Master of Business Professional Analysis adalah untuk graduan di luar teknologi maklumat yang ingin menjadi penganalisis perniagaan.

Ini Sarjana program Professional Analisis Perniagaan (MBusAn) dibangunkan sebagai komponen Pusat Pengajian Siswazah Wellington ICT dicipta oleh University Victoria dan rakan-rakan. Program ini berkait rapat dengan keperluan industri dan kursus ditawarkan dengan kerjasama industri.

Struktur Ijazah

Sarjana Analisis Perniagaan Profesional (MBusAn) terdiri daripada 10 kursus dan satu projek akhir yang disampaikan dalam tiga bahagian dalam setahun pengajian sepenuh masa, bermula pada bulan Julai (Trimester Two) setiap tahun.

Kursus-kursus di bahagian pertama program ini dianjurkan di sekeliling seminar di mana para pelajar mempelajari kemajuan teoritis terkini, dan menerapkannya kepada kes yang mencerminkan cabaran dan kerumitan perniagaan dunia nyata.

Di bahagian kedua program, kursus dianjurkan sebagai klinik dan pelajar bekerja secara langsung dengan rakan kongsi industri dalam persekitaran bengkel, memeriksa masalah perniagaan yang sebenar. Projek akhir memerlukan masa yang penting bekerja dengan rakan industri, di bawah pengawasan akademik.

Peluang kerjaya

Program ini bertujuan untuk memberi kemahiran ICT kepada pelajar untuk memenuhi kekurangan kemahiran diperhatikan dalam industri IT. Penganalisis perniagaan mendahului senarai kemahiran yang diperlukan menurut Laporan Insight Majikan Teknikal (Mutlak IT, Mac 2017).

Syarat Kemasukan

Sebelum pendaftaran, calon untuk Ijazah Sarjana Profesional Analisis Perniagaan hendaklah mempunyai:

  • (i) menyempurnakan Ijazah Sarjana Muda dengan bersamaan dengan sekurang-kurangnya satu standard B-rata; dan
  • (Ii) telah diterima oleh Kepala Sekolah sebagai mampu meneruskan perjalanan yang dicadangkan pengajian.

Bagi pelajar yang memperoleh kelayakan dalam Sistem Maklumat (atau subjek yang sama) atau dengan pengalaman yang luas dalam analisis perniagaan dalam industri akan biasanya tidak diterima ke dalam program ini.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Victoria University of Wellington, Business School »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh