, pengurusan projek EU.

Ini Master intensif dianjurkan dalam jadual 3 bulan, membolehkan pelajar untuk mendapatkan kecekapan dan kemahiran tertentu dalam masa yang singkat. Metodologi pengajaran Master adalah satu pendekatan yang berorientasikan amali, yang bertujuan untuk memindahkan pengetahuan melalui proses pembelajaran demi lakukan. Kira-kira 30 pelajar dari pelbagai negara dan latar belakang pendidikan yang pelbagai mempunyai peluang untuk menghadiri Master untuk setiap edisi; oleh itu, semua kelas diadakan dalam bahasa Inggeris dan ia adalah satu pengalaman pembelajaran pelbagai budaya yang juga akan memperkayakan kebolehan peribadi untuk bekerja dalam konteks Eropah.

Tiada had umur, bagaimanapun 80% daripada pelajar-pelajar kita biasanya berusia antara 25 dan 35. Juga, tidak ada had sebagai untuk latar belakang pelajar, bagaimanapun kebanyakan pelajar mengadakan latar belakang dalam mata pelajaran Eropah berkaitan dan baru-baru ini graduan atau profesional muda. Tujuan prosedur pemilihan adalah untuk mengatur kumpulan di mana umur yang berbeza, bangsa, dan kerjaya boleh meningkatkan kedua-dua peribadi dan kemahiran profesional kepada para peserta.

Edisi ke-21 daripada Master akan mengambil tempat di Brussels dari 13 April hingga 10 Julai 2015. Tarikh tutup permohonan adalah pada 13 Mac 2015.

Ia adalah satu Master intensif, sepenuh masa, 3 bulan (400 jam), direka dengan teliti untuk mempercepatkan proses meletakkan atau membetulkan semula kedudukan ke dalam tugas-pasaran.

Di samping itu, Master diadakan di Brussels dan ia menjangkakan mesyuarat dengan pakar-pakar sudah bekerja dalam "arena Brussels". Oleh itu, selepas pelajar Master biasanya menjalankan traineeship atau mencari pekerjaan (juga mengikut pengalaman mereka sebelum ini) dan kami menganjurkan satu-Link menerusi modul, untuk menyokong pelajar dalam pencarian kerja mereka.

Hanya di Capital Eropah satu yang benar-benar boleh bernafas suasana EU dan dapat merebut setiap peluang tunggal dalam bidang hal ehwal Eropah! Sebagai Induk ini berpangkalan di Brussels, pelajar akan dapat untuk mula membina rangkaian Eropah mereka sendiri kenalan.

Kemasukan

Hanya 30 calon akan dimasukkan ke Induk. Jawatankuasa Kemasukan dari Belgium-Itali Dewan Perniagaan dan Institut Pengajian Eropah di Universiti Louvain akan menilai aplikasi. Calon yang mencapai lebih daripada 75% akan terus diterima dan dimaklumkan melalui e-mel dalam tempoh 15 hari (dari penerimaan permohonan).

kriteria penilaian: - motivasi (33%); - ijazah universiti (16%); - tanda darjah (10%); - pengalaman kerja (8%); - latihan (8%); - kursus lepasan ijazah (7%); - kefasihan dalam Bahasa Inggeris (8%); - bahasa lain (6%); - Erasmus dan pengalaman antarabangsa yang lain (4%).

Tarikh Akhir Kemaskini Jun 2017

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Belgian-Italian Chamber of Commerce was founded in 1950 to foster contacts between Belgium and Italy. It is the point of reference par excellence for any company willing to promote its own busines ... Baca lebih lanjut

The Belgian-Italian Chamber of Commerce was founded in 1950 to foster contacts between Belgium and Italy. It is the point of reference par excellence for any company willing to promote its own business and widen its network in Italy and in Belgium and is located in the center of Brussels near the European Institutions. The Chamber indeed offers a wide range of promotional services, trainings, assistance and consultancy, which represents an advantage for its members. From 2009, the Belgian-Italian Chamber of Commerce is involved, as leader or as partner, in different EU tenders and projects. For over ten years, the Belgian-Italian Chamber of Commerce, in cooperation with the Institute of European Studies of the University of Louvain-La-Neuve, gives to 30 students the chance to understand and experience Europe and European projects with the International Master in European Studies, which takes place twice a year, from April to July and from September to December, in Brussels, the Capital of Europe. Baca Ringkas